Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes."— Előadás másolata:

1 Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes találkozásig. Az idő múlását megtapasztaljuk belső biológiai ritmusunk által, de érzékeljük a kozmikus mozgásokból is. Az üdvösség történetének egyes eseményeire nemcsak szent megemlékezéssel gondolunk, hanem a liturgia által az események jelenvalóvá lesznek és így lehetőség nyílik a Krisztussal való kegyelmi találkozásra. Ezzel valósul meg a liturgikus év hármas célja: az emlékezés, az átélés és a kegyelmi kiáradás. Más szóval a liturgia az üdvösségtörténet megjelenítő átimádkozása.

2 Liturgikus színek Fehér: öröm, tisztaság Piros: vér, tűz, szeretet
Lila: bűnbánat Zöld: remény Rózsaszín: öröm Fekete: gyász Arany: helyettesíti a fehéret

3

4 Az egyházi év mozgó ünnepei
Hamvazószerda Húsvét Urunk mennybe-menetele Pünkösd Advent első vasárnapja 2012 Dec. 2. 2013 Febr.13 Márc.31 Máj. 9. Máj. 19. Dec. 1.

5 Kötelező, nem vasárnapra eső ünnepek
Január 1. Mária Istenanyasága Augusztus 15. (Nagyboldogasszony) Mária mennybevétele December 25. Zsigmond Marianna


Letölteni ppt "Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések