Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”"— Előadás másolata:

1 Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Avagy: hogyan készüljünk fel legprofesszionálisabban egy állásinterjúra?

2 Az állásinterjú legfontosabb "követelményei"
Ne késsünk el! Határozottan mutatkozzunk be! Fontos a megfelelő kézfogás! A mosolygás csodákra képes  Az interjúztató nevét jegyezzük meg Legyünk udvariasak, de ne vigyük túlzásba! Próbáljunk meg lazának mutatkozni! Adjunk a külsőnkre! (Jól-ápoltság!)

3 Öltözködés…szolidan! Nőknél kerülendő: a miniszoknya
a túl nagy dekoltázs az átlátszó blúz a nem a munkahelyhez illő sportos ruházat Javasolt: a kosztüm, mely nem rikitó színű. Uraknál Öltöny, vele harmonizáló inggel és nyakkendővel. A megfelelő cipő kiválasztása Tiszta cipő Tilos a fehér zokni a sötét nadrághoz!

4 Mit vigyünk magunkkal a felvételi beszélgetésre?
Semmiképpen se vigyünk olyan nagy táskát, melybe még két könyv meg egy kis magnó is belefér. A hölgyek kis táskát viseljenek, melybe zsebkendő, pénztárca, kis notesz, toll, mobiltelefon (Ne feleljtsük el kikapcsolni a beszélgetés kezdete előtt!) kerüljön. Kerüljük az aktatáskát!

5 Az állásinterjú viselkedési "szabályai"
7%-ban a szavainkból 38%-ban a hangunk 55%-ban arckifejezésünk alapján A szem a lélek tükre: fontos a szemkontaktus, de bámuljunk!

6 Még néhány jó tanács… Ha van lehetősége, a beszélgetés előtt próbálja el az állásinterjút egy barátjával! Táskáját, szemüvegét, telefonját, kulcsait ne tegye ki a tárgyalóasztalra! Pozitív közléssel kezdje a beszélgetést és azzal is fejezze be! Próbáljon meg jó hangulatot kialakítani! Legyen tárgyilagos, alkosson tömör mondatokat! Távozáskor köszönje meg a kávét a titkárnőnek!

7 A várható, leggyakrabban előforduló interjúkérdések:
- Mit jelent a siker az Ön számára? - Melyek a rövid távú tervei? - Melyek a hosszú távú tervei? - Melyek az Ön gyengeségei? - Mi motiválja Önt? - Mesélje el a legsikeresebb szakmai élményét! - Miért szeretne állást változtatni? - Hogyan képzeli el az ideális munkakört? - Hogyan szokta levezetni a feszültséget? STB…

8 Öt mondat amit soha ne mondj állásinterjún…
"Utáltam a főnökömet" "Nincs kérdésem" "Nem tudok semmit a cégről" "Szeretek dolgozni, de" "Gyakran kések"

9 KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! Készítették: Farkas Noémi Márkus Júlia
Toldi Krisztina Pittino Adrián Cselényi Szandra


Letölteni ppt "Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések