Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak"— Előadás másolata:

1 Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak
"Egy csecsemő csak mosolyog: nem mérlegeli, ki méltó a mosolyára és ki nem. Mi is újra tanulhatnánk mosolyogni, még mielőtt bármit megítélnénk."

2 Bemutatkozás Kertész Boglárka, Kiss Réka másodéves csecsemő- és kisgyermeknevelő alap szakos hallgatók vagyunk. Azért esett a választásunk erre a szakra, mert már elvégeztünk egy csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőfokú szakképzést és szerettük volna ismereteinket bővíteni 0-3 éves korú gyermekek tekintetében. Valamint a gyermekek között mi is újra gyermekek lehetünk.

3 x Karászi Vivien másod éves csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgató vagyok. Azért esett a választásom erre a szakra, mert a nálam fiatalabb unokatestvéreimmel nagyon sokat foglalkoztam, játszottam. Ők ösztönöztek arra, hogy gyermekekkel foglalkozzak.

4 Kiknek ajánljuk? Annak, aki…
Szereti a kisgyermekek társaságát, képes együtt örülni másokkal, derűs, játékos, empatikus, sokszínű személyiségével képes hatni az emberekre, gyerekekre, képes kisgyermekek szükségleteit odaadóan kielégíteni, képes a kisgyermekek mindennapi életének megszervezésére.

5 Hol lehet elhelyezkedni
Bölcsődei napközbeni kisgyermekellátásban, családi napköziben, házi gyermeknevelői feladatok ellátásában, gyermekotthonban, lakásotthonban, speciális gyermekotthonban, gyermekek átmeneti otthonában, családok átmeneti otthonában.

6 A gyakorlatról Egyéni és csoportos formában történik a bölcsődékben a gyakorlat. A tanulmányok során hetente kijárunk a terep bölcsődébe, ahol a gyakorlatban is megtekinthetjük/elvégez-hetjük az elméletben tanultakat. A képzés végén egy egybefüggő gyakorlaton is részt kell venni.

7 Betekités a hallgatók tanulmányi életébe
Saját magunk állítjuk össze az órarendünket a Neptun rendszer segítségével (ez a szabadidő tekintetében kedvező, mert ha nem szeretsz korán kelni akkor úgy állítod össze az óráidat, ahogy neked jó ;) ). A tananyagot az előadások keretein belül sajátítjuk el. Vannak kötelező és szabadon választható tárgyaink, amik nagyon érdekfeszítőek. Ezekkel ismereteinket és tudásunkat egyaránt bővíthetjük.

8 Tréning a csoportunk A tréningek során megismerhetjük önmagunkat és társainkat ezáltal jobban összekovácsolódik a csoport. Vicces, játékos feladatokkal telik ez az óra, kötetlen beszélgetésekkel egybe kötve. Ez alatt az idő alatt sokat nevetünk. Valamint új ismeretekre is szert tehetünk.

9 Miért érdemes a Nyíregyházi Egyetemen Csecsemő- és kisgyermeknevelőnek tanulni?
Magas színvonalú a képzés: felkészült oktatókkal és gyakorlatvezetőkkel, és hallgatóbarát az oktatásszervezés. Dinamikusan fejlődő infrastruktúra: egy szervezeti egységben és egymás közvetlen közelében az oktatás, a gyakorló hely. A csoporton belül családias légkör, Ösztönző környezet: bensőséges, segítőkész tanár-diák kapcsolat, színes szabadidő programok, élénk diákélet.

10 … és, ami nem hiányozhat a hallgató életéből ;)
A Nyíregyházi Egyetem nemcsak a tanulásról szól, hanem a hallgatók életéhez a bulik is hozzátartoznak. A hallgatói önkormányzat több programot is szervez. Ilyen például: szakestek, gólyanap, gólyabál, tánc verseny, farsang. Mind közül a legnagyobb buli: FŐHE  A szórakozó helyek is közel vannak a kollégiumhoz: Campus Café, Club Seven, Index.

11

12 Köszönjük a figyelmet!  Karászi Vivien Kiss Réka Kertész Boglárka


Letölteni ppt "Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak"

Hasonló előadás


Google Hirdetések