Robert és a képrejtvény... helyett

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
Advertisements

Mondások férfiaktól, nem csak férfiaknak.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Készítette: Sábián Róbert
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Agytorna. Érdekes kis feladatsor. Érdemes végig csinálni.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Érvek, érvelés.
Béla gondolatai a házasságról
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Tedd fel a kérdést magadnak, miután elolvastad a levelet!!! “Elfussak ?"
Mikor még semmi nem létezett..
Kérlek, koncentrálj erősen!
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
(A tudomány szemszögéből)
A 9.B osztály Az osztály (eddigi) említésre méltó jelenetei. Sajnos az avatóról van még csak képünk, de majd később csinálunk. Na de nem ilyeneket :
Számitástechnikai alapismeretek
Food for Thought.
Micimackó egy igaz történet
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Isten?.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
Érdekességek Kattintásra.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad a levelet!!!
Homérosz és művei 3/A.
Mi is az a reformáció?.
Valami aggaszt, vagy idegesít?
Istenünk, sok-sok feszültség,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
A FÉRFIAKról Zene: „Az igazi férfi”.
Történelem vizsga képei
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad ezeket a gondolatokat!
ÁLMODJ Kapcsold be a hangszórót és dőlj hátra! Ne klikkelj! 
All we love, we left behind
A kis gömböc.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Karácsony Ha szerencsénk van havazik és nem tűnik minden annyira szürkének. Mostanában, hogy jön az új év és a Karácsony, csak fázol és meg-megállva.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
mint ami mások szerint szükséges!
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Az Élet Igéje szeptember.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Miért van egyes férfiaknak kutyájuk nő helyett? 1. Minék később ér a férfi haza, a kutya annál inkább örül.
Valami aggaszt, vagy idegesít? Fáraszt a tanulás? Őket nem kevésbé.
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
SZIPORKÁK.
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.
Tedd fel a kérdést magadnak: Elfussak ? Miután elolvastad a levelet!!!
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Neked nem szabad sokat dolgozni.... …hanem egyszerüen csak heverészni.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Miért van egyes férfiaknak kutyájuk nő helyett?
Előadás másolata:

Robert és a képrejtvény... helyett

Mai közismereti óránkat egy kis alapozással kezdjük, bugyitörténelemből Kezdetben az emberiség nem viselt bugyikát. Teremtésétől – kifejlődésétől (kinek-kinek tetszése szerint, ez nem témája óránknak) kezdve egészen jó sokáig, még ruhát sem.

Amikor aztán kiűzettünk a Paradicsomból, elszégyelltük magunkat annyira, hogy csuda!

Onnantól kezdve mindent magunkra szedtünk, szépen lassan felöltöztünk Onnantól kezdve mindent magunkra szedtünk, szépen lassan felöltöztünk. Egy rétegből lett sok-sok réteg. De ami a lényeg, a bugyi, mint ruhadarab, nem létezett. Itt most képeknek kellene következnie az ősemberek, a mezopotámiaiak, föníciaiak, egyiptomiak, görögök,rómaiak, gallok, és egyéb népfajták divatjáról, de egy-két cseréprajzon kívül, nem tudunk sokat az akkori ruházkodásról ( és most szöget ütött a fejembe, honnan is tudjuk, hogy nem volt bugyijuk?)

Az idők során eljutottunk Medici Katalinig, amikor is a nevezett úrhölgy úgy döntött, nem adja meg a lovászfiúknak, ami jár nekik, és kitalálta a szóban forgó ruhadarabot, úgy az 1519-es születése után pár évvel. Hordta is, de nem teremtett vele divatot. Háromszáz évre elfeledkezett a világ arról, hogy ilyet is lehet hordani hétköznapi viseletként. A táncosnőknek viszont XV. Lajos előírta, hogy kötelező... A konvent idején találták ki a pantallót, ami ugyan megintcsak kiment a divatból, de a neve megmaradt. Később így nevezték el az új, slingelt fehérneműt, amely 1807 tavaszán tűnt föl a Palais Royalban és a körutakon. A derékon megkötött, hosszú és bő, patyolatból vagy vékony vászonból varrt bugyi végét slingelés díszítette. Az angolszász országokban ekkorra már az ilyen csodát harminc éve hordták. Hollandiában a 18. század végén a korcsolyázáshoz használták. Szintúgy a szolgálók, ha létrára kellett mászni, vagy a konyha kövét sikálni; mit bámuljanak olyasmit a fiúgyermekek, amihez semmi közük?

És ne is szaporítsuk tovább a szót, mert a bő bugyika is igen megrövidült a húszas évektől. Elterjedtté vált, és a háború miatti anyagtakarékosság magával hozta a fazonváltozást is. Ma már nem kell ugyan takarékoskodni, de a bugyi egyre nemesebb, és egyre kevesebb anyagból készül.

Nos, ezt a darabot próbálja rólunk leszedni Rob

Volt kitől tanulnia. Lefogadom, hogy mióta világ-világ, mi nők, szívesen dobálnánk le magunkról nem csak a bugyit, hanem mindenféle göncünket, egy-egy féri kedvéért. Eleinte gondolom, csak a környezetünkben található hímegyedek keltették fel érdeklődésünket. Majd jöttek a lovagok, színi társulatok, színházak. Tuti, volt színész, akiért rajongtak a nők. Érdekes, a regényekben csak a férfiak és a színésznők liezonjáról lehet olvasni. Később kitalálták a filmet. Mennyi új arcot fedezhettek fel, már akkor is! És már megint többet tudok a korabeli színésznőkről, mit a férfiakról. Még mondja valaki, hogy nem férfiközpontú a társadalmunk! Na, keressünk egy-két férfiúi tekintetet, mert maradt egy-kettő. Nehéz, nagyon nehéz. Charlie Chaplin, Buster Keaton. Nekem ők jutnak eszembe némaként. A következő nemzedékből, akiknek ugye már hangjuk is volt, Clark Gable, Jean Gabin, Jávor Pál.

Nem, nem, nincs még vége... Jönnek a hatvanas évek, és az énekesek is a filmszínészek mellé. Soroljuk csak: Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Marlon Brando, James Dean, Robert Redford, Roger Moore, Roy Thiennes,Harrison Ford... És nem hagyom ki, akkor sem azt, aki miatt 1968-1995 között ledobáltam volna azt a bizonyost – azóta már nem, mert kedvencnek megmaradt, de öreg, mint a postaút, Tom Jones.

És folytathatnánk a sort, szerintem órákig. De elérkeztünk a mába, és ezzel Robert Thomas Douglas Pattinsonhoz. Aki bizony azzal a bizonyos Twilight-beli csókjelenettel felébresztette bennünk az összes, alsó régióban lakó pillangót, olyannyira, hogy azok azóta sem igen tudtak nyugovóra térni. Nézzük csak? Ó a csudába, már megint elkevertem valamit! Na, megvannak!

Talán végre kezdhetjük. Jujj, nem, nem, nem!!!!!! Már megint nem a megfelelő könyvtárat nyitottam meg, azt klikkelek itt, össze-vissza. Hiába, ha már bugyit nem dobálok le! Talán végre kezdhetjük.

Ha rajtam múlna, akkor napestig nézhetnétek a képeket Robról, de valamikor be kell fejezni. Tehát, itt avége, fuss el véle .