Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Advertisements

Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
A támogató szolgálat célja a fogyatékossággal élő személy társadalmi kirekesztésének csökkentése, az önrendelkezésen alapuló önálló életvitel megkönnyítése,
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
általános főig. helyettes
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Együtt a Jövőnkért Alapítvány
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Nyugat-dunántúli Régió
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A JÓKAI MÓR MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROJEKTJE
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A muzeális intézményrendszer átalakítása
a Nemzeti Együttműködési Alap
Konzorciumi együttműködés
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
A közművelődés infrastrukturális és tartalomfejlesztése Fórum: április 15.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
A Gödöllői Királyi Kastély kiemelt projekt keretében történő fejlesztése Budapest, Vajdahunyad vára, február 24.
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
Város, egyetem, gazdaság A PTE KTK hozzájárulása a város és a régió fejlődéséhez Erdős Katalin PTE-KTK KRTI, adjunktus MTA-PTE Innováció és Gazdasági Növekedés.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Kistérségi fejlesztési mátrix a Kisteleki kistérségben március 31.
A régészeti örökség védelmének intézményrendszere.
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
LEADER, Identitás, Sport
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Európai Uniós ismeretek
Lorem ipsum.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca

Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

Tapolca a Balaton északi partján, a Tapolcai medencében található, mely nevét városunkról kapta. A medencét vulkanikus hegyek veszik körül.

A városnak kb lakosa van. 52 település regionális központja. Története a római korig nyúlik vissza.

A szőlőtermesztés, a bortermelés és a mezőgazdaság mindig is fontos szerepet játszott a környék életében.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a városhoz és könyékéhez tartozó kisrégió területén található.

A víz mindig fontos szerepet töltött be Tapolca életében. Tapolca. Európában egyedülálló a gyógyhatású levegővel rendelkező Tavasbarlang, mely a város alatt húzódik.

A Tópart a város szívében található, mely nem csupán közkedvelt turista látványosság, hanem fontos szerepet tölt be a város kulturális életében. A tó vizére épített „Vizi színpad” zenei fesztiváloknak és különböző kulturális eseményeknek ad otthont.

A város életére mindig is jellemző volt a szellemi gazdagság. Batsányi János, költő, itt született ban, aki versével az európai értelmiség körében elsőként köszöntötte a francia forradalmat. „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” „Jetez un regard vigilant sur Paris!”

Tapolca szellemi központját a Városi Művelődési Központ és a városban működő oktatási intézmények (általános és középiskolák), valamint a Városi Könyvtár és az Első Magyar Látványtár alkotják.

Korunk ismert művészei közül Raffay Béla, szobrászművész, a régiónkban él, és városunkhoz szoros szálak kötik, illetve városunkban született Marton László szobrászművész.

Számos művész (írók, költők, festők stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek. Számos művész (írók, költők, festők stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek.

Együtt a Jövőnkért Alapítvány

Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult. Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult. Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése.

Az Alapítvány tevékenységi körei: Tudományos tevékenység, kutatás, Tudományos tevékenység, kutatás, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Kulturális tevékenység, Kulturális tevékenység, A kulturális örökség megóvása, A kulturális örökség megóvása, Természetvédelem, Természetvédelem, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, Az emberi és polgári jogok védelme, Az emberi és polgári jogok védelme, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások. Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások.

Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja. Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja. A Legfontosabb uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: A Legfontosabb uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: - ARTEMIS (A) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - New European Agri Manager (FR) (Leonardo) - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - New European Agri Manager (FR) (Leonardo)

Az alapítvány kapcsolatai és tevékenységei a város határán túl nyúlnak, nemzeti jelentőséggel bírnak. Az alapítvány kapcsolatai és tevékenységei a város határán túl nyúlnak, nemzeti jelentőséggel bírnak. A feladatihoz kapcsolodó tevékenységek keretein belül, az EJ rgionális, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel dolgozik együtt. A feladatihoz kapcsolodó tevékenységek keretein belül, az EJ rgionális, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel dolgozik együtt. A feladatok jellegétől függően, az alapítvány vagy önállóan vagy konzorciumos együttműködés alapján dolgozik. A feladatok jellegétől függően, az alapítvány vagy önállóan vagy konzorciumos együttműködés alapján dolgozik. A partnerei projektek megvalósításában: A partnerei projektek megvalósításában: o Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete o Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Veszprémi Kirendeltsége o Pannon Egyetem Felnőttképző Intézete o Tapolca Város és Kistérség Többcélú Társulása o A tapolcai Vállalkozók Egyesülete o A veszprém megyei kamarák: A Kereskedelmi és Iparkamara, Mezőgazdasági Kamara o Tapolca Városi Televízió o „ Tamási Áron” Művelődési Központ Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel. És a környékbeli önkormányzatokkal. Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel. És a környékbeli önkormányzatokkal.

Pillanatképek az Alapítvány életéből

Moments of the Foundation’s Activities