Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle."— Előadás másolata:

1 Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle társadalmi rétegek, csoportok, és egyének segítőkész támogatása. Ezzel kapcsolatban kiemelt cél, hogy az Egyesület felhívja a közvélemény figyelmét a szolidaritás fontosságára Magyarországon. Tevékenységeink és szakmai céljaink: Felvilágosítás, ismeretterjesztés, lelki gondozás és rehabilitációs foglalkoztatás Szociális szolgáltatás, családsegítés, időskorúak gondozása Karitatív, egészségmegőrzést elősegítő, betegségmegelőző, gyógyító és egészségügyi rehabilitációs tevékenységek Nevelés és oktatás, személyiségfejlesztés, közösségformálás, képességfejlesztés A társadalom perifériájára sodródott, hátrányos helyzetű emberek, rétegek képességeinek fejlesztése, foglalkoztatásuk elősegítése A magyarországi etnikai kisebbségek és a határon túli magyarság segítségével kapcsolatos tevékenységek Gyermek- és ifjúságvédelem, érdekképviselet Mindezekhez kapcsolódóan tudományos tevékenységek, kutatások, felmérések készítése

2 Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében Olyan terminológia bevezetését tervezzük, ami a focin kívül más labdajátékok esetében is alkalmazható: fair play labdarúgás. Ennek lényege, hogy a mérkőzés játékvezető nélkül zajlik, a játékosok maguk jelzik a szabálytalanságot. Ez a forma egyre elterjedtebb a világon, így mindenképpen fontos, hogy Magyarországon is bevezetésre kerüljön. Tevékenységek: Oktató anyag elkészítése Supervisorok képzése Oktatófilm készítése Tájékoztató anyag készítése

3 Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében  A sport hatása a személyiség fejlődésére, a fiatalok értékrendjére, régóta ismert. Amennyiben már fiatal korban megtanítjuk számukra ezt az új módszert, azon túl, hogy a szabadidejüket értelmesen, felügyelet mellett töltik el, pozitív irányban befolyásoljuk az erkölcsi értékrendjüket is.  Elsőként szükséges a szakemberek képzése.  A képzések tananyagát a nemzetközi tornákon szerzett közvetlen tapasztalat és az angol nyelvű szakirodalom adja.  A konkrét képzés elméleti és gyakorlati elemeket ötvöz. A képzést követően elméleti és gyakorlati vizsga.

4 Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében Cél: A hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és a magányosok támogatása. A jelenleg a sport kapcsán foglalkoztatott fiatal felnőttek mellé bevonni a hátrányos helyzetű gyermekeket is a partner szervezeteken keresztül.

5 Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében Indikátorok:  A képzésben résztvevők, a sikeres vizsgát tevők száma.  A programba bevont sportolók és iskolások száma.  Fair play elemek gyakoriságának mérése.  Elkészült


Letölteni ppt "Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle."

Hasonló előadás


Google Hirdetések