7 érv a virtuális világban való tanulásra Christel Schneider, ICC Gerhilde Meissl-Egghart, talkademy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Advertisements

>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
A társadalmi környezet hatása a gyermekek fejlődésére
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
VI. Interaktív Tábla Konferencia
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA.
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
PROJEKTMÓDSZER „Copernicus az égitestek középpontjává
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Az Én Belső Szín-Házam Inkluzív pedagógia, drámapedagógia és színházi tevékenység fogyatékkal élő célcsoportokkal Budapest, 2012.május 14. MESÉT MÁSKÉNT.
E-learning és a multimédia
Sok szeretettel….
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
Hunya Márta módszertani szakértő
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
Zoo Klub Év az Alma éve 2011.Év a Körte éve A új projekt része a tanulás. Ezért az évek gyümölcseit mutatjuk meg egy új projektben.
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Metaverzum A jövő virtuális univerzuma. Videójátékok, virtuális világok, web 2.0, Földet ábrázoló online térképek kereszteződése Szimuláció és realitás.
Néha nem találod a helyedet?
Digitális világ – interaktív táblán
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Mit gondolunk arról, mi a tanulás és hogyan szervezzük meg ?
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
SZEMENSZEDETT VALÓSÁG? S o ó s G e r g e l y Avagy: fantáziatotalitások és marketingfelhasználásuk MARKETING A REALITÁS ÉS A KÉPZELET HATÁRÁN.
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
Az értékek Rapos Nóra.
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
Differenciált tanulásszervezés 2. TKM1016L
SZIMULÁCIÓ A BIZTONSÁGÉRT
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
13+1 ÖTLET DIÁKMENTOROKNAK. Kik a diákmentorok? közel-kortárs szerepazonosság nem szülő, nem tanár +2 év +1 iskolai fokozat +tapasztalat.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
A DIGITÁLIS NEMZEDÉK OLVASÓI PROFILJAI A nyomtatott és digitális olvasói szokások kapcsolata a teljesítménnyel a PISA2009 eredményei alapján Balázsi Ildikó-Ostorics.
ZALA MEGYEI KÓRHÁZ A PTE Általános Orvosi Karának Oktatókórháza.
Barankovics István Alapítvány Tanári Kerekasztal Kiss Mária Rita BIA Ifjúsági projekt vezető.
Bemutatkozik az iskolapszichológus …
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Minden iskola alapvető érdeke, hogy eredményes és sikeres legyen! Mert:  Vonzónak kell lennie  Láthatóan jó eredményeket kell produkálnia  Az alapdokumentumokban.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Magyarországi konferencia- turizmus eredményei 2010 Magyar Kongresszusi Iroda.
Iskola és család Eltérő és hasonló megközelítések a prevenciós beavatkozások tervezésében A magára hagyott nemzedék A drog veszélyes - veszélyben van a.
Álmodtunk egy iskolát magunknak
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
SZEMENSZEDETT VALÓSÁG?
COOLCSOMÓ honlap fiatalokról fiataloknak
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
3. osztályban.
Óvodából iskolába Iskolás lesz a gyermekünk Az iskolaérettség kérdései
Előadás másolata:

7 érv a virtuális világban való tanulásra Christel Schneider, ICC Gerhilde Meissl-Egghart, talkademy

1) Széleskörű nemzetközi találkozóhely Szinte minden valós társaságnak van Second Life (SL) csoportja => Bármit akarsz tanulni – oda menj, ahol a szakértők vannak! => Bármit akarsz tenni – Találd meg az azonos érdeklődésű embereket Beépített SL keresőrendszer Second Life vezető

2) Változtatható tanulási környezet Az osztályterem új értelmet kapott... Mi illik legjobban egy feladathoz ? Hogyan érzi magát tanár és diák az új környezetben? Milyen hatása van a tanulási folyamatra?

3) Érzelmi és szociális hatás 3D virtuális világ nagyobb érzelmi és szociális hatást fejt ki, mint a 2D Az agy nem tesz különbséget a virtuális és valós világban megéltek között Ezért az élmény lehet virtuális, de az érzelmi hatás valódi !!! Sorry! Paris!

4) Új/alternatív identitás Ki vagyok? Néhányan változtatják megjelenésüket, mások nem A megjelenés az új identitás része: néha teljesen más, mint a való világban – néha pontosan ugyanaz. Könnyű elbújni az avatár mögött! Mi kellene más legyen? Mit akarok, milyennek lássanak mások?

5) Kollaboratív munkakörülmények hozd a beszélgetés témáját +++ növeld a résztvevők közreműködését és csoporttá szerveződését hozd össze a nyelvtanulást a valós érdeklődésükkel +++ alkoss valós értéket +++ tedd büszkévé öket A 3D világban többet tehetünk, mint egy 2D osztályban vagy konferencia-metodikával Társaival alkothat valamit: videót, képregényt, kiállítást, épületet, stb. … projekt alapú nyelvtanulás

6) A reális világot szimuláljuk Sok-sok csodás példa, pl.. Lobogó tűzhely Orvosi eljárások (születés) Tele-rehabilitáció szélütötteknek Hajó navigálás Mentősöknek gyakorlat

7) A képzelet szabja a határokat Virtuális hallucináció A tanár álma valóra válik : Bármely oktatási környezetet, amit csak el tudunk képzelni, meg tudjuk valósítani Nincs fizikai korlát Nincs (csaknem) anyagi korlát