Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája."— Előadás másolata:

1 Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája

2 LLP program Leonardo da Vinci alprogram
Speciális célok Támogatni a résztvevők képzési és továbbképzési tevékenységeit az ismeretek elsajátításában és használatában … Támogatni a minőségfejlesztést és az innovációt a szakképzési rendszerekben… 3. Vonzóvá tenni a szakképzést és a mobilitást…

3 Leonardo da Vinci Pályázattípusok: Innováció transzfer Mobilitás
Partnerségek Előkészítő látogatások

4 Leonardo költségvetés Magyarországon 2012
Innováció transzfer: ~ 2 millió € Mobilitás: ~ 4,4 millió € Partnerségek: ~ 0,5 millió € Előkészítő látogatások: €

5 Leonardo mobilitás Célcsoportok: Szakmai alapképzés
Munkaerőpiaci résztvevők Szakképzési szakértők

6 Leonardo mobilitás Tevékenységek:
Transznacionális szakmai gyakorlatok cégeknél vagy képző intézményeknél Szakmai gyakorlatok és csereprogramok szakképzési szakértők és szakoktatók továbbképzésének céljából A kiutazó személyek száma Magyarországon: kb 2000 kiutazó / év A „legnépszerűbb” fogadó országok: DE, FR, FI, ES, UK, SE, RO Budget spent and approved: 93-95%

7 Leonardo mobilitás Szakmai gyakorlatok diákoknak
A szakmai alapképzésben résztvevő diákok Az összes kiutazó 70 %-a ebben a pályázattípusban jut külföldre Vendéglátás, turizmus, mezőgazdaság, építőipar, műszaki területek…stb. Magasabb támogatás a hátrányos helyzetű vagy SNI-s diákoknak. A diákok felkészítése. Kísérőtanárok.

8 Leonardo mobilitás Szakmai gyakorlatok és csereprogramok szakképzési szakértőknek (tanároknak és szakoktatóknak) Példák: Szakértők tanulmányútjai: egyenlő esélyeket nyújtó programok, különféle módszerek tanulmányozása Az SNI-s diákok nevelési-oktatási helyzetének vizsgálata Tapasztalatgyűjtés a duális rendszerről vagy a munka közbeni képzésről, stb. Együttműködések a szakképzési rendszerek átláthatóságának területén (EKKR, Europass etc.)

9 Leonardo partnerségek
Együttműködés a szakképző intézmények között Közös érdeklődésre számottartó témák, egymástól tanulás („horizontális tanulás”) Projektmunka, partnertalálkozók a résztvevő országokban Lehetőség a diákok bevonására Magyarország: kb 500 partnerségi mobilitás/év Projekttermékek: konferencia, weboldal, tanulmány, oktatóanyag, film, DVD, stb.

10 Leonardo partnerségek Példák eredményekre és hatásokra
további projektek és nemzetközi hálózatépítés generálása új, külföldön tanult módszerek bevezetése tanárok: jelentős pozitív hatás a tanári hivatás iránt érzett elkötelezettségre az újoncok tapasztalatot szereznek a nemzetközi mobilitásokban, a projektek menedzselésében minőségi fejlődés a szakképzésben Szakképző intézmények + „a munka Világa”

11 Leonardo projektek a Krúdy pedagógiai stratégiájában
Több mint 15 éves gyakorlat a Leonardo mobilitásokban (diákok és tanárok) Több mint 30 projekt Mobilitási tanúsítvány 2009-ben Nemzetközi Mobilitási Nívódíj 2004-ben Hosszú távú elkötelezettség a nemzetközi projektek iránt Elismerés > Europass Mobilitási Tanúsítvány Nagyobb volumenű szakmai együttműködések > Leonardo partnerségi projekt (koordinátor intézmény)

12 Tempus Közalapítvány /145


Letölteni ppt "Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája."

Hasonló előadás


Google Hirdetések