Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.11.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A nyomtató.
Advertisements

A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
A számítógép felépítése
Az IBM kompatibilis PC perifériák
Képalkotás Vektoros képalkotás
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Nyomtató.
Gélnyomtató (Ricoh Aficio GX 3050sfn)
Nyomtatás.
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Készítette: Birkás Gábor.  Bevezetés  A periféria, mint fogalom Mit tekintünk perifériának  Perifériák csoportosítása Bemeneti eszközök Kimeneti eszközök.
Nyomtatók Kovács Nándor.
A nyomtató.
Mai számítógép perifériák
A nyomtató.
A számítógép felépítése
A számítástechnika története
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Perifériák.
Készítette: Csintalan Viktória
Kimeneti és bemeneti eszközök
Nyomtatók A szg.által szolgáltatott adatok papíron történő megjelenítésére szolgálnak. Csoportosításuk: Mechanikus ütközéses (impact) nyomtatók: kalapács.
NYOMTATÓK.
Mai számítógép perifériák
Mai számítógép perifériák
Kiviteli Perifériák Készítette: Kiss Ádám
Nyomtatók Takács Béla
Hardver eszközök IV. rész
Perifériák.
IT alapismeretek Csíki Gyula.
Nyomtatók.
Nyomtatók A nyomtatók feladata, hogy egy számítógépről származó információt papíron vagy ritkábban más hordozón (boríték, írásvetítő fólia, stb.) megjelenítsenek.
Egerek, nyomtatók.
Monitor, billentyűzet Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
Óravázlat Készítette: Kucsera Mihály, Toldi Miklós 2010.
Minden, amit a nyomtatókról tudni érdemes
Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Kimeneti perifériák Longera Tina, Longera Renáta, Orosz Szilvia.
Perifériák és jellemzőik
Bemeneti, kimeneti egységek
Informatika 6. osztály Nyomtató
A számítógép perifériái
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma.
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty u.
Kimeneti perifériák.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Nyomtatók.
Az információ.
NYOMTATÓK.
A számítógép felépítése és működése
A számítógép felépítése
Tintasugaras nyomtató
Tároló perifériák és nyomtatók
I/O perifériák.
Előadás másolata:

Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,

Nyomtatók Nyomtatók típusai : -mátrix -tintasugaras -lézer

Nyomtatók Nyomtatók paraméterei: -Felbontás (dpi) -Nyomtatási sebesség (lap/ perc, karakter/másodperc) -Illeszkedés, csatlakozás (LPT,USB,Bluetooth)

Összehasonlítás 4-9Ft/lapCsendes dpi4-16lap/percLézer 7-15Ft/lapLegcsendesebb dpiFekete:2-5 lap /perc Színes: 0,5-3 lap /perc Tintasugaras 0,2-1Ft /lapLegjzajosabb dpi karakter /sec Mátrix költségzajfelbontássebességnyomtató

Mátrixnyomtató, működés A mátrixnyomtatók írófeje több, egymás felett, rendszerint egy sorban elhelyezkedő, apró, kb. 0,5 x 0,5 mm- es apró tűkböl áll. Működés közben a fej adott sebességgel halad el a festékszalag előtt. Amikor karakter kirajzolása szükséges, a tűkre kalapácsok ütnek rá, és a tűk a festékes szalagon keresztül nyomot hagynak a papíron. A szalag a papír és a tűk között fut.

Tintasugaras nyomtató, működés  Bubble jet: - fúvókák - tinta - buborék.  Piezo kristályos: -Piezo kristály -feszültség -kilöki a kamrából a tintacseppet  ( Thermal-Ink-Jet:) - tinta -több száz fokrara felmelegítik -hőtágulás

Tintasugaras nyomtató, működés - Bubble jet: A fúvókának elõkamrája van, és úgy alakították ki, hogy a kimeneti nyílásnál mindig jelen van egy buborék. A buborék segíti elszakadni a cseppet az előkamrában lévő tintától. - Piezo kristályos: A fúvóka előkamrájában egy kristály található, amely a rákapcsolt feszültség hatására megváltoztatja az alakját (piezohatás), és kilöki a kamrából a tintacseppet. (- Thermal-Ink-Jet:) az előkamrában lévő tintát egy ellenállás segítségével több száz fokra melegítik fel, s az a hőtágulás elvei szerint kitágul, és így kilökődik a tintacsepp.

Lézernyomtató, működés Gyenge lézersugárral vagy LED-sorral a számítógép irányításával elektromosan feltöltött szelén félvezetőréteggel bevont henger felületére rajzolja pontokból a jeleket és a grafikákat. A koncentrált fény hatására a megfelelő helyen megszűnik a henger felszínének töltése. A műanyag alapú festék a töltéssel rendelkező helyeken a forgódobra tapad, majd onnan a hozzásimuló papírra átragad, amelyre pedig mintegy 200 Celsius fokos hőmérsékleten ráégeti egy mángorlószerű henger pár.