Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NYOMTATÓK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NYOMTATÓK."— Előadás másolata:

1 NYOMTATÓK

2 Kiviteli egység Output perifériák
Nyomtatók Beviteli egység Input perifériák Háttér tárak I/O Kiviteli egység Output perifériák Központi egység CPU Központi memória RAM ROM Alaplap

3 Hagyományos írógépek

4 Sornyomtató első számítógépes nagysebességű nyomtató

5 Mátrix Tintasugaras Lézer
Modern nyomtatók ( printer ) jellemzői: Tetszőleges jelkészletet használnak. A jeleket pontonkén rakják ki. Képeket, grafikai elemeket tud kezelni. Szín kezelése professzionális (ha értelmezi a színt). Modern nyomtatók Mátrix Tintasugaras Lézer Típusok között a képpont kirakásának módjában van a fő különbség.

6 Írásképe durva, de jól olvasható.
Mátrix Betűket pontonként rakja ki a fejben lévő 9-24 tű segítségével egy festék szalagon keresztül. Írásképe durva, de jól olvasható.

7 A betűk pont oszlopból alakulnak ki
A betűk pont oszlopból alakulnak ki. A tűoszlopból csak azok a tűk repülnek ki és koppint festék szalagon keresztül a papírra, ami kell a betű kiírásához.. A fej ezután egy pont oszloppal jobbra mozdul. Sor végén sort emel, beáll az új sor elejére és folytatja az írást.

8 Traktor : leporelló papírt továbbító eszköz
Festék szalag végtelenített Típus függő az alakja

9 Leporelló lehet több példányos pl. : számla íráshoz
Etikett leporelló pl. : postai címzések részére a WORD kezeli az etikett címzést.

10 A mindegyik nyomtatót a hozzákapott CD-vel telepíteni kell a leírás alapján.
USB- port csatlakozás a modern megoldás, ez a jellemző és ez a gyorsabb. LPT-port: 25 csatornás nyomtató kábel csatlakoztatására elavult megoldás, de még létezik.

11 Mátrix: Nagy tömegű főleg gazdasági feladatok nyomtatására használják.
Olcsó egy oldal előállítása. Masszív szerkezetű a nyomtató, de drága. Nyomtatási képe durva, de jól olvasható. Zajos, papírra nem érzékeny, tud leporellót használni, több oldalasat is. Szín kezelés nem jellemző. Képeket pontonként rakja ki. Festék szalag olcsó és lapot tud nyomtatni.

12 Tinta sugaras nyomtató :

13 A nyomtató működési elve hasonlít a mártixéra, csak a nyomtató fej más
A nyomtató működési elve hasonlít a mártixéra, csak a nyomtató fej más. A fejben nem szalag viszi a festéket, hanem festék patronok vannak folyékony festékkel ( fekete és RGB színek). Patron csere egyben fejcsere is

14 A fejben több száz fúvóka is lehet.
Fej működése A fej egybe van építve a festékpatronnal. A fejben több száz fúvóka is lehet.

15 Tinta sugaras nyomtató :
- A képet szöveget tinta cseppekkel rakja ki. A legdrágább nyomtatás egy oldalra kivetítve. Havi oldal nyomtatás alatti igénybevételre tervezték. Az alapgép olcsó és nem hosszú életű, patron drága A4-es oldalt tud a fekete patron. Professzionális kép és színkezelést tud hő papírra. Papírra igényes, csak famentes papírt használhatunk, jelzése 2 db víz csepp, injekt vagy fénymásoló papír Egy család vagy kisebb irodai igényeket tudja kiszolgálni. ! A feketeszínnel való szöveg nyomtatás extra színes patron használatot eredményez, használjunk automatikus színt = fekete patron.

16 Lézer nyomtató

17 DRUM : a lézer nyomtató „ író feje „ így csere során minden főrésze cserélődik a nyomtatónak. A csere a festékpor elfogyása vagy a fotokonduktív dob el öregedése miatt kell. A kis kapacitású DRUM-ok újra tölthetők a nagy kapacitásúak nem . !!!! A DRUM veszélyes hulladék, új vásárlásánál visszaveszik.

18 DRUM : Koronaszál homogén felszínt állít elő fotokonduktív dobon (-). - A lézer fény segítségével pontonként rávilágítják a dobra a kinyomtatandó információkat, felülete megváltozik (+). - Mágnes hengeren van egyenletesen a festékpor (-) ezt a dob megváltozott felülete átveszi. - A dob a festéket átadja a papírnak, a két fokos henger a meglágyítja a festéket, ezt szivja fel a meleg papír.

19 Lézer nyomtató : -- Nagytömegű nyomdai minőségű nyomtatásra alkalmas. - Közepes ára van egy oldal előállításának. - Ha van színe, akkor professzionális a szín használata. - Masszív szerkezete van, a DRUM lapot vagy feletti lapot képes kinyomtatni lap/perc sebességgel. - Papírra érzékeny mint a tintasugaras nyomtató. - Ár érték aránya jó, de csak ha nagytömegű nyomtatás van. - !! Jól szellőző helyre célszerű helyezni (negatív ionokat termel)

20 Speciális nyomtatás rajzgép plotter

21 A 3D nyomtatás során fizikai tárgyakat készítünk úgy, hogy egy adott modellt rétegről-rétegre építünk fel. Pontosabban az a berendezés, amelyhez hozzáférünk, és amelyik képes az ilyen rétegről-rétegre történő építkezésre.

22 Vége


Letölteni ppt "NYOMTATÓK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések