Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyomtatók.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyomtatók."— Előadás másolata:

1 Nyomtatók

2 A nyomtató a számítógéppel előállított szöveges, vagy grafikus információk papírra történő kiíratására szolgál. csatlakozón keresztül kapcsolódik a számítógéphez, ez a párhuzamos-port

3 Nyomtatókat a működési elvük szerint csoportosítjuk :
leütéses ( betűkerekes, gömbfejes, betűhengeres, betűláncos, mátrix nyomtató ) nem leütéses ( tintasugaras, lézer- és hőnyomtató )

4 A nyomtatók legfőbb működési jellemzői
írás minősége (mérőszáma a DPI, az alapérték a 300. ), sebessége, a karakterkészlet, a használható papírféleség, Papírszélesség (A/4-es , A/3 �as, vagy az ún. leporello ).

5 Mátrix nyomtató írófeje több egymás felett egysorban elhelyezkedő apró db tűből áll ún. érintkezéses nyomtató, amely a festékszalagra való ráütéssel viszi át a pontokat a papírra. A kinyomtatott karakter, tehát pontokból áll. Viszonylag gyorsak Sokszorosítható

6

7

8 Tintasugaras nyomtató
már érintésmentes nyomtatók. A papírra fecskendezett parányi tintacsepp adja a nyomtatási képet. Ezeknek a nyomtatóknak a nyomtatási minősége már erősen megközelíti a lézernyomtatókét ( DPI) Viszonylagos gyors, Sokszorosítható, Drága.

9 Lézernyomtató érintésmentes nyomtatók
Legfontosabb egysége a fóliadob, amelynek felületét elektrosztatikusan feltöltik. A lézersugár „rálövi” a számítógépből jövő nyomtatandó karaktereket a dobra, és azokon a helyeken ahol a fény érte, kisül. Így a karaktereknek megfelelő helyeken kis kisütött részek keletkeznek, melyekre elektrosztatikusan feltöltött festékpor, ún. toner rakódik, melyről a kialakult nyomtatási kép a papírra kerül, ezt a képet egy fűtőhenger bele égeti a papírba. nyomtatási minősége DPI. Hátrányuk, hogy másolatkészítés közben a környezetre káros ózont termelnek, halkan gyorsan és igen jó minőségben.

10

11

12


Letölteni ppt "Nyomtatók."

Hasonló előadás


Google Hirdetések