Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
AlertPay Internetes Számlanyitás, Személyazonosítás Ezt a linket bemásolva jutsz el az AlertPay oldalra:
Elektronikus levelezés [webmail]
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Az Internet adta lehetőségek
Internet alapú önértékelés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 1 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Számlanyitás, vps, metatrader, robot telepítés
Elektronikus levelezés
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Készítette: Kőrösi Péter. Lépj be a Unaico irodádba, majd kattints a tagsági csomagodra. Készítette: Kőrösi Péter.
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
Miért fontos ? 1. Rend? vagy Káosz? 2. Felelősség egymás iránt… 3. Heti rendszeresség 4. Minősítés 5. Ellenőrzési jutalék.
A regisztráció A regisztráció azt jelenti, hogy a felhasználó önkéntesen megadja egyes személyes adatait (felhasználói nevét, jelszavát……), és ugyanakkor.
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Elektronikus levelezés
A szövegszerkesztés alapjai
,,Én így tanítanám az informatikát”
Az AlertPay számládhoz a bankkártyád hozzárendelése Menj fel a oldalra Írd be a bejelentkezéshez szükséges azonosítóidat.
Az első vásárlás folyamata. Hány db-ot? Kosárba tesz.
Elektronikus levelezés
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Elektronikus kérvénykezelő rendszer
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Outlook 2003 Második rész.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Vizuális alkalmazások a FoxProban Páll Éva Boglárka.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Internet Sales 2010 Budapest. 2 Új ISA elérhetősége 2. lépés: Bejelentkezés a rendszerbe a MOL Nyrt-től kapott „Név” és „Jelszó”-val:
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 3 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Internet, Elektronikus levelezés
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
MySQL adatbázis készítése
Kép készítése számítógép segítségével
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Előadás másolata:

Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu

Még mindig a mellékletek… 1. Ha kapjuk és nem csak bele akarunk pillantani (hanem pl. a kapott képet háttérként akarjuk használni): levél megnyitása melléklet letöltése ha „Megnyitás/mentés” kérdés van, válasz: mentés (ha nincs kérdés (pl. Firefox-ban), akkor állítsuk be vagy figyeljük meg a mentés helyét) helye: Asztal (amíg nincs jobb ötletünk. Figyelem! Az Asztalon már tudunk csinálni egy mappát (pl. „Mellékletek” néven, és azt is használhatjuk!)) fájlnév: olvassuk el, jegyezzük meg (meg is változtathatjuk!) katt a „Mentés” gombra

Még mindig a mellékletek… 2. Ha küldjük: „Levélírás” címzett / tárgy / levél szövege kitöltése „Melléklet csatolása” „Tallózás” gomb honnan („Hely”)? Hát az Asztalról! (Ha a csatolandó file ott van… Ha nem, akkor bizony meg kell keresnünk…) ha megvan, katt a nevére és „Megnyitás” (…???) (ha mégsem akarjuk mellékelni, akkor „eltávolítás”, v. a pipát ki kell venni a név elől. Ha újabb file-t akarunk csatolni, akkor „Egy további fájl csatolása”.) katt a „Küldés” gombra

Csináljunk magunknak postafiókot! 1.gmail.com: „Feliratkozás Gmail szolgáltatásra” 2.név megadása ( „komoly” szándék esetén legyen a valódi ) 3.kívánt bejelentkezési azonosító. (Ez lesz az címünk eleje! után itt fixen „gmail.com” szerepel majd.) „Ellenőrizze…” Ha foglalt, mást kell kitalálnunk. 4.jelszó (kétszer): ne legyen túl egyszerű! Meg kell jegyeznünk! 5.biztonsági kérdés: arra az esetre, ha mégis elfelejtenénk… 6.ellenőrzés: az automatikus regisztráció kivédésére 7.„Elfogadom…” 8.„I’m ready – show me my account” (…miért???) 9.Hajrá!