Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer. Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
A kiáltó világ.
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Krisztus uralma alatt élni 5.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Panasz utca Elköltöztünk
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Sámuel királlyá keni Sault
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Istentől áldott húsvéti ünnepeket! Készítette: Mecseki Csilla Angéla 2011.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ballagók búcsúztató áhítata.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Készítette: Jon A. Palmer
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az Élet Igéje augusztus.
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Mt 19,16-30.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Református istentisztelet
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
JÓ REGGELT !.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Miért olyan fontos a hit?
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer

Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata, hogy a mennyei Atyánkhoz hasonlóak legyünk – Isten = szeretet = a maximális jóra való törekvés – Az Atya Jézus azáltal mutatta be tökéletes atyaságát azzal, hogy ő lett a tökéletes Fiú – Motiváció - stimuláció

Atyaság (patriachatus) szemlélet következményei „És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jöjjek és meg ne verjem e földet átokkal.” Malakiás 4:6 „A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.” Jelenések 22:21

Isten gondolatai felőlünk áldás és nem átok. Átok = Isten akaratának az ellentéte Vagyis a patriarchatus, atyaság szemlélete Isten akarata és amikor ez nincs meg, átok alatt vagyunk. A zsidó kultúra patriarchatus szemlélete Európában és a nyugati országokban elterjedt a görög filozófia és szemlélet Demokratizmus Diabolos = szétdobáló

Ézsaiás 9:6 „Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének.”

Ézsaiás 53:10 „És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.”

Zsidók 2:10 „Mert illendő vala, hogy a kiért minden és a ki által minden, sok fiakat vezérelvén dicsőségre, az ő üdvösségük fejedelmét szenvedések által tegye tökéletessé.”

Jézus tanítványai, az apostolok voltak a gyermekei, akik jelképezték Izrael 12 patriarchát. Az ő tanítványai lettek a szellemi gyermekei. A gyülekezetben a hatalom delegálva volt az apostolok részére, nemcsak Péternek, akik továbbadták ezt Pálnak és a többieknek. Szinte szellemi atyákká lettek azáltal, hogy először szellemi fiúkká váltak. Pál is így beszélt Timótheusról és Tituszról Jézus arról beszélt, amikor valaki jogtalanul használja az atyaság és mester kifejezéseket (ahogy a farizeusok tették)

Azáltal tudjuk betölteni a rendeltetésünket, hogy engedelmeskedve a mennyei, földi, szellemi, hivatali atyánknak (főnök), mi is atyákká váljunk. A mai társadalom a görög filozófiát követve arra tanít bennünket, hogy önző módon éljünk, először a népnek (saját kívánságaink legyenek kielégítve) a szüleink, illetve az autoritás (patriarchatus) előtt.

KÖVETKEZMÉNYEI  kamaszlázadás  antiautoritás  liberális szexuális élet  gyengékkel szembeni agresszivitás  pornográfia  szexuális erőszak  forradalmi lelkület  női emancipáció  drogozás, alkoholizmus  összeférhetetlenség, tiszteletlenség  individualizmus, bűnözés, erőszak

 Amerikai pszichológus felmérése a visszaeső (javíthatatlan) bűnözők körében  Ezen elítélteknek valamikor az életük során megrendült az Istentől kapott bizalmuk az apjuk iránt.  Nem bírták feldolgozni helyesen ezt a csalódást, illetve ezt a lelki megrázkódtatást.  A bennük lévő keserűség a társadalomra irányult.  Pl. Sztálin, Hitler, Freud, Idi Amin, Marx életében is ezt lehetett látni

 Az Ördög igyekszik bizalmatlanságot kelteni közöttünk és a mi apukánk között, mint ahogy Ádám, Éva és Isten között szított.  Ugyanez történik a családokban, gyülekezetekben, munkahelyeken, iskolákban és az egész társadalomban ma is.  Nem bízunk azokban, akik fölöttünk vannak.  Ez a helyzet átkot hoz, ami nyilvánvalóan nem a javunkat szolgálja.

 Jézus viszont azt mondta, hogy ő mindig az ő Atyjának az akaratát cselekszi. Sőt, nem a sajátját teszi, hanem mindig azt nézi, hogy mit cselekszik az Atya, és utánozza azt.  Ezért az Atya állandóan igyekezett dicsőíteni őt és ő szüntelen viszonozta ezt. Így egyre nagyobb dicsőség lett és a végén az Atya felemelte őt és olyan nevet adott neki, ami minden más név fölött való, mert gyönyörködött benne.

Kérdések 1.Lelsz örömöt abban, hogy engedelmeskedj a fölötted álló autoritásnak? 2.Örömödet leled abban, hogy az ő közvetlen jelenlétében tartózkodsz? 3.Melyik szemlélet szerint gondolkoztál eddig: a patriarchátus, vagy a demokratikus szerint? 4.Amikor hatalomban vagy, a szeretet által felszabadítod az alárendeltjeidet, vagy félelem által kontrollod alatt tartod őket?