A TÉKOZLÓ FIÚ (Negyedik lecke) Felismerés III..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rossz titka.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
Feltehetek egy kérdést?
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizenegyedik lecke) Szolgálat
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
A béke az élet alapfeltétele
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Húsvét az élet ünnepe.
Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Jel Könyvkiadó 2011.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Két ellentétes kijelentés Istenről:
Nagypéntek Énekek.
Food for Thought.
A BIBLIA KÖZEPE.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
MIÉRT VAN SZENVEDÉS? Mit tanít a Biblia a szenvedés okáról és céljáról? Dr. Hangyás László – május 18.
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Isten küldte Szent Fiát, Jézust Szeretni, gyógyítani jött
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Idézetek a Biblia Szövetség honlapjáról
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
ISTEN hozott köztünk!.
Uram, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
Mi Atyánk, ki vagy mennyekben,
Egyéni állapot, válasz a külvilág változásaira
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
A félelem szerepe az életünkben
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
ISTEN hozott köztünk!.
Továbblépés Továbblépés - Megbocsátás.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Jézus és a tízparancsolat
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
Az élet igéje május „De Isten, aki gazdag az irgalmasságban, igen nagy szeretetéből, mellyel szeretett minket, noha bűneink miatt halottak voltunk,
1 Kicserélt Élet Konferencia Grace Ministries Alapítvány Cím: Bp. XIV. Hungária krt em. 2. tel/fax:
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
55.
„Diákok a munkaerő-piacon” NTP-SZKOLL
Urunk megkeresztelkedése
Örömhírem  van! Örömhír, hogy meg lehet szabadulni a szenvedéstől, minden gondra, bajra megvan a gyógyszer! Ez az, amit mindnyájan szeretnénk! Senki sem.
Háború és béke. háború és béke békesség fejedelme az úr vitéz harcos.
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
376.
III. Szakadék Isten és az ember között:
A) Jézus Krisztus személye
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
Előadás másolata:

A TÉKOZLÓ FIÚ (Negyedik lecke) Felismerés III.

FELISMERÉS - A bűn fajtái A bűn Isten törvényének megsértése Gyakran nemcsak Istent bántjuk meg bűneinkkel, hanem embertársainkat vagy saját testünket Sokan azért nem érzik magukat bűnösnek, mert embertársaikat használják mérceként … víz felszíne alatt 1 cm-re, vagy 1 km-re

minden társadalmi törvénynek megfelelt FELISMERÉS A bűn fajtái A gazdag ifjú: jó cselekedetekkel vagy külső törvények betartásával szerette volna igazságosságát bizonyítani minden társadalmi törvénynek megfelelt de azoknak a törvényeknek, amelyek az Istennel való kapcsolatot szabályozzák, nem tudott eleget tenni

FELISMERÉS A bűn fajtái Ez a legfontosabb parancsolat, mert a többi is ezen alapul és éppen ez a törvény az, ami bántja a humanistákat.

Bűnösök vagyunk  bűneinknek következményei vannak: FELISMERÉS A bűn fajtái Bűnösök vagyunk  bűneinknek következményei vannak: bizalmatlanság Istennel szemben (bizalmatlanság nélkül mindig engedel-meskednénk és sohasem vétkeznénk) bizalmatlanság embertársainkkal szemben félelem, aggodalom, agresszivitás, ellenségeskedés, magány, stressz

Bűnösök vagyunk  bűneinknek következményei vannak: FELISMERÉS A bűn fajtái Bűnösök vagyunk  bűneinknek következményei vannak: depresszió, betegség szerencsétlenség, reménytelenség esztelenség végül a halál (az élet forrásától, az Istentől való elválasztottság)

Ezt a gyötrő elszakadást nevezi a Biblia pokolnak. Képzeld el, milyen lehet, ha szünet nélkül gyötör a félelem, fájdalom, gyűlölet, beteljesületlen vágyak és reménytelenség… Ezt a gyötrő elszakadást nevezi a Biblia pokolnak.

FELISMERÉS - Két út van A halál után, Isten nélkül teljesen Isten ősi ellensége a gonosz (Sátán, Ördög) hatalma alá kerülünk A Sátán az ellen küzd, amit Isten szeret, így főleg az ember ellen. Ez az út a széles út.

FELISMERÉS - Két út van Egy másik lehetőség: az élet keskeny útja Ez az Isten iránti szeretetből fakadó engedelmességből áll.

FELISMERÉS - Két út van A keskeny út következményei: bizalom, hit, erő hatalom a gonosz felett embertársaink szeretete, öröm, béke értelmes élet nehézségek (a gonosszal való szembenállásból fakadóan) de ennek ellenére győzelem, siker és boldogság

A testi halál végül is nem más, mint: FELISMERÉS A bűn fajtái A testi halál végül is nem más, mint: átlépés az Istennel való zavartalan szeretetbe, közösségbe a mennyben lévő tökéletességben és örök boldogságban. Az örök életre a mennyben gondtalanság és az elképzelhetetlen boldogság a jellemző.

FELISMERÉS A bűn fajtái KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

Nevezd meg a legfontosabb parancsolatot és a legfontosabb bűnt! Hogyan osztályoznád a bűnt? Miért bűnösök a jó emberek (humanisták) is? Miért érzik úgy némelyek, hogy kevéssé vagy egyáltalán nem bűnösök? Felismerted-e bűnösségedet? Hány lehetősége van a te életednek? Melyik utat választod: a keskenyet, vagy a széleset?