Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizenegyedik lecke) Szolgálat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizenegyedik lecke) Szolgálat"— Előadás másolata:

1 A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizenegyedik lecke) Szolgálat

2 FORRADALOM Mivel Isten saját Fiát és mindenét kiszolgáltatta
ezzel együtt egész országát, dicsőségét, erejét rendelkezésünkre bocsátotta Ezért arra int a Biblia, hogy mi is testünket, lelkünket, értelmünket teljesen kiszolgáltassuk Istennek

3 Hálából, tiszteletből Áldozatának teljes megbecsüléséből mi is áldozzuk fel magunkat Istennek és akaratának. Ez a változás egyáltalán nem borzasztó, noha az gyakran (különösen az elején) kellemetlen.

4 Ez a változás forradalmasítja életünket!
Új állampolgárságunk van: Efézus 2:19 Új életfilozófiánk: I.Kor.1:18-31 Új céljaink: Filippi 3:13-14 Új viselkedés: II.Kor.5:17 Új igazság: II.Kor.4:1-2 Új törvények: János 12:34; Márk 12:30-31 Új kapcsolatok: I.János 1:3,7; I.Kor.6:14-18

5 Isten óv attól, hogy a világot (kozmosz-világrendszer) szeressük.
Sátán az istene, irányítója és uralkodója a mai világ gondolkodásmódjainak és világnézetének Mi is az ő hatalma alatt voltunk, de most már Isten Szelleme által megszabadultunk. „Partizánok” lettünk!

6 Az Istennel szemben engedetlen szellem gondolatai, értékei, szokásai, örömei, céljai, igazságai, törekvései, időtöltései és költekezései ellen kell fordulnunk.

7 Forradalom érzésvilágunk, véleményünk kívánságaink, terveink, céljaink
totális megváltozását igényli. A Szent Szellem vezetése által és Isten iránti szeretetből motiválva. = a szabadság, a béke, az öröm szellemében történik tiszta lelkiismerettel.

8 Forradalom 2. Isten iránti buzgóságunk fölülmúlja a világi, múlandó dolgok iránti lelkesedésünket. Jézus nem kevesebb, mint 100%-os önátadást vár tőlünk. A megfelelő magatartás összefoglalása a legnagyobb és legmegfelelőbb parancsolatban található…

9 Mk.12:30 „Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből és teljes erődből. Ez az első parancsolat.”

10 teljes szívedből teljes lelkedből teljes elmédből teljes erődből

11 teljes akaratunkkal, motivációnkkal, erőnkkel
teljes szívedből Azt jelenti, hogy: teljes akaratunkkal, motivációnkkal, erőnkkel életünk értelmét és céljait az Isten iránti szeretet kell, hogy tüzesítse és irányítsa. II.Kor.5:14

12 Azt jelenti, hogy: teljes lelkedből
érzelmeink teljes bevetésével szeretjük Istent. bűnnel és igazságtalansággal szemben düh, gyűlölet, felháborodás A saját és Jézus testének bűnei miatt szomorúság, sírás és jajgatás

13 teljes lelkedből Együttérzés, irgalmasság és kegyelem a gonosz elnyomása alatt élők iránt Lelkesedés és buzgalom a királyok Királyának szolgálatában. Félelem, tisztelet és istenfélelem Isten és az ő dicsősége előtt. Mindennapi életünk jellemzője az öröm, mert állandóan az ő jelenlétében vagyunk.

14 Azt jelenti, hogy: teljes elmédből
agyunk teljes átprogramozását jelenti Isten igéje alapján erőteljes ellenállás a világ szellemével szemben A világi gondolatok és elméletek (humanizmus, materializmus, relati-vizmus) Jézus Krisztus gondolataival ellentétesek.

15 teljes elmédből Képességeinket teljesen Isten országának építésére vetjük be tehetségünkkel és tudásunkkal közvetlenül vagy közvetve Isten országát célozzuk meg gondolatainkon való uralkodás szükséges tudni, hogy az ellenséges gondolatok és filozófiák, hogy miért rosszak

16 Azt jelenti, hogy: teljes erődből Fegyelem
vagyis olyan szokások kifejlesztése, amelyek Istennek tetszenek. Csak többszöri gyakorlással érhető el. Pl: ima, bibliaolvasás, böjtölés, szolgálat

17 2. jelentése: teljes erődből Anyagi erőnkre vonatkozik
Ha őt valóban szeretjük, akkor nem mulasztjuk el a gondoskodást a menyasszonyának (gyülekezet) szükségeiről. Tized (minden jövedelmünk 10 %-a) adomány (Isten országába való befektetés)

18 Tized / Adomány legjobb befektetés egyetlen, melynek örök haszna van
ehhez még Isten megígérte gondoskodását sőt jólétet ha hitben, hűséggel és örömmel adakozunk

19 Sőt ő maga biztat minket arra, hogy ellenőrizzük
Ha a tizedünket nem fizetjük be neki… akkor tolvajnak tekint minket. Mal.3:8-10. Az adomány tiszteletteljes áldozat az univerzum legtekintélyesebb királyának Nagy sértés, ha pénzünket vonakodva adjuk. Ő a jókedvű adakozót szereti II.Kor.9:7

20 Köszönöm a figyelmet!

21 Melyek azok a területek az életedben, amelyeket ez a forradalom még nem ért el?
Átadtad a tested is Istennek? Milyen mértékben történt változás az életedben a következő területeken: gondolatok, értékek, szokások, öröm, barátok, célok, törekvések, igazságosság, pénzkiadás, időtöltés. Van valami, amiben a Szent Szellem azt mutatta, hogy meg kellene változtatni?

22 Hasonlítsd össze Isten iránti buzgóságodat eddigi legnagyobb szenvedélyed iránti lelkesedéseddel!
(sport, diszkó, szerelem, hobbi, üzlet, tanulmányok, házépítés, ivás) Isten iránti buzgalmad lehetne még nagyobb? Becslésed szerint akaratod, motivációd hány százaléka van jelenleg az Úrnál?

23 Gyakorlod Isten iránti szeretetedből fakadó érzelmeid kimutatását?
Képes vagy nevetni, ugrálni, ujjongani, táncolni, hangosan énekelni, kiáltani, sírni, szomorkodni, lelkesedni, félni az Úrért?

24 Tudsz uralkodni a gondolat-világodon?
Képes vagy a hitedet megvédeni a támadásokkal szemben? Felismerted a világi filozófiák hazugságát, és szakítottál-e velük az igazság segítségével? Van rendszeres ima- és igeolvasó életed? Szánsz a jövedelmedből a tizedre, adományokra?


Letölteni ppt "A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizenegyedik lecke) Szolgálat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések