Család, korosztályok A család az ember életre-teremtője, vagy munkaerő-előállító műhely? – Közösségi életet élő Teremtmény vagy piacra szánt áru az ember?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EU és Magyarország 7. előadás A magyar állampolgárok jogai az EU-ban.
Advertisements

Mit lehet tudni a célcsoportról?
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Települések A település természetes élettér, vagy munkaerő- utánpótlási raktár? Települések összehangolásának honlapja Veled Európa, de nélküled EU!
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
Az atipikus munkavégzés és társadalmi megítélése
Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér?
Szolgáltatás A szolgáltatás életfeltételeinket biztosítja, vagy csupán átverés-show-kal ránk erőszakolt, önpusztító majmolás? Veled Európa, de nélküled.
Az idős ember méltóságát védő jogok idősek otthonában
Veled Európa, de nélküled EU!
(Familiaris Consortio 17.). 1.0 A SZEMÉLYEK KÖZÖSSÉGÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA SEGÍTSÉG, TÁMOGATÁS AKADÁLY, GÁT 1,1Egy férfi és egy nő életre szóló, felbonthatatlan.
Idegenforgalom Az idegenforgalom az ember harmóniáját teljessé tevő mintaadás, vagy haszonszerző szemfényvesztés? Veled Európa, de nélküled EU!
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
AIDS –Etikai problémák az ápolásban. Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973): Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973):
Gyermekvédelmi politika I. Levelező tagozat 2008/09. tanév/őszi félév.
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
CSALÁD.
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Atipikus foglalkoztatás szabályozásának egyes kérdései Nacsa Beáta május 14.
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Veled Európa, de nélküled EU! Szeretet, nem Gyűlölet Bevezető Természetesség vagy természetellenesség?
Költségvetés Az államháztartás a nemzeti vagyon növekedésének felhasználását szabályozza, vagy a sarcfizetéssel történő eladósítás és elszegényítés eszköze?
Ipar Az ipar anyagi kincseink embert szolgáló átalakítása, vagy környezetromboló szakbarbarizmus? – Úgy használjuk, hogy megmaradjon, vagy úgy, hogy felégetjük.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer Alaptörvény - vázlat Alaptörvényvázlat.
Veled Európa, de nélküled EU! Alkotmányozás, jogrendszer Miben különbözik a Szent Korona eszme értékrendje a globalista értékrendtől?
Szállítás és közlekedés A szállítás és a közlekedés az életfeltételek biztosításához szükséges szolgáltatás, vagy tőkekiszolgáló eszköz? Veled Európa,
Veled Európa, de nélküled EU! Szeretet, nem Gyűlölet.
Védelem A védelem azt biztosítja, hogy az ember biztonságban éljen, értékei saját érdekeit szolgálják, vagy a világterrorista támadógépezet társtettesévé.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer AlkotmányAlkotmány – Rövid szövegRövid szöveg.
Nemzetiség A nemzetiség a természetes különbözőség egymást erősítő, szerves egységének része, vagy a gyűlöletkeltéssel szított megosztottság szétszakítottság.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
Gazdaság általános kérdései A gazdaság embert szolgáló értékteremtés, vagy pénzt szolgáló haszonforrás? – Az értékteremtés a létrehozó érdekét szolgálja,
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Kereskedelem A kereskedelem az emberi munka eredményének kölcsönös hasznosítása, vagy kupecek nyereségének növelése? Veled Európa, de nélküled EU!
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Vallás A vallás a természetes értékrendre vezető lelkiismereti szabadság, vagy a természetellenesség eltűrésének diktátori eszköze? Veled Európa, de nélküled.
Oktatás – nevelés Nevelés, vagy idomítás? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nyomtatható változatNyomtatható.
VESZPRÉMI EGYETEM GEORGIKON MEZŐGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALOM-ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZET AGRÁRGAZDASÁGTANI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI TANSZÉK KESZTHELY.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Szolgáltatás A szolgáltatás életfeltételeinket biztosítja, vagy csupán átverés-show-kal ránk erőszakolt, önpusztító majmolás? Szolgáltatás honlap Az Ismeretátadás.
Idegenforgalom Az idegenforgalom az ember harmóniáját teljessé tevő mintaadás, vagy haszonszerző szemfényvesztés? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Európai Uniós ismeretek A négy alapszabadság. Alapvető jogok az Európai Közösségben – a 4 alapszabadság EGK – cél: a tagállamok közös piacának kiépítése.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A foglalkoztatáspolitika és egyéb politikák
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Európai Uniós ismeretek
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Család, korosztályok A család az ember életre-teremtője, vagy munkaerő-előállító műhely? – Közösségi életet élő Teremtmény vagy piacra szánt áru az ember? Veled Európa, de nélküled EU!

Család, korosztályok (nyomtatható változat) nyomtatható változatnyomtatható változat A család az ember életre-teremtője, vagy munkaerő- előállító műhely? – Közösségi életet élő Teremtmény vagy piacra szánt áru az ember? Vendég: Ugrin András

Család, korosztályok összefoglalás Az EU-tagország és a Szent Korona országának családpolitikája Az EU-tagország és a Szent Korona Országának ifjúságpolitikája Az EU-tagország és a Szent Korona Országának aktív korral kapcsolatos politikája Az EU-tagország és a Szent Korona Országának idős korral kapcsolatos politikája

Miért?Mit?Hogyan? Nem vállal közös tevékenységet a családtagokkal annak érdekében, hogy a család a társadalom alapja maradjon Családi funkciók feltételeinek biztosítása - Az alapvető emberi jogok feltételeinek biztosításával, - az anya családért végzett tevékenységének erkölcsi és anyagi elismerésével

Az EU családokat érintő általános elvei Az EU az alábbi területeken „nem avatkozik a tagállamok belügyeibe”: Szociális ellátás Szociális ellátás Egészségügyi ellátás Egészségügyi ellátás Nyugdíjellátás Nyugdíjellátás

A Gyurcsány-jelenség okainak feltárása és megszűntetése – EU-sarc május 1-ig összesen május 1-ig összesen milliárd forint milliárd forint sarcot fizettünk azért, hogy a gyarmatbirodalom része lehessünk. sarcot fizettünk azért, hogy a gyarmatbirodalom része lehessünk. A belépést követően minden évben legalább A belépést követően minden évben legalább milliárd forintba milliárd forintba kerül nekünk az, hogy az EU tagjai vagyunk! kerül nekünk az, hogy az EU tagjai vagyunk! A Szent Korona értékrendje szerint élő Gondoskodó Magyarország ezt használja fel a jólét megteremtéséhez ! A Szent Korona értékrendje szerint élő Gondoskodó Magyarország ezt használja fel a jólét megteremtéséhez !

EU-tagország és a Szent Korona Országának családpolitikája EU-tagország Szent Korona Országa A család jogi, gazdasági és szociális védelmet élvez. II/93* A családi egység védelme, a társadalom alapérdekeként A magzat védelmét nem a társadalmi, hanem az egyéni felelősség kategóriájába sorolja A magzat védelme Tilos a gyermekek foglalkoztatása II/92* A gyermek védelme A családjogi szabályozást átveszi az EU (EUM 81.) (EUM 81.)(EUM 81.) Az anya védelme A szülő védelme * Az EU Alkotmány tartalmazta, de a Lisszaboni Szerződésből kimaradt

Fiatal kor – Felkelő Nap kora Miért?Mit?Hogyan? Nincsenek biztosítva az életfeltételek, különösen a szülőhazában Képesség szerinti adottságok kibontakoztatása, életkezdési lelki-, szellemi- és anyagi támogatás A társadalom - mintegy a küldetés teljesítésére kapott előlegként - köteles a lelki-, szellemi- és anyagi esélyegyenlőség feltételeit biztosítani.

EU-tagország és a Szent Korona Országának ifjúságpolitikája 1. EU-tagország (EUM 6., 47, 165, 166., 214.) Szent Korona Országa A nevelés és oktatás alapja: a tőke érdekei szerint a Szent Korona értékrend és a kulturális hagyomány A nevelés és oktatás célja: munkaerőpiac kiszolgálása (mindenáron túlélés) képességek szerinti felkészítés az értékes életre A felkészülés feltételei: a tőke érdekei szerintteljes ingyenesség

EU-tagország és a Szent Korona Országának ifjúságpolitikája 2. EU-tagországSzent Korona Országa Első szakma megszerzésekor: -Mindenkinek joga van a munkavállaláshoz és szabadon választott vagy elfogadott foglalkozás gyakorlásához (II/75*), - A vállalkozás szabadságát, az uniós joggal és a nemzeti jogszabályokkal és gyakorlattal összhangban, el kell ismerni (II/76*). * Az EU Alkotmány tartalmazta, de a Lisszaboni Szerződésből kimaradt - a szerzett ismeretet hasznosításának lehetősége (munkalehetőség), - önálló élet megkezdésének anyagi feltételei (lakás és lakberendezési tárgyak), - amennyiben önálló tevékenységet akar folytatni, akkor annak beruházási feltételei.

Aktív kor – Delelő Nap kora Miért?Mit?Hogyan? Az embert a keresletet kiszolgáló áruvá degradálja a „munkaerő piacon”. Adottsága és képessége szerint mindenki részt vesz a lelki-, szellemi- és anyagi nemzeti vagyon növelésében. Az aktív korban végzett feladatok: -Funkciója szerint a fennmaradást szolgáló és a következő fejlettségi szakaszra felkészítő tevékenységek. -Érdekprioritás szerint az ember közvetlen életfeltételeinek biztosítása és az életfeltételeket közvetve szolgáló tevékenységek csoportja különböztethető meg. -A végrehajtás módja szerint vannak közösségen belül és önállóan végrehajtandó feladatok.

EU-tagország és a Szent Korona Országának aktív korral kapcsolatos politikája EU-tagország (EUSZ 3. cikk, EUM 9., 45., 46., 48., 145., 146., 147., 148., 149., 150., 151., 152., 153., 156., 157., 158., 162., 163., 164. cikk) (EUSZ 3. cikk, EUM 9., 45., 46., 48., 145., 146., 147., 148., 149., 150., 151., 152., 153., 156., 157., 158., 162., 163., 164. cikk) Szent Korona Országa A jogok gyakorlásának a feltételei hiányoznak, mert ellentétesek a liberális alapelvekkel A megnövekedett és feltételekkel biztosított jogokkal arányosan növekednek kötelezettségei is A munkáltató célja: kevesebb bérért és rosszabb feltételek között, jobb minőségben és nagyobb mennyiségben végzett munka Értékarányos jövedelmezés A munkanélküliség fenntartása lételeme a piacgazdaságnak Teljes foglalkoztatottság

Idős kor – Lemenő Nap kora Miért?Mit?Hogyan? Az időskorúakat (nyugdíjasokat) felesleges embereknek (elhasználódott alkatrészeknek) tekinti. Biztosítani a feltételeket a méltó és önálló élethez, a társadalmi és kulturális életben való részvételhez fűződő jogok gyakorlásához. Az aktív korban végzett nemzeti vagyon növelés elismerése

EU-tagország és a Szent Korona Országának idős korral kapcsolatos politikája EU-tagországSzent Korona Országa A jogok gyakorlásához nem nem biztosított feltételek miatt az EU- tagország időskori politikája az alábbi: elismeri és tiszteletben tartja minden ember szegénységhez, nélkülözéshez és kiszolgáltatottsághoz való jogát. (II/85 alapján*) * Az EU Alkotmány tartalmazta, de a Lisszaboni Szerződésből kimaradt A tapasztalatátadás időszaka. A nemzeti vagyon növelésének elismerése: -az alapvető életfeltételek ingyenes biztosítása, -tevékenység utáni elismerés (jövedelem) és -nyugdíj, ami a szakma (hivatás) szerinti átlagbér 50 %-a.

Család, korosztályok összefoglalás Az EU-tagország és a Szent Korona országának családpolitikája Az EU-tagország és a Szent Korona Országának ifjúságpolitikája Az EU-tagország és a Szent Korona Országának aktív korral kapcsolatos politikája Az EU-tagország és a Szent Korona Országának idős korral kapcsolatos politikája