H2O Projekt Projektszponzor: Dr. Kürti Sándor, PhD Kürt Zrt. Projektvezető: Rácz Tünde Fatima Kulturális antropológus Tudományos.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Advertisements

Miből tanítsak? A taneszköz-választás kérdései a 6-10 évesek nyelvoktatásában Kuti Zsuzsa Oktatási Minisztérium.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Médiapedagógia.
Az előminősített referenciaintézményi szerepből adódó gyakorlati feladatok december.
Komplex Instrukciós Program
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Nagykanizsa
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
IKT az oktatásban február 25. Körmendy Zsolt
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
A fiatalkorúak képzési, fejlesztési lehetőségeinek módszertani kihívásai Hegedűs Judit – Lénárd Sándor, ELTE PPK.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Fontosabb fogalmak Képesség :
Differenciált tanulásszervezés szemlélete és módszerei
Hagyományos szemléltető eszközök
Általános könyvtárismeret
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
Idegen nyelvi fejlesztés Balog Éva TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola”
TANTÁRGY-ORIENTÁLT IDEGEN NYELV OKTATÁS Istvánffy Miklós Általános Iskola.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
 A nyelv megismerése mint  Kommunikációs eszköz  A tanulás eszköze  Árnyalt és reflexív ismeretek a nyelvről  A társadalom belső kohéziójának.
Történelemdidaktika. I. A történelemtanítás általános kérdései Dr
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
Módszertani megújulás a nevelő munkában
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Tudás + képességek + attitűdök ismeretekalkalmazás 20 m hosszúságú kerítéssel téglalap formájú konyhakertet kerítenek el. Ha a kert szélessége 4 m, akkor.
Digitális tartalom előállítási képzés, alternatív foglalkoztatással mozgássérültek és megváltozott munkaképességűek számára HEFOP DAT Konferencia.
Mit tehet egy önfejlesztő iskola az idegennyelv- pedagógiai paradigmaváltás érdekében? XII. Önfejlesztő Konferencia „Magyar közoktatás az alapfoktól az.
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
Kompetencia alapú idegen nyelvi
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
Projektpedagógia az óvodai gyakorlatban
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Ismeretátadás ismeretbe ágyazott képességfejlesztés túlméretezett tananyagreális tananyagmennyiség pedagógusközpontú, egységes módszertan tanulóközpontú,
Námesztovszki Zsolt Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka A TANÍTÓK MEGVÁLTOZOTT SZEREPKÖRE AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Gyermekvilág régen és ma
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Kompetencia alapú nyelvtanítás Projektindító szakmai értekezlet Sümeg2010.
A MAGYAROK ÉS A NYELVTANULÁS Készítette: Beta Viktória ÁVF Közszolgálati Alapszak XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
+ Idegennyelv-oktatás az általános iskola 1-3. évfolyamán OFI-konferencia Budapest, Morvai Edit.
Óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.
2020: HR a virtuális térben A humán erőforrás menedzsment jövője.
 Programs in particular areas of lifelong learning (e.g. language teaching) Dr. László HÁRY.
Innováció az oktatásban – szakmai konferencia Szabó Mária szeptember 22. Az oktatási és a szakpolitikai gyakorlat - műhely.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Dr. Illésné Dr. Kovács Mária Borbás Emese
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Alkalmazott nyelvészet I.
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
Hejőkeresztúr – Tehetséggondozás K. Nagy Emese k. nagy.
A KOMPETENCIA ALAPÚ PROGRAMCSOMAG ALKALMAZÁSA AZ ANGOL ÓRÁN Készítette: Kövérné Zajácz Ida Tokaj, január 22.
Hejőkeresztúr nyomán IPR Műhely 2012.március 12. Vendégünk: Bandiné dr. Liszt Amália, a galgamácsai Fekete István Körzeti Általános Iskola vezetője Élménybeszámolók.
A hagyományos és a hagyományos médiumoktól különböző, informatikai eszközöket alkalmazó lehetőségek, azok felhasználása. Czékmány Ilona.
Dokumentumok  Minden jog fenntartva. A dokumentum A dokumentum: az ismereteket tartalmazó információhordozó. Ez lehet tárgy, könyv, folyóirat,
Általános iskolai német sorozatok
DARUS a gyermekekért.
Középiskolai német sorozatok
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
Előadás másolata:

H2O Projekt www.h2oktatas.hu

Projektszponzor: Dr. Kürti Sándor, PhD Kürt Zrt. Projektvezető: Rácz Tünde Fatima Kulturális antropológus Tudományos csoportvezető: Dr. Gyarmathy Éva, PhD MTA Pszichológiai Kutató Intézet Oktatási csoportvezető: K. Dr. Nagy Emese, PhD Igazgató Hejőkeresztúr

Akiknek a program szól: heterogén tanulói csoportot oktató iskoláknak

H2O iskolák Hejőkeresztúr Molnár Ferenc IX. kerület Vörösmarty VI. kerület Czabán XV. Kerület Tápióbicske Galgamácsa Szentmártonkáta Hencida Bükkaranyos Rezi

Programok Komplex Instrukciós Program® Differenciált Tanulásszervezés Program® Generációk Közötti Párbeszéd Program® Logikai Táblajáték Program® TABELLO®

Prof. Rachel Lotan, Stanford Egyetem

TABELLO® audiovizuális elektronikai nyelvoktatási rendszer Idegen nyelvi kommunikációs készséget fejleszt Mondatszintű tanulást ajánl Eredeti, autentikus kiejtést tanít A tanuló kedvenc, számítógépes ismereteire épít A tanuló igénye szerinti ismétlési lehetőséget nyújt Az idegen szöveg magyar megfelelője együtt látható Rögzíti az idegen nyelvi és magyar helyesírást Ellenőrizhető a tanulás eredménye Meggyorsítja a nyelvtanulást

TABELLO® -TEAM tankönyvcsalád A TABELLO módszer lényege szerint elkészült hangos könyv feldolgozza a nyomtatott szövegrészt, valamint a témához kapcsolja a mellé szánt hanganyagot Kiváltja a hagyományosan alkalmazott CD-t, amely az összes hanganyagot ömlesztve tartalmazza, így témákhoz kapcsolása nehézkes Megvalósítja a „gyerek dolgozzon, ne a tanár” szándékot, hiszen tudjuk, hogy a saját erőfeszítés eredményesen tanít Az olvasásban gyengébbek tanulását segíti a hang és kép egyidejű kísérete Ötvözi a kommunikatív és a cselekvésközpontú oktatás lehetőségét A számítógép képernyőjén felragyogó képek megsokszorozzák a könyv hatékonyságát Az ismételhető dalok, kiszámolósok nem csak nyelvi képzést adnak, hanem a tanuló társas kompetenciáját fejlesztik,

Köszönöm a figyelmet! A Nemzeti Tankönyvkiadó már a Facebookon is megtalálható! Keressen bennünket: http://www.facebook.com/NemzetiTankonyvkiado