1 BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Készítette: Geszler Nikolett
Szervezetfejlesztési Program
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Építési beruházás.
A testületi munka szervezési, vezetési módszerei 1. RÉSZ EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ-TRÉNING.
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Mikszáth Kálmán Gimnázium Postaforgalmi SzKI és Kollégium
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
TÁMOP /A
A pedagógusminősítési rendszer
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
Az Esőemberekért Egyesület által gondozandó elemek bemutatása.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Az ötlettől a projekttervig
Agria Media Eger, október
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VI. alprogram: Karrierszolgáltatások.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
A pedagógusminősítési és tanfelügyeleti rendszer bevezetése
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Gyűjteményünk Elsősorban helyismereti dokumentumok Szépirodalmi és szakirodalmi művek, szakdolgozatok, képeslapok Heves megyei.
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
A STRATOSZ KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKKÉPVISELETI TANÁCSADÓI SZOLGÁLATA (KONCEPCIÓ ÉS MEGVALÓSÍTÁSI TERV) OFA – STRATOSZ PROJEKT 2004 Tanulmány + internetes konferencia.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN Tanulmány + power-point internetes konferencia vázlat OFA - STRATOSZ PROJEKT 2004 internetes konferencia.
A A A B B B C C BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES DIASOROZATOK
1 BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával,
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, Február.
A gondozási szükséglet- vizsgálatok változásai 2010.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
CONNECT ”Az ITS rendszerek értékelési irányelveinek előkészítése, Magyarországi szempontok.”
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
A képzési és kimeneti követelmények kialakításának tapasztalatai az üzleti képzési ágban László Gyula április 27.
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Követelményrendszer Urbánné Malomsoki Mónika
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Startol a tanfelügyelet a legfontosabb változásokról, kiegészítésekről
Startol a tanfelügyelet – összefoglaló a legfontosabb változásokról, kiegészítésekről Maus Pál szakmai vezető TÁMOP
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Az önfejlesztő terület bemutatása Száva Eszter augusztus 31. Salgótarján.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
Tervezési folyamat.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Gyűjtemény mint rendszer
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A gépi beszédfelismerés kezdeti kutatásai
Előadás másolata:

1 BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével A BC DIASOROZATOK A DIASOROZAT AZ AZONOS CÍMŰ TANULMÁNY SZERVES RÉSZE A BC A B

2 "BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN " című, áttekintő tanácsadási vázlat a gyakorló, több éves tapasztalattal rendelkező testületi tagok és vezetők számára került kidolgozásra. A tanácsadás elsősorban azoknak szól, akik személyes tapasztalataikkal, az élet során kialakult személyiségi jegyeikkel készek részt venni egy tudaterősítő, tudatformáló együttgondolkodásban, új módszerek és technikák elsajátításában. A STRATOSZ RENDKÍVÜLI ÚTTÖRŐ MUNKÁT VÁLLAL AZZAL, HOGY A BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN MEGALAPOZÓ TANULMÁNY KIDOLGOZÁSÁNAK SZERVEZÉSÉRE VÁLLALKOZIK.

3 AZ ÉRDEKKÉPVISELETI BESZÉDFELISMERŐ RENDSZER GYAKORLATI ALKALMAZÁSA ABC DIASOROZAT BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) CBCBCB C. RÉSZ DIÁI

4 A szaktárgyi szövegből történő szókészlet összeállítás menete az alábbi: Ki kell jelölni azt a személyt, vagy személyeket, akik a témakör jó ismerői,Ki kell jelölni azt a személyt, vagy személyeket, akik a témakör jó ismerői, Össze kell gyűjteni a kiválasztott szakértők legalább két-három éves dokumentáció gyűjteményének elektronikus változatát,Össze kell gyűjteni a kiválasztott szakértők legalább két-három éves dokumentáció gyűjteményének elektronikus változatát, A dokumentáció gyűjteményből a beszédfelismerő rendszer eszközeivel ki kell választani a szókészletbe bekerülő szavakat,A dokumentáció gyűjteményből a beszédfelismerő rendszer eszközeivel ki kell választani a szókészletbe bekerülő szavakat, Rendszeres felismerési ráta vizsgálatot kell folytatni a már rendelkezésre álló szókészlettelRendszeres felismerési ráta vizsgálatot kell folytatni a már rendelkezésre álló szókészlettel Amikor a felismerési ráta eléri a %-ot, el lehet kezdeni a rendszer gyakorlati alkalmazását és úgy kell a szókészletbővítést folytatni,Amikor a felismerési ráta eléri a %-ot, el lehet kezdeni a rendszer gyakorlati alkalmazását és úgy kell a szókészletbővítést folytatni, A 95% feletti helyes beszédfelismeréshez tartozó szókészletet legalább két egymástól független biztonságos tároljuk.A 95% feletti helyes beszédfelismeréshez tartozó szókészletet legalább két egymástól független biztonságos tároljuk. A 95% feletti, pontosságú szakmai szókészlet összeállítása több hónapot, különleges esetekben akár egy évet is igényelhet.A 95% feletti, pontosságú szakmai szókészlet összeállítása több hónapot, különleges esetekben akár egy évet is igényelhet.

5 A szókészlet összeállítási folyamat főbb szakaszai: A figyelembe veendő részterületek kiválasztása,A figyelembe veendő részterületek kiválasztása, Az egyes részterületekhez tartozó, az elmúlt három évben felgyülemlett jelentősebb dokumentumok összegyűjtése,Az egyes részterületekhez tartozó, az elmúlt három évben felgyülemlett jelentősebb dokumentumok összegyűjtése, A szakterületek dokumentumaiban szereplő szavak adaptálása a szakmai szókészlethez,A szakterületek dokumentumaiban szereplő szavak adaptálása a szakmai szókészlethez, A folyamatosan bővülő szókészlet felismerési próbái,A folyamatosan bővülő szókészlet felismerési próbái, A szakmai szókészlet úgynevezett pontosító korrekcióinak elvégzése,A szakmai szókészlet úgynevezett pontosító korrekcióinak elvégzése, A szakmai szókészlet "első" lezárása,A szakmai szókészlet "első" lezárása, A lezárt szókészlet biztonsági tartalékainak elhelyezése.A lezárt szókészlet biztonsági tartalékainak elhelyezése.

6 A beszédfelismerő rendszer szállítóit és felhasználóit az alábbi csoportokba oszthatjuk: Beszédfelismerő rendszerszállítóBeszédfelismerő rendszerszállító Beszédfelismerő rendszer fenntartóBeszédfelismerő rendszer fenntartó Beszédfelismerő rendszer felhasználó,Beszédfelismerő rendszer felhasználó, Beszédfelismerő rendszer fenntartó felhasználóBeszédfelismerő rendszer fenntartó felhasználó

7 ABC DIASOROZAT BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) C DIASOROZAT BC DIASOROZAT BCB C. RÉSZ VÉGE AZ ÉRDEKKÉPVISELETI BESZÉDFELISMERŐ RENDSZER GYAKORLATI ALKALMAZÁSA