Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, 2010. Február.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, 2010. Február."— Előadás másolata:

1 dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, 2010. Február 4.

2 AZ ELŐADÁS VÁZLATA Az elmúlt évi mérleg Amit már megoldottunk…Amit már megoldottunk… Amiben nem látunk eredménytAmiben nem látunk eredményt 2010. kiemelt tennivalói2010. kiemelt tennivalói Nézzük távolabb (további feladatok)Nézzük távolabb (további feladatok) Beszéljük meg!Beszéljük meg!

3 AMIT MÁR MEGOLDOTTUNK… 2009. évben az AIFSZ Kollégium partnerekkel együtt végzett feladatok, az FSZ képzők eredményei Eredmények a tanulói/hallatói létszámban!Eredmények a tanulói/hallatói létszámban! Új szakképzési szerkezet és tartalom (SZVK, Programok, kész vizsgatételek, vizsgáztatási jog) Új szakképzési szerkezet és tartalom (SZVK, Programok, kész vizsgatételek, vizsgáztatási jog) Szakértői adatbázis (140 fővel) Szakértői adatbázis (140 fővel) Szakértői felkészítés (2009. június 9.) Szakértői felkészítés (2009. június 9.) Workshop – Szakmai gyakorlatról (2009. XI. 17.) Workshop – Szakmai gyakorlatról (2009. XI. 17.) Tartalomszolgáltatás, tanácsadás, képzés Tartalomszolgáltatás, tanácsadás, képzés

4 AMIBEN NEM LÁTUNK EREDMÉNYT AZ FSZ KÉPZÉSEKRŐL ALKOTOTT VÉLEMÉNYEK, A KÉPZÉSEK ISMERTSÉGE ÉS ELISMERÉSE Nem javult alapvetően a munkaerőpiac és képviselőinek nyilatkozatában az FSZ-ről mondott vélemény (OKA, FELADAT) Nem javult alapvetően a munkaerőpiac és képviselőinek nyilatkozatában az FSZ-ről mondott vélemény (OKA, FELADAT) Nem készült reprezentatív kutatás, felmérés a FSZ diákok, képzők és munkaerőpiac bevonásával Nem készült reprezentatív kutatás, felmérés a FSZ diákok, képzők és munkaerőpiac bevonásával Nem oldható meg a szükséges gyakorlati képzés, mert nincs megfelelő jogszabályi háttér, továbbá a gazdálkodó szervezetek érdekeltsége nem megfelelő a tanulók/hallgatók foglalkoztatásához. Nem oldható meg a szükséges gyakorlati képzés, mert nincs megfelelő jogszabályi háttér, továbbá a gazdálkodó szervezetek érdekeltsége nem megfelelő a tanulók/hallgatók foglalkoztatásához.

5 2010. KIEMELT FELADATAI 1.Az első OKJ vizsgák alapján értékelés, elemzés, az SZVK-k esetleges módosítása (KONFERENCIA) 2.A szakma gyakorlat szervezésének tapasztalatai, joghézagok feltárása, munkáltatók véleményének összegyűjtése alapján megoldás keresés (KONFERENCIA) 3.Az első új OKJ vizsgák utáni évfolyam „munkaerő- piaci” pozíciójának felmérése. Az országos kutatáshoz támogató és együttműködő partnerek keresése 4.Az Országos Képesítési Keretrendszerben a FSZ-t megfelelő – jövőbeli – pozíciója szerint kell meghatározni!

6 BESZÉLJÜK MEG ! GONDOLJUK ÁT ÚJRA AZ FSZ KÉPZÉSEKET A ALÁBBIAK SZERINT A KÉPZÉSI STRUKTÚRA (KELL-E ENNYI ÉS ILYEN KÉPZÉS?) A KÉPZÉSI STRUKTÚRA (KELL-E ENNYI ÉS ILYEN KÉPZÉS?) TUD-E TOVÁBBTANULNI MA EGY FSZ-DIÁK ( BEMENŐ PONTSZÁM, SZERZETT KREDIT, OKJ, BSC MINIMUM PONTSZÁM=200) HOGYAN ? TUD-E TOVÁBBTANULNI MA EGY FSZ-DIÁK ( BEMENŐ PONTSZÁM, SZERZETT KREDIT, OKJ, BSC MINIMUM PONTSZÁM=200) HOGYAN ? ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENY, VAGY TDK ? A MEGMÉRETTETÉS SZÜKSÉGES. ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENY, VAGY TDK ? A MEGMÉRETTETÉS SZÜKSÉGES. Operatív feladatok - minták (vizsgák, gyakorlat)Operatív feladatok - minták (vizsgák, gyakorlat) Innovációk (tananyagok, képzési megoldások….)Innovációk (tananyagok, képzési megoldások….)

7 KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! FSZ KOLLÉGIUM ELNÖKSÉGE NEVÉBEN: dr. Sediviné Balassa Ildikó alelnök, főtitkár BALASSAI@FSZE.HU HTTP://WWW.FSZE.HU BALASSAI@FSZE.HU HTTP://WWW.FSZE.HU BALASSAI@FSZE.HU HTTP://WWW.FSZE.HU


Letölteni ppt "Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, 2010. Február."

Hasonló előadás


Google Hirdetések