HATÁRTALAN CIVIL NAP 2006. MÁJUS 20. PESTÚJHELY. Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

Budapest Főváros Ifjúsági Koncepciója „Kezdeményezés, Koordináció és Kooperáció” Gergely Péter április 6.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Civil szerepek és civil szereplők Salgótarján, január 29.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
AME ma és holnap. A teljes független iskolai kör nevében Legitim- ha lehet - egyetlen ernyőszervezet Tagtoborzás személyesen, megyénként kistérségenként.
Budaörs Kistérség Többcélú Társulása Bemutatkozik: HERCEGHALOM Január 26.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
„Gyakoroljuk a demokráciát!” Közösségi tervezés helyi projektekben Kuna Gábor, Cromo Közhasznú Alapítvány.
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
A city átalakulásának társadalmi problémái Budapesten
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
2011. április 15.OTDK Konferencia - ZSKF Bajomi Anna Zsófia Magyarország Iparvárosai - Kiutak a válságból.
Együtt egymásért és magunkért
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Önkormányzatok turisztikai feladatai
Európai Uniós Támogatás EU URBAN Program: EU célzott programja Lokális városfejlesztés között Célja: Gazdasági - társadalmi regeneráció Fejlődés.
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Kővári János országgyűlési képviselő,
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Határtalan Civil Nap Pestújhely Menyhért Péter Demokrácia kellék– társadalmi harmónia: 10 éves a csepeli civil együttműködés Ötlet megszületése:
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Lakossági fórum szeptember 15. Szentendre HÉV végállomás és térsége szabályozási terve Szentendre Egres út alatti 2. számú fejlesztési terület (Tegez.
Politika, képviselő, információ Kerekes Pál jún. 6. MIBE Konferencia.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Az ombudsmanok. 1. Előzmények 1.1. Külföldi megoldások  svéd király igazságügyi kancellárja → közig. elleni alattvalói panaszok  svéd alk.
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 2.
Koncepciók, kísérletek, reformok – vannak-e hatásai a szakmára Sziklai IstvánKeszthely, okt. 8.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Vágvölgyi Gusztáv - Pabló Inspi-Ráció Egyesület inspi-racio.hu Polyán Egyesület polyan.hu.
A CÉHálózat múltja, jelene és jövője Budapest, Schenk Lászlóné elnökségi tag.
A közösségi részvétel lehetőségei Elméleti modellek, gyakorlati példák Csíkszereda, november 28. Kósa András László Közéletre Nevelésért Alapítvány.
Korintus Balázs vezérigazgató BD Park Ingatlanfejlesztő Zrt.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
SMART KÖZLEKEDÉS A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSBEN Buzási Attila Szalmáné Dr. Csete Mária Dr. Németh Bálint
KÖZÖSSÉGI KONFLIKTUSKEZELÉS ÉS ESÉLYTEREMTÉS „ÉLHETŐ TELEPÜLÉS EGYENLŐ ESÉLYEKKEL” MANORKA KONFERENCIA IVÁNYINÉ SZABÓ ANDREA.
BUDAÖRS 2020! TEMPLOM TÉR ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV VITAFÓRUM.
Iskolaszociológia Az iskola világa Iskola és közösség Oktatás és társadalom.
Önkormányzat és állam.
Közösen Hatvan kulturális fejlődéséért A TOP CLLD Program
TFK–ITS–TSZT–TAK–TKR–HÉSZ
Az életszínvonal és a kereskedelem kapcsolata
Kóródi Miklós Autonómia Alapítvány
Alaptézéseink A tervezés közösségi ügy és kulturálisan értelmezett fejlesztő tevékenység A tervezési folyamatban való részvétel, az érintettség kompetenssé.
SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2012
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
Előadás másolata:

HATÁRTALAN CIVIL NAP MÁJUS 20. PESTÚJHELY

Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit helyrehozhatatlanul megnehezítik, amelyek miatt leértékelődik a zuglóiak vagyona amelyek az itt élő lakosság kiszorítását, elüldözését célozzák, hangzatos szlogenekkel becsapják a betelepülni szándékozókat Budapest, Öv utca 214. tel/fax:

Probléma Lakosság érdekérvényesítésének helyzete, döntések rólunk nélkülünk Önkormányzat többnyire nem képviseli a lakossági érdekeket Beruházó közvetlen tárgyaló, az érintettek csak a döntés után értesülnek Százak-ezrek aláírásos tiltakozásának ellenére eladott területek, zsúfolt beépítések Nincs beleszólás a közösség vagyonának sorsába

Információ átadás, információhoz jutás inkább eltitkolás a szerzői jogvédelemre hivatkozva, megtévesztés a terület funkciójáról, szerepéről döntés előtt a lakossággal semmilyen egyeztetés, képviselők mulasztása írásos észrevételek javaslatok sorsának alakulásáról nincs visszajelzés, jellemző a valódi nem formális egyeztetés és a párbeszéd teljes hiánya.

Miről beszélünk? Lakosság érdeke Pártérdek Csoportérdek? Egyéni érdek?

Mit tud és miről dönt a testület?

Hova illeszkedik?

Megoldatlan parkolás

Engedélyeztetés Zugló építési engedélyezési gyakorlata a főváros rossz példáinak gyakori szereplője. Egy igazságügyi szakértő megfogalmazása szerint: “Folyamatosan restelkedem az építési határozatok miatt, mert úgy érzékelem, hogy a hatósági jogkörrel felruházott, adófizetők pénzéből gazdálkodó szervezetek, emberek a legalapvetőbb érdekvédelmet sem biztosítják, és az építési tevékenység öncélúvá válik”.

Jogbiztonság ne csak a gazdasági hatalomnak! A jogbiztonság fogalma a jogállamiság alkotmányos elvéből fakad, ilyenformán nemcsak a befektetők szerzett jogainak a biztonságát jelenti, hanem azt is, hogy polgármesterként és jogtisztelő állampolgárként, vagy az adófizetők pénzén finanszírozott közhivatalnokként megtartjuk azokat a törvényeket, amelyek kötelezettségeket rónak ránk. (MarinovPéter/Óvás Egyesület)

Higgyen a szemének! Ezt is lehet...

Nincs a lakossággal egyeztetett városfejlesztési koncepció! Spontán növekedés vagy fejlődés? A fejlődésben benne foglaltatik az infrastrukturális fejlesztés és sok más körülmény Megfelelő úthálózat, közlekedés, parkolás, közellátás, szociális, kulturális bővítés Ezek mostanában elhanyagolt tényezők de rövid időn belül megoldhatatlan problémák

A fejlesztési terv összességében megmutatja a kerület életviteli értékének csökkenését. kimondja, hogy e tekintetben jelenleg nem a koncepciózus előrelátás, hanem kizárólag a rövidtávú gazdasági érdekek dominálnak. A JÖVŐNK NEM JÁTSZÓTÉR!

Kiemelten védeni kell a beépítési karakter tényezőket, és zöldfelületeket. Zugló sajátos városi helyzetéből adódóan ez a legfontosabb feladat !!! ez tarthatja meg Zugló értékét belvároshoz közeli, minőségileg élhető kisvárosi léptékű lakóövezetek, szolgáltatások (ellátás, szabadidős tevékenységek, stb. ) kvalifikált lakosság, környezet érzékeny vállalkozások indulhatnak.

Civil szféra ZUGLÓ CÉL “konstruktív kezdeményezés- együttműködés szintjére emelkedni”. AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS TERMÉSZETESEN KÉT OLDALT, ÉS SZÁNDÉKOT FELTÉTELEZ.

Van köztes megoldás! Köszönöm a figyelmet!