Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
A számítógépes hálózatok és az Internet
Elektronikus levelezés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés [webmail]
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
avagy a hálózatok hálózata
Az Internet adta lehetőségek
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Elektronikus levelezés
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
küldés.
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
DDoS támadások veszélyei és az ellenük való védekezés lehetséges módszerei Gyányi Sándor.
Outlook 2003 Első rész.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Web-alapú humán lekérdező rendszer
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Élet az Interneten.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
Keresés fajtái Matching (szabadszavas)
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
1.Gyógyszeripari kommunikáció célcsoportja 2.Direkt mail és mérési lehetőségei 3.Direkt és alapfogalmak 4.Direkt mérési lehetőségei 5.Direkt.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Hálózatos programok készítése
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
A csoportmunka eszközei
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Internet és kommunikáció
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Online szabadságtervező, jóváhagyó, nyilvántartó rendszer
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség van képek, hangok, programok küldésére is a csatolt fájlokkal. Számos előnye van a kapcsolattartás hagyományos módjaival szemben: gyors ingyenes (leszámítva a net költségét) - nem szükséges, hogy a címzett az adott pillanatban elérhető legyen (offline) - üzenetünket akár sok száz emberhez eljuttathatjuk egy mozdulattal E-mail működése arra épül, hogy a felhasználók valamilyen szerverhez kapcsolódnak, ami általában folyamatosan üzemel. Ezen a szerveren minden felhasználónak van saját postaládája - a beérkezett levelek számára szolgáló saját könyvtára. A megérkezett leveleket a levelező szerverprogram automatikusan elhelyezi ebbe a könyvtárba. A számítógép a felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor jelzi hány új olvasatlan üzenet található ebben a könyvtárban. A címzésben azt kell megadnunk, hogy melyik szerveren kinek a könyvtárába szeretnénk elhelyezni az üzenetünket.

A levelező programok fő funkciói: - levelek küldése - mellékletek csatolása - levelek fogadása - válaszolás - továbbítás – tiltása – szűrése – másolatok küldése, titkos másolat küldése - címjegyzék - automatikus aláírás levelek átirányítása más postafiókba E-mail cím felépítése: fióknév@kiszolgálónév freemail.hu vipmail.hu kovacs.pisti kiss.kata Feladó: kovacs.pisti@freemail.hu Címzett: kiss.kata@vipmail.hu

Levelezés kliensprogrammal, az MS Outlook-kal Levelezés kliensprogrammal, az MS Outlook-kal. A levelek a saját gépünkön tárolódnak, offline is írhatunk levelet, későbbi időpontban küldhetjük el. Van olyan szolgáltató, amelyik webes felületen is ad hozzáférést a postafiókunkhoz. Levelezés webböngészőn keresztül. Csak online írhatunk levelet, a levelek a kiszolgálón=szerveren tárolódnak. Bárhol, bármilyen gépen megnézhető a postafiók.

Speciális funkciók: Rendezések: Feladó, Tárgy, Érkezett(idő), Méret szerint növekvő v. csökkenő sorrendben Jelzések: Fontos, Kevésbé fontos, Nyomon követés, Különböző színű jelölők Visszaigazolások: visszaigazolás kérése célbaéréskor Címjegyzék Elektronikus aláírás: Szabályok: pl.bizonyos feladótól a levelek konkrét mappákba érkezzenek Levélszemét szűrése

Levelezési listák Nyilvántartja több száz embernek a címet, és a hozzá érkezett egyetlen levelet automatikusan kiküldi ezeknek az embereknek. Feliratkozás, leiratkozás a listáról. Egy listára egy adott témáról szól. A lista tagjai tudásbázist hoznak létre, segítséget nyújtanak egymásnak a témában. Levelezési listák fajtái : Nyitott egy lista, ha bármilyen levél, amit a lista címére küldenek, automatikusan továbbításra kerül mindenkinek. Moderált lista, ha a lista címére érkező leveleket először a lista tulajdonosa nézi meg, és csak az ő beleegyezésével kerül továbbításra a lista tagjai felé. Ezzel elérhető, hogy csak kulturált, témához kapcsolódó leveleket kapnak a lista tagjai. Egy lista robbanása: az addig pangó, havi pár levéllel szaporodó listán váratlanul valaki bedob egy érdekes témát, vagy történik valami, és arról sokaknak van véleménye, így napi sok levéllel szaporodhat meg a lista.