Nagyböjt első hete.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Az Élet Igéje április.
Eucharisztia liturgiája
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
„Szeretettel élni és szenvedni”
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Húsvét az élet ünnepe.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
A keresztség A befogadás szentsége.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
Május 13. az első Fatimai Mária jelenés emléknapja
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Jézus te vagy minden álmom
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Szeretettel köszöntjük a Katolikus Óvodák X. Szakmai Konferenciájának Résztvevőit! KPSZTI, május 10. Szeretettel köszöntjük a Katolikus Óvodák X.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Atya teremtő szeretet lelke, áradj szét
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
ISTEN hozott köztünk!.
Az Élet Igéje február.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Az Élet Igéje április.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Új hálaének áldja Istent
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Harmatozzatok égi magasok
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Apostoli, Niceai hitvallások
A) Jézus Krisztus személye
A teremtő és gondviselő Atya
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Nagyböjt első hete

Húsvétra készülve: előttünk áll Jézus keresztje, aki szeretetből jött közénk és lett egy közülünk, testet öltve és végig járva azt a küzdelmes utat, mely így, vagy úgy, de mindnyájunk útja.

Velünk sokszor csak történnek életünk eseményei, Ő tudatosan vállalta annak, minden mozzanatát.

Életének a csúcspontja: amikor felvállalja értünk a szenvedést és a halált, hogy ezáltal magához ölelve az embert, elvezessen az Atyához.

Az Atyához, aki otthona a Fiúnak a Szentlélekkel együtt, azt az életközösséget alkotja, ahová teremtményeit is kezdetektől örök szeretettel várja.

Minket, akik létünk pillanatától vágyódunk a harmóniára, a teljességre, a maradéktalan elfogadásra a Szentháromság közösségére.

Vágyódunk valamire, amit magunktól nem is tudunk értelmezni, ennek a vágynak a tárgya a Szentháromság. A hozzá vezető út: Jézus: aki az út, az igazság és az élet.

Jézusnak a kereszten elhangzó szavai sorsdöntőek: „Jézus keresztje mellett ott állt anyja, anyjának nővére Mária Kleofás felesége és Mária Magdolna.”Jn 19, 25

Mária osztozik fiának sorsában lelkileg: Ott áll a kereszt alatt, amikor felhangzanak a világ történelem végéig sorsdöntő szavak.

„Amikor Jézus meglátta anyját és az ott álló tanítványt, akit szeretett, így szólt: ‘Asszony, íme, a te fiad!’ aztán azt mondta a tanítványnak: ‘Íme, a te anyád!” Jn19,26

Jézus gondoskodik anyjáról Máriáról és a szeretett tanítványról, hogy ne maradjanak árván amikor ő már nem lesz közöttük. Ez, az emberi oldala, de sokkal mélyebb jelentése is van ennek a kijelentésnek.

„És attól az órától magához vette őt a tanítvány” Jn19,27 Attól az órától, a gyötrelmek órájától, amikor Jézus győzelme megszületett a kereszten. Amikor az élet győzött a halál felett.

Ekkor született meg az egyház Ekkor született meg az egyház. Jézus anyja a mi anyánk is lett és Jánosban mi mindannyian gyermekei vagyunk Máriának.

Mária, ebben az alig kifejezhető lelki gyötrelemben és emberi összeomlásban válik anyánkká és indul útjára a történelemből ismert szenvedésekkel terhelt mégis, mindenkor győzedelmeskedő egyház.

„Jézus nekünk ajándékozza test szerinti anyját, ez az egyik legnagyobb eseménye a Krisztussal kezdődő keresztény egyház történelmének. ‘A zsidók királya’ a keresztről hirdette meg az egyház egyetemes anyaságát.”Benedikt Schwank

„Az új egyház azonnal közösségként jelenik meg a kereszt tövében „Az új egyház azonnal közösségként jelenik meg a kereszt tövében. Az egy valóság pedig, akiből származik nem más, mint Krisztus.”Benedikt Schwank

„A szenvedés fájáról neked is mondja Krisztus: ‘Íme, a te anyád „A szenvedés fájáról neked is mondja Krisztus: ‘Íme, a te anyád!’ Az egyházhoz pedig így szól: ‘Íme, a te fiad!’ Akkor kezdesz ugyanis az egyház fiává lenni, amikor a kereszten győzőként pillantod meg Krisztust.”Szt Ambrus

Mária az egyház ősmintája, aki az isteni hívásra teljes és visszavonhatatlan igent mond. Mária egész földi élete élő tanúság tétel Isten üdvözítő akaratáról.

Mária teremtmény, az idősebb nővér, aki előttünk jár és hív, biztat, tanít és bátorít. Szent Fiához akar édesgetni mindenkit.

A kiválasztottak találkozhatnak a történelem során Máriával a Mária jelenések formájában ismeretes módon. Ezek a jelenések mind arról szólnak, hogy hathatósan bátorít bennünket a teljesebb odaadásra, az imádságra, a teljes elköteleződésre Szent Fia mellett.

Mária imáink arról szólnak, hogy megértettük Mária üdvösségre vezető szerepét. Nyelvünk szinte kifogyhatatlan a Máriát megszólító jelzők terén: Teremtőnk szent anyja, Bölcsesség széke, Mennyország ajtaja, Béke királynője, Magyarok Nagyasszonya.. És a sornak nincs vége.

Az egyház története során bizonyos hangsúly változásokkal, de mindig jelen volt a Mária tisztelet. A hit nem elvont eszmerendszer, hanem eleven élő valóság. Mária a leghitelesebb tanú és életünk biztos iránytűje.

Aki Máriát követi biztos célba jut Aki Máriát követi biztos célba jut. Egy anya nem feledkezhet meg a gyermekéről, különösen akkor nem, ha az ajándékozó maga az Isten.

Induljunk Máriával a keresztúton nagyböjtben Induljunk Máriával a keresztúton nagyböjtben. Azon a keresztúton, mely a végső győzelemre vezet.