EGVE régióülés Sárvár Kórház Dr

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
EGÉSZSÉGÜGY AZ „ÉDENTŐL KELETRE” AZ EGÉSZSÉGÜGY ÁTALAKÍTÁSÁNAK MENETÉRŐL ÉS ÜTEMTERVÉRŐL DR. RÁCZ JENŐ BUDAPEST, JANUÁR 17. ÖNKORMÁNYZATI EGÉSZSÉGÜGYI.
MV Zrt. felé történő adatszolgáltatás. Igénylés megküldése interfacen keresztül (igénylés-igényelt státusz) Az igénylés rögzítése a web-es rögzítést követően,
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
Alapfogalmak: pályázás •A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
Szakmai kártérítési felelősség magán- egészségügyi sajátosságai A felelősség bárkit levetkőztet.
Az önkormányzatok szerepe a közösségi szolgálat szervezésében május 13.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
Az oktatási intézmények önkormányzati működésével kapcsolatos felvetések ( egy jegyző gondolatai, értelmezései és esetleges válaszai) Készítette: Molnárné.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
ÁROP-EKOP Monitoring Bizottság ülése június 6.
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Fekete Imréné KKB tag A közfelügyeleti rendszer súlypontjai Cegléd, július 6 1.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
A gondozási szükséglet- vizsgálatok változásai 2010.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Országos Egészségbiztosítási Pénztár Addiktológiai ellátás az egészségügyi reformfolyamat tükrében Tájékoztató a Kábítószerügyi Eseti Bizottság számára.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Dr. Kincses Gyula, Kincses Gyula Javaslat az egészségügyi technológiák egységes életciklus-esemény- rendszerének kialakítására Dr. Kincses Gyula.
Beszállítói EBK Fórum Kurucz Csaba Tiszaújváros, október 4.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
HEFOP Tananyag-fejlesztési projekt Főpályázók tájékoztatása november 8.
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
Irányított Területi Kiegyenlítési Rendszer Ghyczy Gellért
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Kórházátalakítási pályázat
- Otthonközeli ellátások - Intézményátvételek tapasztalatai
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Közoktatási alapismeretek
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG HIRDETMÉNYELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE
Előadás másolata:

EGVE régióülés Sárvár Kórház Dr EGVE régióülés Sárvár Kórház Dr. Imre László Főigazgató-helyettes GYEMSZI Egészségszervezési és Finanszírozási Főigazgatóság 2012. szeptember 21.

1. Kérdés Imre Tímea – Önkormányzati Kórház Sárvár „Mikor lesz Alapító okiratunk, új törzskönyvi nyilvántartásunk? (Folyamatban lévő pályázataink, támogatási szerződés kötéseink vannak, ahol ezek hiánya problémát okoz/-hat)” A MÁK-tól érkezett észrevételeket a GYEMSZI Jogi Főosztálya átvezette a városi kórházak alapító okiratán. Hétfőn, azaz 2012.09.17-én megküldésre került az EMMI-nek jóváhagyásra. Az EMMI a jóváhagyás után megküldi az NGM-nek, majd a MÁK átvezeti a nyilvántartásán. Kérdés: Imre Tímea. Válasz: Tölgyesi Katalin.

2. Kérdés Imre Tímea – Önkormányzati Kórház Sárvár „A 2012 2. Kérdés Imre Tímea – Önkormányzati Kórház Sárvár „A 2012. május 1-jei átadás-átvétel kapcsán jelzett fontos, kiemelten kezelendő problémákkal a GYEMSZI-n belül ki foglalkozik, mikor történnek abban előrelépések?” Amennyiben a jelentésekben jogi problémák merültek fel, azokat a GYEMSZI Jogi Főosztály az átvilágítást végző jogászokkal leegyeztetett információk alapján vizsgálja és megkeresi rá a megfelelő jogi megoldást. Kérdés: Imre Tímea. Válasz: Tölgyesi Katalin.

3. Kérdés Imre Tímea – Önkormányzati Kórház Sárvár Simasági telephely: „Sajnos, 2012. május 1. óta nem kapunk az amúgy is mínuszos szociális ellátásra normatívát, valamint a vagyonnal sem tudjuk mi a helyzet, kié, ki kezeli… Mikorra várható a telephellyel kapcsolatos valamennyi probléma rendezése, elsősorban a finanszírozás utalása részünkre?” A tegnap a EMMI-ben elhangzottak alapján a kórház decemberig megkapja a finanszírozást az Önkormányzattól. Kérdés: Imre Tímea

4. Kérdés Imre Tímea – Önkormányzati Kórház Sárvár „Vagyonnal kapcsolatos feladatok, szerződések, nyilvántartások …. (Pl. a korábbi fenntartó önkormányzat nyilvántartásában lévő ingatlanok, tárgyi eszközök nyilvántartása, melyek ezek, amelyek az átadás-átvétel tárgyát képezték, kinek mi a feladata, nekünk van-e, Eu-s projektek, melyeknek mi vagyunk a jogutódjai, tárgyi eszközei nyilvántartásai …)?”

5. Kérdés Eőry Ferenc- PAMOK, Győr „A TIOP 2. 2 5. Kérdés Eőry Ferenc- PAMOK, Győr „A TIOP 2.2.6 társadalmi vitája lezárult. Mi várható: érdemi változások a tervezethez képest lesznek-e, mikor jelenik meg, mi lesz a beadási határidő, a GYEMSZI támogatása – egyébként érthető módon-, kritérium volt: kapnak-e az intézmények jelzést, hogy érdemes-e dolgozniuk a pályázaton, és milyen irányban?” A GYEMSZI a kiírás megjelenését megelőző előkészítő munkában nem vesz részt, mivel a pályázó intézmények fenntartója, és emiatt összeférhetetlen lenne a részvétele a folyamatban. Emiatt arra vonatkozóan választ, hogy mikor jelenik meg, és milyen módosítások lesznek benne, nem tudunk adni. Várható, hogy szeptemberben megjelenik a kiírás, de biztosat az NFÜ tud mondani. A GYEMSZI adja meg a fenntartói hozzájárulást a benyújtandó pályázatokhoz, ennek a menete az, hogy a TESZK szakmai jóváhagyását követően az UPI Monitoring Főosztályán keresztül történik ezek kiadása. Javaslom, hogy azon kérdéssel, hogy ki indulhat majd a kiíráson, a TESZK-hez forduljanak az intézmények. Kérdés: Eőry Ferenc. Válasz: Virág Ágnes (UPI)

6. Kérdés Eőry Ferenc- PAMOK, Győr „Mi lesz a duális finanszírozással 6. Kérdés Eőry Ferenc- PAMOK, Győr „Mi lesz a duális finanszírozással? A kérdés valójában az, hogy ki fogja finanszírozni az intézményi fejlesztéseket, felújításokat?” Kérdés: Eőry Ferenc

7. Kérdés Eőry Ferenc- PAMOK, Győr „Mennyire tekinthető véglegesnek a struktúra és a TEK, vagy terveztek (jelentősebb)változásokat a közeljövőben?” Kérdés: Eőry Ferenc

8. Kérdés Eőry Ferenc- PAMOK, Győr „Mi várható minimum feltétel ügyben, mire készüljünk?”

9. Kérdés Farkasgyepű Tüdőgyógyintézet: Tüdőgondozás: A gondozás TVK értéke felett teljesítünk folyamatosan, a többletmunka miatt. Abban kérjük segítségét, hogy milyen lehetőségünk lesz a jövőben a járóbeteg ellátás átszervezése kapcsán: a működtetés befogadása, vagy a szűrőbusszal történő szűrés megszüntetése. Nincs külön TVK a gondozásra, a járó TVK-ban van benne a gondozó TVK-ja is. A tüdőszűrést azonban TVK felett finanszírozza az OEP, de csak abban az esetben, ha az ÁNTSZ elrendelte a kötelező tüdőszűrést. Ha ez a helyzet, akkor a GYEMSZI Ellátásszervezési Főosztálya segít Önöknek és tájékoztatást kaphatnak arra vonatkozóan, hogy hogyan tudják lejelenteni, és finanszíroztatni ezt a tevékenységet. Kérdés: Dr. Medgyasszay Balázs. Válasz: Molnár Zsuzsanna. A jogi alapja a következő: 43/1999. (III. 3.) kormányrendelet 27/A. § (8) bekezdés értelmében amennyiben váratlan esemény vagy előre nem látható módon bekövetkezett ellátási szükséglet többletkapacitás-bevonási igény nélküli teljesítményvolumen-növekedéssel jár, az egészségügyért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszter egyetértésével, az illetékes megyei tisztifőorvos kérelme alapján a 28. számú melléklet szerinti tartalék terhére engedélyezheti az ennek megfelelő, országos alapdíjjal történő díjazás kifizetését.

10. Kérdés Farkasgyepű Tüdőgyógyintézet: Segítségkérés abban, hogy az évek óta működő fekvőbeteg ellátáshoz kapcsolódó boncolási tevékenység finanszírozást kaphasson. Ha van működési engedélyük és elküldik a GYEMSZI Egészségszervezési és Finanszírozási Főigazgatóságára, akkor adunk egy fenntartói támogató nyilatkozatot a szerződéskötéshez. Az OEP arról tájékoztatott minket, ha mindez megvan, akkor az OEP területi szerve és a helyi MEP megköti Önökkel a szerződést. Kérdés: Dr. Medgyasszay Balázs. Válasz: Molnár Zsuzsanna.

11. Kérdés Belényesi Csaba „Hogy kívánják megoldani a belső ellenőrzést? Csak saját szervezettel, vagy külső megbízásokkal is?” Külső megbízásokkal is. A GYEMSZI Belső Ellenőrzési Főosztályán dolgozó főállású belső ellenőrök mellett szerződéses partnerek segítik az éves tervben szereplő és a soron kívüli ellenőrzési feladatok ellátását. Kérdés: Belényesi Csaba. Válasz: Arday Zsuzsanna. Kiegészítő információ - szükség szerinti felhasználásra: A belső ellenőrzésen jelenleg ketten dolgozunk főállásban: Daróczy György és én. Munkánkat öröklött szerződésekkel 2 szerződéses partner segíti. A 2 partnernél összesen 4 fő dolgozik, így a GYEMSZI belső ellenőrzési tevékenységét pillanatnyilag 6 fő szolgálja. A pipeline-ban a következő további kapacitás látható: 1., lesz egy fél éves dömping munkánk, amely a költségvetési szervek kötelező éves tervezésével, beszámolásával, és éves jelentéstételével kapcsolatos feladatok miatt merül fel: az elkészített munkákat fogjuk átvenni, ellenőrizni, javíttatni/javítani, összesíteni. Erre az időszakra tervezzük 1 fő felvételét, aki főállású belső ellenőr lesz. 2., várhatóan kapunk egy fő munkaerőt, aki vélhetőleg a kórházak tevékenységét fogja ellenőrizni, róla egyelőre csak annyit tudunk, hogy szerződéses alapon fog dolgozni, ha tényleg hozzánk jön. 3., idei tervünkben szerepel 4 intézményi ellenőrzés. Erre a 4 ellenőrzésre közbeszerzés útján kívánunk szerződéses partnereket biztosítani.

12. Kérdés Belényesi Csaba „Milyen mértékben vizsgáltatják felül a műhibaperekből eredő kártérítések felelősség kérdését? Tervezik-e bevezettetni a kötelező szakmai felelősségbiztosítás intézményét?” Kérdés: Belényesi Csaba

13. Kérdés Belényesi Csaba „Hogy kívánják megoldani saját illetve intézményeik kötelező könyvvizsgálatait? a./ A kötelezés kizárásával ? b./Központilag koordinálva a feladatok és megbízási díjak összhangjára fókuszálva? c./ „Lazán” eleget tesznek a törvényi előírásoknak?” Kérdés: Belényesi Csaba

14. Kérdés Demes Istvánné „Mikor várható a tényleges teljesítménynek megfelelő TVK biztosítása?” „Károlyi Sándor Kórház, Monori Szakorvosi Rendelőintézet és a Gyömrői Szakrendelő területén felmerül az a probléma, hogy a fekvő- és járóbeteg TVK-nál 30-60%-kal magasabb a teljesítmény, a labor pontoknál pedig 400 %-kal több a tényleges teljesítmény, mint a finanszírozott. A jelenlegi TVK ezen intézményeknél a fedezeti pont alatti finanszírozást biztosít. „

Köszönöm a kérdéseiket és figyelmüket!