Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nehézfémek idegrendszeri hatásai
Advertisements

Formula 2: Multivitamin-komplex
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Zöldségfélék.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Táplálékok,tápanyagok
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
Az elhízás.
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
C-vitamin (Aszkorbinsav)
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
Reformtáplálkozás.
Természetes Színezékek
A szem betegségei.
Táplálkozási szervrendszeri betegségek,tünetek,kezelések
A helyes táplálkozás.
Ca forgalom szabályozása
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Osteoporosis (csontritkulás)
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Egészséges Táplálkozás
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
A TALAJ.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Az egészséges életmód és a stressz
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
VITAMINOK.
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Egyed alatti szerveződési szintek
Testünk építőkövei – a vitaminok
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
Lipidek.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
rendellenességei, betegségei
Ca forgalom szabályozása
Mikroelemek.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
rendellenességei, betegségei
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka A-VITAMIN Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka

FOGALMA: A vitamin olyan szerves vegyület, amely nélkülözhetetlen az élőlény számára. Az A-vitamin hat azonos biológiai hatású vegyület összefoglaló neve. hétköznapi nevén retinol. zsírban oldódó.

HATÁSA: szürkületben való látás. bőr épsége. Növekedés. Csontok. Fogak. szív-és érrendszeri betegségek megelőzése. koleszterin szint. szürkehályog megelőzése.

HIÁNYA: farkasvakság vagy szürkületi vakság. egyes daganatok kialakulása.  A bőr szárazzá válik. A haj pedig eltöredezik.

TÚLADAGOLÁSA: Túladagolása felhalmozódáshoz, esetleg mérgezéshez vezethet. Tünetei a fejfájás, hányás, gyomorpanaszok, rossz közérzet, étvágycsökkenés, fáradékonyság, ingerlékenység, ízületi fájdalmak, vesebántalmak, csont elváltozások és hajhullás. bőr sárgára színeződhet.

ÉLELMISZEREK: máj, vese, szív. tej és tejtermékek Tengeri halak, tojássárgája  sárgarépa, sárgabarack, paraj, sütőtök, sárgadinnye, paprika.

ÉRDEKESSÉGEK: A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány. Az A-vitamin a májban raktározódik Szervezetünk 1-2 évre elegendő mennyiséget tárol. Kismamáknak különösen ügyelniük kell az A-vitamin fogyasztására, mivel mind hiánya, mind túl nagy mennyisége magzatkárosító hatású lehet!