Projektfejlesztés DDOP-3.1.2./2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Embassy of Switzerland Swiss Contribution Office Hungary Svájci – Magyar Együttműködési Program Szabályok és eljárások Információs Napok, május Miskolc.
Advertisements

Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Aktuális pályázati lehetőségek
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Kétfordulós eljárásrendi képzés VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Közép-Magyarországi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése KMOP és Szociális.
A DAOP as időszak eredményei különös tekintettel Bács-Kiskun megyére Kúsz Tibor DARFÜ Kht.
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Koplányi Emil, PMP Nemzeti Fejlesztési Terv Új Magyarország Fejlesztési Terv ÁROPEKOPGOPKEOPKÖZOPROP TIOPTÁMOP.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
TÁMOP A/1-11/1 Eljárásrendi tudnivalók – adminisztratív információk.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
IV. modul Nyertünk – Hogyan tovább? KULTURÁLIS PROJEKT CIKLUS MENEDZSMENT IV. modul Nyertünk – Hogyan tovább?
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
EU-s pályázatok írása és módszertana
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Rudnay Balázs VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
A Pályázatfigyelés szakmódszertana
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
A projektkiválasztás eljárásai
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Tervezők észrevételei Boda János Dr. Patziger Miklós. MMK.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A projekt-gazdálkodás – A kultúra gazdaságtana.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Projektek megvalósítása során felmerülő módosulások kezelése.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Pályázati információs nap Június 15.
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk
Barcsák Marianna KPSZTI
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.

Projektfejlesztés - útvonalterv 1.Az útvonalterv módosításának lehetősége – KSz jóváhagyásával lehetséges 2.Projektfejlesztési dokumentumok benyújtása nyomtatott és elektronikus formában, 1 példányban. 3.A dokumentumok benyújtásának határideje a mérföldkő napját követő 5. munkanap. 4.Formai ellenőrzés: Hiánypótlás 1 alkalommal (5 munkanap leteltét követően) – Beadási határidő: kézhezvételtől számított 10 munkanapon belül 5.Tartalmi ellenőrzés eredménye: elfogadás, visszaadás átdolgozásra, részben elfogadás – útvonalterv módosítása, elutasítás – útvonalterv átdolgozásával, elutasítás. 6.Utolsó mérföldkő benyújtását követően 10 munkanapon belül felszólító levél a részletes projektjavaslat benyújtására. Határidő:kézhezvételtől számított 10 munkanap

A projekttartalom változása 1.Műszaki/szakmai tartalom változása Növekedés: lehetséges, de a támogatás összege nem növekedhet Csökkenés: szakhatósági előírás, jogszabályi változás következtében illetve egyéb esetekben egyedi elbírálás alapján. Arányos költségcsökkentés! 2. Költségvetés: Elszámolható költségek növelése kizárólag saját forrás terhére. A megvalósítási sorra tervezett előkészítéshez kapcsolódó költségeket a két forduló között a pályázó átcsoportosíthatja az előkészítés költségei közé (a korlátok figyelembe vételével) 3.Indikátorok: Csak adminisztratív módosítás, pozitív irányú változás lehetséges. A célértékek csökkentése költségcsökkenést von maga után. Bázisértékek aktualizálása 4. Projektgazda személyének változása jogutódlással! A pályázati kiírás feltételeinek továbbra is meg kell felelni. Nem automatikus, KSz jóváhagya szükséges. 5. Konzorciumi tagok körének módosulása

Második forduló Utolsó mérföldkő benyújtását követően 10 munkanapon belül felszólító levél a részletes projektjavaslat benyújtására. Határidő:kézhezvételtől számított 10 munkanap Formai értékelés: a pályázat vagy a hiánypótlás beérkezésétől számított 15 napon belül értesíti a KSz a pályázót az eredményről (befogadás/elutasítás) Szakmai értékelés: a projektjavaslatok nem versenyeznek, nincs pontozás, csak szöveges értékelés. Bíráló Bizottsági ülés (NFÜ által szervezett) 2 havonta

Elutasítási indokok a projektfejlesztés során a mérföldkő teljesítésére vonatkozó felszólításban meghatározott határidőn belül sem küldi be a projektgazda a dokumentumokat, és nem kezdeményezi az útvonalterv módosítását sem, a formai hiánypótlásra megadott határidő leteltét követő 5 napon belül sem érkezik be a hiánypótlás és a projektgazda nem kezdeményezi az útvonalterv módosítását sem, a mérföldkő tartalmi ellenőrzése eredményeként szükségessé váló hiánypótlásra és/vagy átdolgozásra megadott határidő leteltét követő 5 munkanapon belül (póthatáridő) sem érkeznek be a hiánypótolt és/vagy átdolgozott dokumentumok, és a projektgazda nem kezdeményezi az útvonalterv módosítását sem, útvonalterv módosítását kezdeményezi a projektgazda a projektfejlesztés folyamán, azonban a projektfejlesztésre rendelkezésre álló időkorlát és/vagy a projektfejlesztési lépések egymásra épülése nem teszi lehetővé az útvonalterv módosítását, a projektfejlesztés során a projekttartalom olyan módon változik, hogy az nem felel meg a jelen útmutatóban és/vagy a pályázati útmutatóban meghatározott előírásoknak.

NFÜ közlemény október 14. A ROP közoktatási pályázati kiírások 2. fordulós benyújtásához szükséges dokumentációt a jogszabályi változásoknak megfelelően módosítja. A módosított dokumentációt az NFÜ ig közzéteszi a honlapon. Az érintett pályázati kiírások 2. fordulójában kizárólag a módosított dokumentációnak megfelelő pályázatok befogadhatóak!!

Köszönjük figyelmüket! Elérhetőségek: VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda 7621 Pécs, Rákóczi út Tel: 72/ Mayer Viktória