Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk"— Előadás másolata:

1 Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium 2015. október 19 .

2 Általános információk
Elszámolhatósági időtartam: szeptember 01. – június 30. De! a projektek időtartama: Pályázati kiírásonként változó A támogatás keretösszege (hazai társfinanszírozással együtt): Összesen a 31 pályázat keretében Ft HUF. A költségvetés tervezése és az elszámolás is forintban történik. Projekt költségvetés minimum és maximum összege: Pályázati kiírásonként változó (kiírás pontja) Egy pályázó több projektet is benyújthat. Támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100%-a, amelyből az uniós hozzájárulás 75 %, BM 25 % - Saját erő a BM hozzájárulást csökkenti + osztott finanszírozás esetén saját erő

3 Pályázókkal szemben támasztott követelmények
Lásd pályázati kiírás II. pontját! II.1. Szervezeti alkalmasság (a projektek non-profit jellegűek) II.2. Gazdasági és pénzügyi alkalmasság Bármelyik követelménynek való meg nem felelés automatikus kizárást von maga után!

4 Technikai/formai követelmények – kizáró okok
A pályázat automatikus kizárását vonja maga után, amennyiben a pályázati dokumentáció az alábbi kritériumnak nem felel meg: Ha a támogatást igénylő nyilatkozat eredeti papír alapú példányát határidőre nem nyújtotta be, az hiányos, illetve hibás Ez esetben a támogatási kérelem hiánypótlás nélkül elutasításra kerül

5 Szakmai követelmények
Az alábbi szakmai követelményeknek kell a pályázatnak megfelelnie (pályázati kiírás I.3 pontja): a kiírásban meghatározott intézkedésre és tevékenységre irányul a projekt – a rendszer nem hagy másképp pályázni, azonban a tartalmi leírásoknál is szükséges az összhang.

6 Szakmai követelmények
Mérföldkövek: Két havonta PEJ-hez kapcsolódóan: költségek beállítása kötelező A mérföldkövekhez beállított költségek összegének meg kell egyezniük a projekt összköltségével Indikátorok: Közös indikátorok – Nemzeti Programban, Munkaprogramban rögzített Projektet teljes mértékben szükséges lefedni: indikátorlista a rendszerben

7 Pályázatok benyújtása
A pályázatok beérkezésének végső határideje: nyílt és korlátozott kiválasztás: október 29-én óra közvetlen kijelölés esetén december 15-én óra Határidőn túl a rendszer nem fogad be pályázatot! Az EUPR informatikai rendszerben szükséges a pályázatot benyújtani. Személyes kézbesítés: kizárólag a nyilatkozat esetében lehetséges (javasolt) Belügyminisztérium TKFO, Tóth Judit főosztályvezető sk. 1051 Budapest, József Attila u. 2-4. A nyilatkozatokat kizárólag a Belügyminisztérium József Attila utcai bejáratánál lehet benyújtani! Lezárt borítékban

8 Pályázatok benyújtása
A nyilatkozat vonatkozásában a borítékon mind személyes, mind postai kézbesítés esetén az alábbi adatokat kell feltüntetni: a pályázó szervezet neve és címe, a projekt címe, pályázati kiírás kódszáma, A beérkezett támogatási kérelmet és a nyilatkozatot az EUPR automatikusan iktatja és a pályázó részére visszajelzést küld a dokumentumok beérkezéséről és arról, hogy az intézményrendszer a támogatási kérelem jogosultsági vizsgálatát a benyújtási határidő lejártát követően megkezdi.

9 Hiánypótlás / értesítés
Jogosultsági ellenőrzés A jogosultsági ellenőrzést az FH a kiírásban szereplő hiánypótoltatható és nem hiánypótoltatható szempontok szerint végzi ha: nem hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek nem felel meg, a támogatási kérelmet további vizsgálat nélkül el kell utasítani, erről a pályázót a kérelem beérkezésétől számított 10 napon belül az EUPR-en keresztül értesíti   ha: a támogatási kérelem a nem hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek megfelel, az FH megvizsgálja, hogy megfelel-e a kiírásban meghatározott hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek: ha megfelel, az FH megkezdi a kérelem tartalmi ellenőrzését, és erről a pályázót értesíti (10 napon belül, EUPR-ben).

10 Hiánypótlás / értesítés / értékelés
Ha a támogatási kérelem nem felel meg maradéktalanul a hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek: hiánypótlás (legalább 3, legfeljebb 15 napos) határidő kitűzésével. Amennyiben a hiánypótlás a pályázó részéről nem érkezik be határidőben, továbbá amennyiben a pályázó határidőre benyújtotta a kért hiánypótlást, de a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés a hiánypótlás után sem állapítható meg, akkor a támogatási kérelem elutasításra kerül. 2. Tartalmi értékelés a pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján tisztázó kérdés megválaszolására legalább 3 napos határidő; az EUPR-en keresztül kell kiküldeni; a határidőn túl beérkezett választ figyelmen kívül kell hagyni Ha a tisztázó kérdésre adott válasz ellenére az információ továbbra sem egyértelmű a döntés-előkészítés érdekében az FH további tisztázásra szólíthatja fel a pályázót (ÉB javaslat alapján is).

11 Értékelés / Döntés (nyílt és korlátozott kiválasztás)
Összes pontszám: 70 pont Szakmai részpontszám: 58 pont Pénzügyi részpontszám: 12 pont Támogatható a pályázat, ha az összes pontszám 60 %-át (42 pontot) eléri és a szakmai szempontok esetében a 30 pontot eléri. Az a pályázat, amely nem éri el a szakmai szempontok szerint elérhető 30 pontot pénzügyi szempontból nem kerül értékelésre. Az értékelés eredményeként kialakul az értékelt kérelmek sorrendje, amelyet az Értékelő Bizottság megvitat, döntési javaslatot készít FSz döntése

12 Értékelés / Döntés (nyílt és korlátozott kiválasztás)
Nem támogatható a pályázat, amennyiben: jogosultsági vizsgálat során valamely szempontnak nem felel meg, Amennyiben a jogosultsági vizsgálat során a hiánypótlás a pályázó részéről nem érkezik be határidőben, továbbá amennyiben a pályázó határidőre benyújtotta a kért hiánypótlást, de a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés a hiánypótlás után sem állapítható meg. b) a projekt keretében tervezett tevékenységek nem illeszkednek a Nemzeti Programban / Munkaprogramban kitűzött, pályázati kiírásban meghatározott célok teljesítéséhez c) szakmai és pénzügyi értékelés során kapott pontok összege nem éri el az összes pontszám 60%-át, d) szakmai értékelés során kapott részpontszám nem éri el a 30 pontot. Ebben az esetben a támogatási kérelem pénzügyi értékelésre sem bocsájtható.

13 Értékelés / Döntés (közvetlen kijelölés)
Értékelés során a munkaprogramban nevesített projektek támogathatósági vizsgálatára kerül sor, pontozás helyett azok kiírásnak megfelelősége kerül értékelésre. Nem támogatható a pályázat, amennyiben: jogosultsági vizsgálat során valamely szempontnak nem felel meg, Amennyiben a jogosultsági vizsgálat során a hiánypótlás a pályázó részéről nem érkezik be határidőben, továbbá amennyiben a pályázó határidőre benyújtotta a kért hiánypótlást, de a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés a hiánypótlás után sem állapítható meg. c) szakmai értékelési szempontoknál a 14. szempont kivételével valamely releváns szempont vizsgálata alkalmával „nem megfelelt” minősítést kap.

14 Pályázati kiírás módosítása
Módosuló pontok: IV.2. Az elszámolhatóság általános feltételei: j) és k) pont pontosítása IV.3.3. Szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatások költségei h) pontból a közbeszerzést töröltük: IV.3.1 pont alatt szerepel Közvetett költséget a működési támogatásnál (3.2.1 és kiírás) nem lehet elszámolni V.4 Hiánypótlás, tisztázó kérdések „Intézkedés – tevékenység mátrix” és „Tevékenység – költség mátrix” csatolásra került (elszámolható költségek köre nem módosult, azonban segíti a pályázati kitöltő használatát).

15 Pályázati kiírás módosítása
A sz. kiírás I.2.1 Általános információk, a finanszírozás módja pontjában pontosításra került a projekt költségvetés maximum összege: HUF (Munkaprogramban szereplő összegre) Az sz. kiírás esetében a Projekt költségvetés minimális összege Ft-ról Ft-ra módosult. Az sz. kiírás I.3.2. Támogatható intézkedés ismertetése pontjából törlésre került a következő szövegrész: „Fedett gépjárművek és speciális eszközökkel felszerelt műveleti gépjárművek beszerzése”

16 Pályázati kiírás módosítása
Az sz. kiírás I.3.2. Támogatható intézkedés ismertetése pontja kiegészítésre került a következő szövegrésszel: „A képzések indításánál szükséges a képzendő állomány előzetes tudásszintjének felmérése, továbbá a képzés lezárásakor mérni szükséges a képzett állomány kompetencia szintjének változását.” Továbbá módosításra került a kiírás indikátortáblázata az alábbiak szerint A „Szakmai idegen nyelvi képzést elvégző szakemberek száma” megnevezésű mutató esetében módosításra került a definíció: „Azon szakemberek száma, akik a projekt keretében megvalósuló rendészet-specifikus szakmai elemeket is tartalmazó nyelvtanfolyamot sikeresen elvégezték, nyelvvizsgát tettek.” Törlésre került az alábbi két mutató: „Nemzetközi adatcsere útmutatót elérő felhasználók száma” „Nemzetközi adatcsere útmutató aktív felhasználóinak száma” A sz. kiírásban módosításra került a „Létrehozott/fejlesztett kiképző intézmény képzési kapacitása” megnevezésű mutató mennyiségi egysége ’db’-ról ’fő’-re.

17 Köszönöm a figyelmet! Sikeres pályázást kívánok!


Letölteni ppt "Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk"

Hasonló előadás


Google Hirdetések