A számítógép teljesítménye

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alaplap.
Advertisements

A számítógép műszaki, fizikai része
Rendszertervezés Hardver ismeretek.
Memóriák típusai, jellemzői
A számítógép felépítése
Memória.
Számítógép összetevői
A számítógép felépítése
Neumann-elvek A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtó egységgel. Kettes számrendszert használjon. Az adatok és a programok.
A számítógép alapegységei
A számítógép felépítése
Belső memóriák tipusai
Alaplapra integrált csatlakozók
Informatikai eszközök
A számítógép felépítése
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
a számítógép kézzelfogható részei.
Alapfogalmak Hardver:  A számításokat végző fizikai-technikai rendszer (kézzel fogható, fizikai termékek) Szoftver:  Programok, programrendszerek (szellemi.
Alapfogalmak Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas. Információ:
Memóriák.
Központi feldolgozó egység (CPU)
A memória.
Számítógép memória jellemzői
Memóriák típusai, jellemzői
Felkészítő tanár: Széki Tibor tanár úr
Memóriák típusai, jellemzői
Készítette: Bodor Béla Tanár: Szabó Dániel Iskola: Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola Iskola címe: 1149 Budapest, Egressy út 71. MEMÓRIÁK.
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
A memóriák típusai, jellemzői
A memória tárolja a végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. A számítógép memóriája adattárokból áll. Minden ilyen adattár memóriaelemekből.
MI A MEMÓRIA? A memória tulajdonképpen egy logikai áramkör, ami adatok megőrzésére alkalmas. Az adat számunkra most azt jelenti, hogy van-e jel vagy nincs.
Hardvereszközök Hardvereszközök I.rész. Hardvereszközök CPU Memóri a Input Háttértárolók Outpu t A számítógép felépítési elve Neumann elvek: 1.Soros utasításvégrehajtás.
A számítógép felépítése
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
A mikroszámítógép felépítése
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
Hardware ismeretek.
A személyi számítógép részei:
Számítógép legfontosabb paraméterei
A számítógép felépítése
A számítógép elvi felépítése
Processzor, alaplap, memória
A Neumann-elvű gépek A Neumann elvek:
Számítógép memória jellemzői
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
A számítógép részei Ismétlés-gyakorlás.
Alaplapra integrált csatlakozók
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Készítette: Atkári György
A számítógép felépítése
ifin811/ea1 C Programozás: Hardver alapok áttekintése
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
A számítógépek felépítése
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
A számítógép feladatai és felépítése
Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A. Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása,
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
1 A számítógépek felépítése jellemzői, működése. 2 A számítógép feladata Az adatok Bevitele Tárolása Feldolgozása Kivitele (eredmény megjelenítése)
Neumann elvű számítógép. Neumann János ► Neumann János december 28-án Budapesten született ► 1930-ban emigrált az USA-ba.
1 A számítógépek tárolói. 2 Memória Memóriaszó  A tárak olyan egységei, melyek egyetlen művelettel kezelhetők.  A legrövidebb memóriaszó a byte (bájt)
Az alaplap AZ ALAPLAPON TALÁLHATÓ A PROCESSZOR /CPU/, A MEMÓRIA, A VEZÉRLŐ KÁRTYÁK CSATLAKOZÓI ÉS A PERIFÉRIÁK CSATLAKOZÓI.
Adatok tárolása. Tárolók Félvezető tárak RAM Operatív tár Cache tár Regiszterek CMOS RAM ROM BIOS Mágnestárak Mágneslemez Hajlékony lemez Merevlemez MágnesszalagMágneskártya.
CPU (Processzor) A CPU (Central Processing Unit – Központi Feldolgozó Egység) a számítógép azon egysége, amely értelmezi az utasításokat és vezérli.
RAM (Random Access Memory)
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
A számítógép felépítése
Az információ.
A számítógép felépítése
A számítógép feladatai és felépítése
Előadás másolata:

A számítógép teljesítménye

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők, például a processzor sebessége, a RAM mérete, a grafikus kártya processzor és memória, valamint a futó alkalmazások száma.

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők egyike processzor A processzor: a számítógép azon egysége, amely az utasítások értelmezését és végrehajtását vezérlő áramköröket tartalmazza. A CPU az alaplapon helyezkedik el, annak legfontosabb része. A processzorok fejlődése őrületes tempóban halad, teljesítményük minden másfél évben megduplázódik.

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők a RAM mérete A legtöbb mai számítógép 512 MB vagy 1 GB memóriával rendelkezik manapság. Olvashatók, törölhetők és újra írhatók. Külső tápfeszültségre van szükségük az adatok tárolásához, vagyis a gép kikapcsolásakor az adatok elvesznek.  Operatív tár céljára használják. A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként, kb. tetszőleges hozzáférésű memória,közvetlen hozzáférésű memória, vagy gyakran véletlen hozzáférésű memória, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el) egy véletlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz.

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők a RAM mérete A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van: kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők: grafikus kártya A grafikus kártyák sebessége sem túlzottan gyors. . A grafikus kártyának azonban képesnek is kell lennie a BIOS-ban beállított sebességre.

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők:memória Ha a számítógépünkön túl sok kép zene videó…stb van,akkor ez terheli a számítógépet és lassul a gép.

A számítógép sebességét befolyásoló tényezők:futó alkalmazások száma A futó alkalmazások olyan programok amelyekből,ha egyszerre túl sokat használunk akkor láthatjuk a tálcán,hogy túl sok van belőle és ez terheli a gépet, vagyis a gép lassabban fogja betölteni a futó alkalmazásokat.

Mi a cpu mértékegysége? A megahertz (MHz), mint a CPU sebességének mértékegysége.

Készítette:Horváth Vivien 7.a Köszönöm a figyelmet!☺ Készítette:Horváth Vivien 7.a