Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Belső memóriák tipusai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Belső memóriák tipusai"— Előadás másolata:

1 Belső memóriák tipusai
ROM RAM

2 Bemeneti egységek billentyűzet egér szkenner mikrofon webkamera
digitális fényképezőgép digitális kamera CD/DVD olvasó digitalizáló tábla

3 Ram memória A RAM az angol Random Access Memory rövidítéseként, kb. tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória, vagy gyakranvéletlen hozzáférésű memória. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokata, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el.  A RAM főbb feldata az ideiglenes adatok tárolása: például a programok utasításai, adatok, a CPU munkájának eredményeinek a tárolása. A régi, mechanikus elemeket is tartalmazó memóriaegységeket (mágnesdob-tár, ferritgyűrűs memória) mára teljes mértékben felváltották a félvezető RAM-ok. Mivel a RAM jóval lassabb mint a processzor, ezért a processzorban saját, gyors memória is van, a cache.

4 Rom memória A ROM (angolul Read-Only Memory): egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória.

5 BIOS program A BIOS az angol Basic Input / Output System kifejezés rövidítése, ami magyarul alapvető bemeneti / kimeneti rendszert jelent, és a számítógép szoftveres és hardveres része közötti interfészmegvalósítására szolgál.

6 Cache memória A gyorsítótár (angolul cache) francia eredetű kifejezés (jelentése: „rejtekhely”, „elrejtett készlet”), a számítástechnikában az átmeneti információtároló elemeket jelenti, melyek célja az információ-hozzáférés gyorsítása.   Gyors, kb.15ns-os elérési idejűek, éppen ezért az adatok gyors küldésére és tárolására alkalmazzák őket Két típusa létezik: van belső CACHE, mikroprocesszorba beépített (on-chip cache), és van külső CACHE, önálló tároló (off-chip cache).

7 Puffer memória Képek digitális kamerával történő felvételénél bizonyos időbe telik a képek memóriakártyára írása. Ez alatt az idő alatt valójában nem készülhetnének további képek. A videofelvétel hossza általában függ a gépbe épített puffer memória méretétől. A videó rögzítése ide történik majd ha ez betelt akkor tovább nem lehet felvenni, meg kell várni míg a tartalmat amemóriakártyára írja.

8 VÉGE

9 Készítette: Fejős Áron Szögi Csilla Bálint Izabella


Letölteni ppt "Belső memóriák tipusai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések