Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
Advertisements

A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
Állami (minisztériumi) feladatok beszállítói területen
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Michael E. Porter Berencsi Balázs GTK – GM ARFWIM
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
„ Nyílt Pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal” HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés szeptember 15. Orosz Balázs.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
AZ EMBERISÉG ÉLELMEZÉSI HELYZETE
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
A területi együttműködés külgazdasági és Kárpát-medencei vetületei
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
Jelentés a magyarországi kapitalizmus állapotáról Vándorgyűlés Magyar Közgazdasági Társaság szeptember 25. Szepesi Balázs Közjó és Kapitalizmus.
Képesítési Keretrendszerek Európában
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.
A jelenlegi válság és a reálszféra Chikán Attila egyetemi tanár, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató.
Magyarországi kis és középvállalatok szerepvállalása a gazdasági növekedés előmozdításában Az Információs Társadalom Parlamentje Június 1-2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
PARTNERSÉG. Schwertner János Mi a partnerség? Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban: Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban:
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
Az államháztartási hiány csökkentésének hatásai Hamecz István igazgató A Közgazdasági és Monetáris Politikai szakterület vezetője.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Javaslatok a következő tanodaciklusra Szűcs Norbert Motiváció Oktatási Egyesület.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
A magyarországi K+F politika
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
K&H a családi vállalatok bankja
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Előadás másolata:

Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke

Kiindulópont Amikor a kormány a vállalkozásokkal foglalkozik, hosszú távon célunk, hogy ne az állami források elosztása legyen fókuszban, hanem – szabályozás, – a közszolgáltatások minősége, – a gazdaságpolitika egészének iránya, – a lehetséges piacok, – vállalkozások összefogásának erősítése. Ehhez erős vállalkozók, vállalkozói hálózatok kellenek

A gazdaságfejlesztés feladatai A versenytorzító hatások mérséklése A növekedést és összefogást gátló adminisztratív korlátok oldása A társadalmilag előnyös újítások kockázatának megosztása Együttműködés a gazdasággal a Nemzeti Célok megvalósításában A versenyképességet javító intézkedések támogatása, az átmeneti veszteségek enyhítése

Fókuszban a kis- és középvállalkozások Csak a kicsi cégekből lesznek nagyok, meg kell nyitni a növekedés lehetőségét Budapesten és az iparvárosokon kívül alig fér el nagyvállalat A kisebb vállalkozások rugalmasabbak, relatíve jobban értékelik a hazai piacok kínálta lehetőségeket Fő problémáink az alacsonyan képzettek inaktivitása és az ország egészét átfogó intézményi görcs Erős, stabil piaci egzisztenciájú országunkhoz kötődő elitre van szükség Perspektívát kell kínálni, amiért érdemes itthon maradni

A fejlesztési támogatások elosztásának alapvető problémája Miért folynak szét a rendelkezésre álló források? – nincs a pénzek elosztása mögött egy egyértelmű célrendszer – az elosztás rendszere túl bonyolult – a pályázatok életszerűtlenek – ahelyett, hogy saját értékeinknek megfelelően használnánk a forrásokat, külső elvárásoknak próbálunk megfelelni

Az új fejlesztéspolitika alapelvei Legyen lelke a Tervnek → a lehetőségekért tenni akarók, az értékteremtésért fáradozni akarókat kell a kormánynak helyzetbe hozni A politika irányítsa a rendszert és nem a rendszer a politikát → nem az operatív programokhoz igazítjuk a kormányzást, hanem fordítva

Az új fejlesztéspolitika alapelvei Nem elégetjük a pénzt, hanem fűtünk vele → egyértelmű teljesítményt várunk el mindenkitől, akinek pénzt adunk Morze helyett mobiltelefon → ne vesszen el az együttműködés a kormány és a vállalkozások között az eljárások, technológiák dzsungelében

Az új fejlesztéspolitika filozófiája Politikai cél: 10 év alatt egymillió munkahely Az új fejlesztéspolitika kulcsfogalmai – helyi erőforrásokra épül a magyar vállalkozói szektor – a közös megoldásokat, az összefogást pártoljuk – a támogatások érzékelhető módon hasznosuljanak – az állam keresi, támogatja a jó történetek szereplőit, az értékteremtés hőseit

Az új fejlesztéspolitika filozófiája Feudális helyett kapitalisztikus viszonyokat kell elérnünk a gazdaság és az állam kapcsolatában Az állami pénz nem ajándék, hanem az állam által vállalt kötelezettség a nemzeti célok megvalósulásáért kötött szerződésben A fejlesztéspolitika céljai nem számok vagy absztrakciók, hanem józan ésszel átlátható célkitűzések legyenek

Mik a korlátaink? Nagyon erős a jelenlegi status quo: sokan csak úgy várják az állam támogatását Korlátozott mennyíségű forrás rendelkezésünkre Brüsszeliül és magyarul kell beszélnünk egyszerre Kísértetkastélyt vett át az új kormány

Hogyan oldható meg a helyzet? Az új szemléletnek megfelelően kell a fejlesztéspolitika intézményrendszerét kialakítani – ezzel is mutatni az elkötelezettséget (commitment) Folyamatosan és érdemben kell konzultálni a gazdasági szereplőkkel – ezzel is erősíthető az állam változási akaratának hitelessége (credibility) Egyszerű, értelmes célokat kell kitűzni

Köszönöm a figyelmet!