A B C D 1 2 3 4 5.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ahol az élet vize árad, Tiszta, mint a kristály,
Advertisements

SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Ami a Tiéd.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
ÁRPÁD KORI TÖRVÉNYEK, FORRÁSOK
Úton böjtben.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
Magasztalja lelkem az én Uramat. Örvendezve élek szárnyai alatt
VIIII. Szalvéta bemutató
Homokba írva Előszó, szereplők.
Egyre többen válunk lopás, rablás, nemi erőszak és gyilkosság áldozatává.
A szerelem istene: Erósz, Amor, Cupido
Ó, Sion, ébredj, töltsd be küldetésed,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
A karmesternek: Zsoltárének. Örvendj, egész föld, az Istennek
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
NETIKETT.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
Mikszáth Kálmán:Szent Péter Esernyője Készítette:Adonyi Dávid
A Knósszoszi palota és a minótaurusz legendája
SPÁRTA Egy másik görög út.
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
A kazároktól a volgai bolgárokig
Szeretnék bemutatni valakit:
…Isten áldása volt veled! Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból...
A víz.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
LAWDY, MISS CLAWDY Lawdy, lawdy,lawdy miss Clawdy Te vagy aki nagyon kell nekem De ne izgass fel Baby, ó ezt ne tedd velem.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
JÓ REGGELT!.
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
MOST ILLÉS NAPJAIT ÉLJÜK ÉS HÍRDETJÜK AZ ÚR SZAVÁT MA MÓZES SZOLGÁD NAPJA VIRRADT ÚJRA ÉS IGAZSÁGOD VÉGRE HELYRE ÁLL.
Zsolt 31 Uram, tebenned remélek, soha meg ne szégyenüljek, igazságodban szabadíts meg engem! Hajtsd hozzám füledet, siess, szabadíts meg! Légy oltalmazó.
Tibeti teremtéstörténet By Nagy Márk and Vincze Gergely.
Rózsa!.
A vetítés megy magától, csak hallgassátok! Magyarország feldarabolása 1920 június 4-én történt December 5-én, a megemlékezés ünnepén szavalta el.
Rowena Morill és Bob Ross festményeivel
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
2010. december 25.. Zsolt 72,9 Hajtsanak térdet előtte a pusztalakók, nyalják a port ellenségei! 10 Tarsísnak és a szigeteknek királyai hozzanak.
A BHAGAVAD GITA EGYSZERŰEN.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Az elátkozott krumpli-s mese
Új hálaének áldja Istent
Áldjad, lelkem, az Ura!. Uram, Istenem, igen nagy vagy, fenségbe és méltóságba öltöztél, világosságot vettél magadra, mint egy köpenyt.
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Jöjj, ha éhes vagy.
Szent vagy, szent vagy, szent vagy Végtelen és nagy! Énekünk e reggelen Újra zeng neked! Egy személyben három, Teljes égi lény vagy. Ó örök Isten, Áldjuk.
Tudod most új élet vár.
S ZENT CSALÁD A ÉV M áté M áté 2, Miután ők elvonultak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában és így szólt:
Van örök kincsünk, becsesebb nincs nála földön, égen
A tékozló fiú (Lukács 15, 11-32)
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
I-095.
A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA
Református istentisztelet
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
fény, hogy el ne botoljunk.
Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4.
Ami a Tiéd.
Előadás másolata:

A B C D 1 2 3 4 5

ÉKÍRÁS

Ha egy szabad ember gyilkossággal vádol egy szabad embert, de nem bizonyít: a vádló ölessék meg.    Ha egy szabad ember tanúként jelentkezik egy pörben, és kimondott szavát nem bizonyítja: ha a per élettel kapcsolatos, az illető ölessék meg.   Ha egy szabad ember a városkapun kiviszi a palota rabszolgáját vagy rabszolganőjét: ölessék meg.

Ha valakit betörésen kapnak rajta: a tett színhelyén öljék meg,és kaparják el az illetőt. Ha valakit lopáson kapnak rajta: az illető ölessék meg. Ha egy szabad ember akár ökröt, akár juhot, akár disznót lopott, ha a templomé vagy a palotáé, harmincszorosan térítse meg, ha a tolvaj nem tudja megtéríteni: ölessék meg Ha egy szabad ember akár ökröt, akár juhot, akár disznót lopott, ha az egy félszabadé, tízszeresen térítse meg, ha a tolvaj nem tudja megtéríteni: ölessék meg

Ha egy szabad ember házában tűz üt ki, s az, aki oltani siet oda, a ház gazdájának holmijára szemet vetvén, bármit is eltulajdonít: az illetőt ugyanabba a tűzbe vessék.  

Ha valaki hanyagságból nem erősíti meg földjén a gátat, és a gáton rés nyílik, úgy, hogy a megművelt föld a víz alá kerül: az elpusztult gabonát az fizesse meg, akinek a gátja átszakadt. Ha nem képes a gabonát megtéríteni, öt magát és vagyonát pénzért eladván, a pénzen osztozzanak meg azok, akiknek a víz elsodorta a gabonáját.     Ha egy szabad embert az adóssága szorongatja, s ezért feleségét, fiát vagy lányát kénytelen pénzért eladni vagy szolgálónak küldeni: annak házába, aki megvette őket, vagy gazdájuk lett, három évig dolgozzanak. A negyedik évben fel kell, hogy szabaduljanak.

Ha egy fiú megüti az apját, vágják le a kezét Ha egy fiú megüti az apját, vágják le a kezét. Ha egy szabad ember kiszúrja bárkinek a szemét a szabadok rendjéhez tartozók közül, szúrják ki az ő szemét is. Ha egy szabad ember szabad embernek csontját töri, törjék el az ő csontját is. Ha egy szabad ember kiveri egy szabad ember fogát: üssék ki az ő fogát is. Ha egy félszabad szemét szúrta ki, vagy egy félszabad csontját törte el: egy mina (500 gramm) ezüstöt fizessen. Ha egy szabad ember rabszolgájának szúrta ki a szemét, vagy egy szabad ember rabszolgájának törte el a csontját: fizesse meg a vételára felét.

Ha egy szabad ember arcul üt valaki olyant, aki nála előkelőbb helyzetű: a nyilvánosság előtt mérjenek rá hatvanat a bikacsökkel.   Ha egy szabad ember rabszolgája arcul üt valakit, aki a szabadok rendjéhez tartozik, vágják le az ő fülét.