Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Keresőrendszerek.
Advertisements

Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
A Cyber katica csapat Bökönyi Katalin 11.A Dézsi Pál 11.A
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Memóriák típusai, jellemzői
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Kereső programok használata
Internet ismeretek II..
Készítette: Vígh Zoltán 2008
Készítette: Kozák Magdolna. Google  „google”: eredetileg „googol”, ami a matematikában azt a számot fejezi ki, ahol egy 1-es után 100 darab nulla van.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Matematika és Tánc Felkészítő tanár: Komáromi Annamária
Keresők & Brandek A keresőoptimalizálás fontossága.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
Az EAL-NET rendszer a hallgatók szempontjából Készítette: Forgó Melinda és Gyenes Gábor.
Abonyi-Tóth Andor, ELTE Informatikai Kar 1.  A feladatok megoldása során mindig a szemantikailag megfelelő tagek és paraméterek használatára törekedj!
Hatékony gyorsítótár használata legrövidebb utak kereséséhez Bodnár István, Fodor Krisztián, Gyimesi Gábor Jeppe Rishede Thomsen, Man Lung Yiu, Christian.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
GOOGLE 1998 szeptember Ma: az IN-es keresés 75%-a Webes keresés Képkeresés Usenet csoportokban Könyvtárban (hierarchikus katalógus) Egyéb szolgáltatások.
Vonalkódolvasó a könyvtárban Készítette: Bóta Adrienn.
Készítette: Gyugel Dina Dalma.  Manapság a könyvtárakban, számítógép nélkül nem tudnának a könyvtárosok semmit sem használni, mivel a legtöbb könyvtárban.
1 Hogyan juthatunk be a keresők első oldalára – kereső optimalizálás.
A Szilícium-völgy sikerének titka
Böngésző programok (Böngészés).
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Kereső programok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Egyéni animáció készítése
A Facebook titka Héjj Szilárd Marketingarc
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Közösségi oldalak használata
A Creative Commons és a könyvtárak Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár.
Digitális gyűjtemények és a Creative Commons
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Informatika számonkérő feladat
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Kereső programok levelezés. Google története 1995: Larry Page és Sergey Brin 1996: keresőmotor tervezése 1998 szept. 7: megalakult a Google Inc. Ma: havonta.
Visual Basic 2008 Express Edition
Keresőrendszerek.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Az internetes keresési módszerek
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
Kommunikáció szerepe a kapcsolattartásban
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
Adatkeresés az interneten
Készítette: Gál Imola.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Wikipédia Készítette: Csaplár Dominik Wikipédia A Wikipédia többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett webes világenciklopédia. A.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Webportálok készítése CMS alapokon beadandó
Információ és kommunikáció
Erre használom az internetet
Az én YouTube csatornám
A világ sarkából is elérhető könyvtár, a könyvtár sarkából is elérhető világ Winkler Bea.
Előadás másolata:

Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza

A kereső programot úgy is nevezik hogy keresőmotor. A keresőmotor nagyon népszerű, világszerte használják.

Keresőprogram Leggyakrabban használt keresőprogramok Google, Yahoo.

Google 1996-ban jött létre,a Stanford Egyetemen. A google - be beírjuk azt amit keresünk és pillanatok alatt kapunk választ.

Google Egyike a leggyorsabb keresőknek, amely a legnagyobb adatbázisban keres. Magyar illetve román nyelvű felülete is van. Az eredményt az oldalak népszerűségi fokának megfelelően jeleníti meg.

Yahoo A Yahoo szintén népszerű, de leginkább a partnerek kapcsolattartására használt program. California Santa Clara – ban 1995 – ben alapították.

Yahoo A honlapokat kategóriák szerint csoportosították. Megengedi, hogy csak adott nyelvű honlapokon keressünk.

Mi a különbség a Google és a Yahoo között? Google −nagyobb a tartalmi köre, −nem csak kommunikálni lehet vele hanem videókat és sok más dolgot lehet megnézni. Yahoo −kisebb a tartalmi köre, −leginkább csak személyeket lehet keresni vele.

A kereső programoknak lehetnek hátrányai is! -Ha valamit leakarunk tölteni akkor vírusok kerülhetnek a számítógépre. -Google: -nem végez szócsaládok szerinti keresést, -nem tesz különbséget kis és nagybetűk között. -nem érzékeny az ékezetekre.

TUDNIVALÓK ___________________ Jól válasszuk meg, hogy milyen kereső programokat alkalmazunk. A kereső programokat ne terheljük túl mert akkor a számítógép lelassulhat. Figyeljünk a figyelmeztető hirdetésekre is letöltés közben.

Feladat Keressünk rá a „keresőprogramok’’ kifejezésére két különböző keresőprogramot használva! (például Google és Yahoo)

Eredmény - Google

Eredmény - Yahoo

Következtetés Mivel más szempontok szerint válogatnak, más adatbázisokból, a különböző keresőmotorok, más-más eredményeket adnak.

Hivatkozások Mariana Miloşescu: Az informatika és kommunikáció technológiája, Corvin kiadó, onlítása2005Február

Köszönjük a figyelmet