Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott."— Előadás másolata:

1 Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott kulcsszavakkal az utolsó keresés óta. Lehet, hogy “ez az információ” nem éppen “az az információ”, amire szükséged van, vagy „az még odébb van”, de mindenképpen talál. A keresőmotor “indexeli” a tartalmakat, vagyis kulcssazavak alapján rangsorolja őket, így helyezi sorrendbe. Erre különböző módszerek vannak, ezért a különböző keresők különböző eredményeket adnak. Általában a felhasználó az első 10 találat között keres (nyitja meg a honlapot), ezért jó minél célravezetőbb kulcsszavakat használni a honlapon, ugyanakkor felhasználni az egyre több módszert, ami a keresőkben való előrejutáshoz szükséges.

2 Minden kereső az általunk beírt kulcsszavak alapján keres. Hogy melyik kereső milyen sikerrel végzi a dolgát, arra később kitérünk. Most lássunk néhány példát! Használjuk MOST a www.google.comwww.google.com És a www.bing.com keresőket.www.bing.com

3 Amikor én kerestem, a google 16800 találatot adott a “keserű gomba” szavakra: Kattintsunk a hivatkozásra! Ide is kattinthatunk

4 A Bing keresővel 4290 találatunk volt: Az én keresésem óta még tettek fel, vagy távolítottak el a keserű gombával kapcsolatops honlapokat, ezért a te találataid száma több, de kevesebb is lehet.

5 A keresők a kulcsszavak beírásában, használatában is különböznek. Lényeges eltérések nincsenek, de van például, ahol az ÉS kapcsolatot helyközzel, van ahol + jellel, megint másutt vesszõvel kell jelölni. Ha olyan szavakat, kifejezést adtunk meg, ami jól körülírja a problémát, valószínű, hogy kevesebb találatot kapunk, s hamarabb jutunk célhoz.

6 A keresés nyomán megjelenített honlap-kivonat alapján rájöhetünk, hogy arról van-e szó, amit kerestünk. Az adott szavak kivastagítva jelennek meg, a szóra, szavakra vonatkozó hivatkozások alatt. Ha a “Tárolt változat”-ra kattintunk, a keresett szavak ki lesznek jelölve a megjelenített honlapon.

7 A “keserű” és a “gomba” szó ki van jelölve a google által kiadott tárolt változatban.

8 MILYEN KERESŐK VANNAK? Működés szerint vannak kulcsszavas és tematikus keresők

9 Ezek közül legismertebb, és leggyakrabban használt kereső a Google, amelyet főleg kulcsszavas keresőként használunk, de kereshetünk vele támák szerint is, mint - képek, - hírcsoportok - blogok Egy új, szabadalmazott technológiát használ, (Page rank), amelynek során figyelembe veszi, hogy egy oldalra hány külső link mutat. Ez azért lényeges, mert más keresőket különböző trükkökkel (pl fehér háttérbe írott fehér betűkből álló szavakkal) be lehet csapni.


Letölteni ppt "Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott."

Hasonló előadás


Google Hirdetések