Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az én YouTube csatornám

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az én YouTube csatornám"— Előadás másolata:

1 Az én YouTube csatornám
A prezentációt készítette: Miovecz Máté Iskola: Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI 7521 Kaposmérő Hunyadi utca 9. Felkészítő tanár: Fila Gyula

2 Tartalomjegyzék: Mi az a YouTube? Milyen zenét használhatsz fel?
Miért jó, hogy van saját csatornád? Hogyan tölthetsz fel videót? Hogyan hozhatsz létre saját csatornát? Hogyan tölthetsz fel videót? Hogyan készítem Én a videót? Milyen „felszerelést” válassz? Mivel készítem Én a videót? Milyen videót tölthetsz fel? Az én alkotásom Munkáim Milyen következménye lehet ha megsérted a szabályokat?

3 Mi az a YouTube? A YouTube egy videómegosztó webhely
2005 februárjában alapították, majd később a Google kezébe került Nagy előny hogy bárki fel tud tölteni rá videót, és bármikor újra tudja nézni Egyes emberek, állítják, hogy pár év múlva könnyen a TV utódja lehet Ma már 4K-s videókat is fel lehet rá tölteni A 4K, vagy más néven Ultra HD felbontás minimum 3840×2160 képpontot jelent.

4 Miért jó, hogy van saját csatornád?
Feliratkozhatsz kedvenceidre Likeolhatod, és kommentelhesz a kedvenced videója alá Feltölthetsz TE is videót Elmentheted megnézendő videóid, előzményeid Regisztrációd mellé kapsz: t, 5 Gb ingyen tárhelyet a Driveon, és sok mást

5 Hogyan hozhatsz létre saját csatornát?
Legyen egy Google fiókod, ha ez megvan kövesd ezeket: Kattints az Alkotói Stúdióra! Itt hozhatsz létre csatornát: 1. 2. 3. Ha megadtad a neved, hozd létre a csatornádat!

6 Hogyan tölthetsz fel videót?
Válaszd ki a feltöltendő file-t! 3. Kattints a feltöltés ikonra: 1. 4. Menj a piros logóra: Majd nyisd meg! 2.

7 Hogyan tölthetsz fel videót?
Majd, ha végeztél, kiposztolhatod alkotásod: Itt állíthatod be videód címét: Itt tudsz megadni leírást: Ez a legfontosabb rész, itt add meg a videód kulcsszavait, így sokkal könnyeben rátalálnak! Beállíthatsz egyéni indexképet:

8 Hogyan készítem Én a videót?
Megtervezem miről fog szólni Ha kell, megírom a szöveget, anyagot gyűjtök (cikkekből, véleményekből stb.) Felkészülök a felvételre (Fontos hogy jól nézz ki, a háttérben ne legyen kupi) Beállítom a kamerát (A jó kinőség érdekében jobb ha FIX a kamera) Legyen elég megvilágítás, ne legyen túl sötét, de a túl világos se jó

9 Milyen „felszerelést” válassz?
NE pénz alapján dönts, nem mindig a drágább a jobb! Először megteszi egy gyengébb kamera is amíg nem biztos hogy ezt folytatod! Vásárlás előtt olvasd el részletesen a leírást, biztos azt veszed-e meg! Ha nem vagy valamiben biztos, hogy akkor keress fel egy szakértőt! Törekedj arra, hogy magyar oldalról rendelj, az esetleges garancia miatt!

10 Mivel készítem Én a videót?
Kamerám egy Nikon D3200-as Fényképezőgép. Mikrofonom, egy LEWITZ C100 USB. Videóvágásra Adobe Premiere Pro CC 2017-et használok.

11 Milyen videót tölthetsz fel?
Fontos hogy ne sértse meg senkinek se a személyi jogait Csak beleegyezéssel csinálhatsz másról videót (kivéve nyilvános rendezvények) Ne legyen provokatív senkire nézve sem A pornográf tartalmakra ott van sok más oldal Ne használj benne jogvédett zenét! A leggyakoribb formátumok: MP4, AVI, WMV, MOV, FLV

12 Milyen zenét használhatsz fel?
Csakis NCS (No Copyright Sounds) –számokat válassz Ha nem vagy benne biztos, hogy jogtiszta, inkább ne kockáztass A YouTube-nak is vannak ingyenes zenéi (különböző feltételekkel) Van sok ingyenes zenékkel foglalkozó oldal pl.: (

13 Milyen következménye lehet ha megsérted a szabályokat?
Kis szabályszegésért nem szerezhetsz videóddal bevételt Nagyobb szabályszegésért letiltják a videót bizonyos országokban/ eszközön Komolyabb dolog esetén törlik a videót Legnagyobb szabályszegés esetén, törlik a fiókod (vele együtt mindent)

14 Az én alkotásom Többféle irányban készítek videókat:
Egy eseményről (legyen faluban vagy iskolában) Kirándulásokról VLOG-okat (ahol csak szimplán bemutatom egy napom) GamePlay-eket (amikor éppen játszom valamivel) LIVE-okat (élő videókat)

15 Saját szerkesztésű weboldalam:
Munkáim: A videókat kattintással tudod megnyitni Saját szerkesztésű weboldalam:

16 Emlékszel? Mikor alapították a YouTube-ot? Mit jelent a 4K-s videó?
Milyen számokat használhatsz fel? Milyen következményei lehetnek ha megsérted a szabályokat? Mi lehet a videó formátuma feltöltéskor?

17 Források: Wikipedia.org Youtube.com


Letölteni ppt "Az én YouTube csatornám"

Hasonló előadás


Google Hirdetések