VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Advertisements

A gázok sűrítése és szállítása
A szabályozott szakasz statikus tulajdonsága
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Készítette Varga István 1 VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA.
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
SZILÁRD ANYAGOK SZÁLLÍTÁSA
A SZABÁLYOZÓKÖR MŰKÖDÉSI ELEVE
A FLUIDUMOK SZÁLLÍTÁSA
A SZABÁLYOZOTT JELLEMZŐ MINŐSÉGI MUTATÓI
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Szénszál erősítésű hőre lágyuló műanyagok alkalmazási lehetőségei
LÉGNEMŰ HETEROGÉN RENDSZEREK SZÉTVÁLASZTÁSA
A hidrogén (hydrogenium, hydrogen, vodonik, водород)
A szabályozott szakasz- és berendezés fogalma
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
AZ OXIGÉN (oxygenium, oxygen, kiseonik, кислород)
h-x diagram Levegő vízgőz keveréke
Hőközlés – Alapfogalmak Hővezetés és hősugárzás
A nedves levegő és állapotváltozásai
Műszaki furnér gyártás
AZ IPARI HŐCSERE ALKALMAZÁSAI, BEPÁRLÓK ÉS SZÁRÍTÓK
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
LEPÁRLÁS (DESZTILLÁCIÓ) Alapfogalmak
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HŐÁTVITELI (KALORIKUS) MŰVELETEK Bevezető
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Az önműködő szabályozás hatásvázlata
HIDRODINAMIKAI MŰVELETEK
Az automatikus irányítás nyitott és zárt hatáslánca
Beavatkozószerv Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
ANYAGÁTBOCSÁTÁSI MŰVELETEK (Bevezető)
A SZILÁRD ANYAGOK OSZTÁLYOZÁSA ÉS FAJTÁZÁSA
Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA A rektifikálóoszlop elméleti tálcaszámának meghatározása szerkesztéssel.
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HETEROGÉN RENDSZEREK SZÉTVÁLASZTÁSA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
FOLYTONOS SZABÁLYOZÁS
Az automatikus szabályozás alapfogalmai
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Érzékelő és átalakító szervek (transzmiterek)
HŐSUGÁRZÁS (Radiáció)
Az automatikus szabályozási rendszerek felosztása Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A fluidumok mechanikai energiái Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HŐÁRAMLÁS (Konvekció)
KÉTÁLLÁSÚ SZABÁLYOZÁS
BEVEZETŐ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Az áramlás különböző jellege Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A fluidumok sebessége és árama Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
PNEUMATIKUS ARÁNYOS-INTEGRALÓ SZABÁLYOZÓ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A szabályozószelep statikus tulajdonsága Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Sebességeloszlás sima csőben, és a határréteg fogalma
A FOLYAMATOK AUTOMATIKUS ELLENŐRZÉSE Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola CSÓKA
SZÁRÍTÁS Szárításon azt a műveletet értjük, mely során valamilyen nedves szilárd anyag nedvességtartalmát csökkentjük, vagy eltávolítjuk elpárologtatás.
Fontosabb jelölések tisztázása G 1 : a nedves anyag (szárítandó anyag) tömege [kg/h] G 2 : a szárított anyag (szárítóból kilépő) tömege [kg/h] G v : az.
Élelmiszeripari gépek I
Műanyagok feldolgozása
Energiaforrások.
Tárolás, előkészítés. A tüzelőanyag tárolása Anyagáramok a beszállítónál és a felhasználónál –Beszállítói anyagáramok Folyamatos beszállítás (faipari.
Szemestermények szárítása
Szemestermények tisztítása
Fizikai alapmennyiségek mérése
Fluidizáció Jelensége: Áramlás szemcsehalmazon
Előadás másolata:

VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA SZÁRÍTÓBERENDEZÉSEK Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA varga.i@neobee.net

Valamennyi szárítóberendezés közös vonása, hogy megtalálható benne a: Szilárd anyag tárolására szolgáló tér; Hőközlő szerkezet, és A nedves levegőt (gázt) a szárítandó anyag fölül elvezető rendszer.

A szárítók csoportosítása Üzemmenet szerint lehetnek: Szakaszos és Folyamatos üzeműek. Az alkalmazott hőközlési módszer szempontjából megkülönböztetünk: Konvektív; Kontakt; Különleges (dielektrikus, sugárzásos, vákuumszublimációs, ultrahangos) szárítókat.

Az ipari gyakorlatban legelterjedtebbek a konvektív és kontakt szárítók. KONVEKTÍV SZÁRÍTÓK Nedvesség Hőáram Levegő, gáz Száradó anyag

Kamrás szárító 1- Szárítókamra; 2 – Csillék (kocsik); 3 – Terelőperemek; 4, 6, 7 – Kaloriferek; 5 – Ventillátor; 8 - Tolózár; L1 - Friss (száraz) levegő; L2 - Elhasznált (nedves) levegő.

Alagút szárító 1 – Kamra; 2 – Kocsik (csillék); 3 – Ventillátorok; 4 – Kaloriferek; L1 – Friss levegő; L2 – Használt levegő.

Szalagos szárító 1 – Szárítókamra; 2 – Végtelen szalag; 3 – Meghajtódob; 4 – Meghajtott dob; 5 – Kalorifer; 6 – Etető; 7 – Támasztógörgők.

Dobszárító ndob = 5-8 ford/min. Wlevegő= 3 m/s 1 – Dob; 2 - Abroncsok; 3 – Támasztógörgők; 4 – Fogaskerék-koszorú; 5 – Támasztó-ütköző görgők; 6 – Etető; 7 – Lapátok; 8 – Ventillátor; 9 – Ciklon; 10 – Ürítőkamra; 11 – Ürítőberendezés; N – Nedves anyag; Sz – Száraz anyag.

A dob belsejének kialakítása:

Porlasztószárító 1 – Szárítókamra; 2 – Porlasztó; 3 – Szállítócsiga; 4 – Ciklon; 5 – Tömlősszűrő; 6 – Ventillátor; 7 – Kalorifer.

KONTAKT SZÁRÍTÁS Nedvesség Levegő Száradó anyag H Ő Á R A M

Vákuum-szárítószekrény 1 – Szárítókamra; 2 – Üreges lemezek; G – Fűtőgőz; K – Kondenzátum.

Keverős vákuumszárító 2 – Gőzköpeny; 3 – Keverő; 4 -. Töltőnyílás; 5 – Az anyag keveredését elősegítő csövek; 6 – Ürítőnyílás; 7 – Vákuumcsatlakozás.

Hengeres szárító