Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Advertisements

Meseház Bölcsőde.
Korai fejlesztés a bölcsődénkben
Óvoda.
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
Szülői elégedettség mérés eredménye
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere
Családi napközi Kaposvár Aprajafalva Kaposvár első kéttannyelvű bölcsődéje és miniovija.
Hunyadiváros. Hunyadiváros Kecskemét Hunyadivárosi Részönkormányzat 2010  A részönkormányzat évben eddig 6 alkalommal ülésezett és 44 határozatot.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
Szakmai hét ig Vokony Éva: Bölcsődei ellátás Budaörsön
„BIZTOS KEZDET” / „SURE START” / modell program
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
SZONEK Liszt Ferenc Utcai Bölcsőde és Óvoda Szentlőrinc
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Kastélykert Körzeti Óvoda
Fecske úti Óvoda bemutatása
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Bemutatkozik a.
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
Gyermekjogok - egy lépés előre
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
A szociálpolitika kulcsproblémái gyermekvédelmi metszetben Gyermekvédelmi napok 2011 „Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben” konferencia Budapest, 2011.
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
NEVELÉSI TANÁCSADÓ munkatársai.
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Körlánc Egyesület.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
ÓVODAPEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉG SZERINT FŐ
Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola osztályai
PROGRAM.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Biztos Kezdet Gyerekházak
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
Napközis beszámoló 2008/2009 I. félév. Napközis csoportok Óvodai csop.:3 gyermek /Katraniczné Suvada Rózsa, Németh Szilvia/ Fogl.I.csop.:4 gyermek / Csipai.
Napközis beszámoló 2009/2010 II. félév.
Napközis beszámoló 2010/2011 I. félév.
I. számú Összevont Óvoda Heten egy nyelven. Küldetésnyilatkozatunk Hisszük és valljuk, hogy a gyerekek nevelése során megfelelünk azoknak az értékeknek,
Általános tájékoztatás Körzetünk Feál1-2. évfolyam Darus3-8. évfolyam „Gurulós módszer” Általános osztály (a) - projektoktatás Emelt óraszámú matematika.
Készítette: Zelei Kitti. „Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és.
Gyógypedagógiai Óvoda és Fejlesztő nevelés-oktatás munkaközössége tanév.
A éves gyermekek támogatása a tanulásban - szülői szemmel Prigl Ágnes szülő Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
DARUS a gyermekekért.
Bornemisza Óvoda
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
A dajka a nevelés folyamatában
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Ágazatközi együttműködés
Bemutatkozunk.
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
DARUS a gyermekekért.
Szeretettel köszöntjük
Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a.

Bölcsődénk 1981-ben kezdte meg a működését Nagykanizsa Keleti városrészében. Csendes környezetben, lakótelepi házak szomszédságában helyezkedik el, közvetlen közelében játszótér, óvoda és iskola található. A város minden pontjáról még a periférikus területekről is nagyon jól megközelíthető. A személygépkocsival érkezőknek a parkolási lehetőség biztosított.

A 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását négy gondozási egységben, amelyek a Katica, Süni, Napocska, Csibe, Szamóca, Kismackó és Pillangó, Méhecske nevet kapták, 104 férőhelyen tudjuk biztosítani. Minden gondozási egységhez két csoportszoba, egy fürdőszoba, átadó és kocsi tároló tartozik. A csoportszobák tágasa, világosak és közvetlenül kapcsolódnak fürdőhöz, udvarhoz.

A bölcsőde kertje egyharmad részben burkolt, kétharmad részben füvesített. A közel harminc éves fák megfelelő árnyékot adnak a nyári melegben a játékhoz, homokozáshoz. Gyermekek nagy mozgásigényének kielégítését szolgálják a fából készült az EU szabványnak megfelelő esztétikus udvari játékok.

A gyermekszobák berendezése az életkornak megfelelően szolgálják a gyermekek nevelését, gondozását. A régi és az új bútorok a textíliákkal, szőnyegekkel az egyéb kiegészítőkkel harmonikus egységben vannak. A csoportszobák díszítését az évszakoknak, és az ünnepeknek megfelelően változtatjuk. A kisgyermeknevelők kreativításának, kézügyességének köszönhető, hogy szép, esztétikus környezetet tudunk biztosítani a gyermekeknek. A csoportszobákban a tereket megosztottuk, olyan funkciósarkokat alakítottunk ki, amelyek lehetőségeket adnak a pihenésre és a nyugodt elmélyült játékra. A játékok nyitott polcon a gyermekek által elérhető magasságban vannak elhelyezve. Tárolásukra természetes anyagból fűz-, háncs-, csuhéból készült kosarak szolgálnak.

Bölcsődei élet megszervezése: Az intézmény nyitvatartási ideje: Hétfőtől péntekig 6:30 – 17:30-ig

A gyermekek napi gondozási ideje maximum 10 óra lehet A gyermekek napi gondozási ideje maximum 10 óra lehet. A gyermekcsoportok szervezésénél figyelünk a gyermekek életkorára,fejlettségére. A csoportok létszáma: 10-14 fő. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében fontos a család és a bölcsőde közötti jó együttműködés. Bölcsődénk nyitott, a szülőknek minden lehetőség adott ahhoz, hogy megismerjék az itt folyó munkát és a felmerülő kérdéseikre kimerítő választ kapjanak.

Kapcsolattartási formáink: A napi aktuális beszélgetéseken kívül, a szülői értekezlet, a szülőcsoportos beszélgetés, üzenő füzet és a családlátogatás. A gyermekkel kapcsolatos szülői kérdések közvetlenebb megbeszélését segíti a kisgyermeknevelők heti fogadóórája. Szervezett programok: Fontos, hogy olyan programokat szervezzünk, amibe bevonható a család. Ilyen az Adventi játszódélután, Családok hete programsorozat, a Gyermeknap ünneplése a szülőkkel közösen, a család- bölcsőde közötti kapcsolat erősítése érdekében.

Az intézmény keretein belül a kisgyermekek részére megrendezésre kerül: Farsang Húsvét Anyák napja Világnapok (Föld, Víz, Madarak- és Fák…)

Személyi feltétetek Bölcsődénkben a gyermekek szakszerű nevelését - gondozását kisgyermeknevelők végzik. Bölcsődevezető: Kiss Szilveszterné Élelmezésvezető: Fülöp Judit A kisgyermeknevelők a jól megtervezett munkarend alapján az alábbi elosztásban látják el a feladatukat:

Sárga egység Csibe csoport Napocska csoport Varsányi Péterné Tizedesné Czimmerman Zita Napocska csoport Tóth Józsefné Gudlin Dóra

Piros egység Szamóca csoport Kismackó csoport Felsőné Kovács Zsuzsanna Horváth Györgyné Kismackó csoport Kozma Magdolna Posch Lászlóné

Zöld egység Katica csoport Süni csoport Kocsis Istvánné Szekeresné Pánovics Anikó Süni csoport Kucsebár Józsefné Virág Ildikó

Kék egység Kavcsákné Gyábolkó Mária Pillangó csoport Németh Lászlóné Horváthné Tóth Lívia Méhecske csoport Tóth Zoltánné Bartoly Ferencné Kavcsákné Gyábolkó Mária

A szakmai munkát és a működés háttérmunkálatait 8 fő technikai személyzet segíti: Szakácsnő Konyhai kisegítő Takarítók Mosónő Karbantartó

Rózsa Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány Az alapítvány célja: A Rózsa Bölcsődében folyó gondozó-nevelői munka színvonalának emelése a gyermekek egészséges fejlődése érdekében. A bölcsőde és a családok kapcsolatának szorosabbá tétele. A bölcsőde tárgyi feltételeinek javítása, a játékeszközök bővítése. A gyermekek környezetének szebbé tétele. Alapítvány számlaszáma: 11749015 – 20020660 Az alapítvány az adó 1% felajánlást 2006. óta fogadja: adószámunk: 18966637 - 1 - 20 Amennyiben teheti, kérjük támogassa bölcsődénk alapítványát. Köszönjük!