Készítette:Baptiszta Beatrix

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Advertisements

Europass önéletrajz.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Révkalauz, Fókuszban az atipikus foglalkoztatás munkáltatói Fórum
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
Nyelvtanárok szemléletbeli paradigmaváltása Győr, október.26 Rusznak Karolina Dr. Végvári Valentyina PTE BTK Szláv Filológia Tanszék Pécsi Orosz.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
Magyar diákok külföldön. Miért? Kaland? Állás? Referencia?
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Mérlegen az atipikus foglalkoztatás május 14. A Fiatalok Ligája (a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Tagozata) álláspontja.
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
Amit a diákmunkáról tudni kell
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
Fenntartható fejlődés a kereskedelemben
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
Általános tájékoztató
Logos-Hungary Keresztény Főiskola Orientációján ! 2010.Szeptember 4. BA Bibliatudomány szak évnyitója KöszöntőBemutatkozás Aktuális dolgaink Regisztráció.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
Boltvezetői Jelentkezési lap
Az én befogadó munkahelyem Fogyatékkal élő egyetemisták, főiskolások munkavállalási preferenciái MMK Campus kutatás november február.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Pénzforgalom a bankszámlán
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Munkajogi ismeretek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
Összehasonlító példák
Országos kutatás a részmunkaidős foglalkoztatásról
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
DUÁLIS KÉPZÉS felépítése
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Szakképzési pályaorientációs fórum
Miért érdemes a Műegyetemet választani?
Készítette: Farkasné Veres Edina
A munkaerőpiac áttekintése
Az alábbi pozícióba keresünk munkatársat:
Munkagazdaságtani feladatok 1
Előadás másolata:

Készítette:Baptiszta Beatrix Iskolaszövetkezetek Készítette:Baptiszta Beatrix

Vázlat Történeti háttér Az iskolaszövetkezeten keresztüli munkavégzés legfontosabb feltételei Szükséges iratok Teendők Panasztételi lehetőségek Tipikus diákmunkák Híresebb iskolaszövetkezetek Előnyök Vs Hátrányok

Történeti háttér Ipari forradalom A diák és gyerek dolgozik.. választása nincsen. Bányában, gyárban tölti napjait, jobb esetben rikkancsként az utcasarkon újságot osztogat. Karrierlehetőség nincs. Fizetés minimális. Az iskolához nem alkalmazkodik rugalmasan, következménye nincsen. Szocializmus A diák nyaranta szabadidejét építőtáborban tölti, friss levegőn van! Választása nincsen, de munkája biztos van. Karrierlehetőség nincs. Fizetés: friss levegőn építheti az ország jövőjét + néhány huncut forint a zsebbe.

Rendszerváltás után Balaton part A diákok lelkesen dolgoznak a strandokon, büfékben, csúszdák mellett, külföldieket hívogató souvenier bódékban. Fizetés: szolárium nélkül is feketék lesznek a nyár végére, közelebbi ismeretség a hőgutával, a szezon után jön a megváltásnak tűnő iskola, ha szorgalmasan dolgoztak, és a nyár alatt nem költötték el minden pénzüket, meg persze, ha munkaadó nem dinnyében, vagy palacsintában akar fizetni, még egy biciklire való bér is marad a szünidő végeztével. Manapság A diákok egész évben találhatnak magunknak munkát. A szövetkezetek nagy része igyekszik, mind a diákok, mind a munkaadók igényeit kielégíteni. Segítségükkel találkozik a kereslet és a kínálat, miközben a szervezett keretek mind a diák, mind a munkáltató szemszögéből biztonságot nyújtanak.

Az iskolaszövetkezeten keresztüli munkavégzés legfontosabb feltételei Csak 17 éves kor feletti, Nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkező diákokat (középiskolás, egyetemista, főiskolás) lehet foglalkoztatni Komolyabb iskolaszövetkezetek kérnek iskolalátogatási igazolást is.

Az iskolaszövetkezeten keresztüli munkavégzés legfontosabb feltételei A munkavégzés előtt a munkavállaló diáknak szövetkezeti részjegyet kell jegyezni, Értéke 450-1000,- Ft Az összeg az első fizetésből kerül levonásra, és a legutolsó fizetés felvételét követően igényelhető vissza.

Éjszakai munka Az éjszakai munkát a Munka Törvénykönyv egyik fejezete szabályozza, amely szerint fiatalkorú munkavállaló (tehát 18. év alatti) nem vehető igénybe éjszakai munkavégzésre, illetve ügyeletre, készenlétre.

Szükséges iratok Személyes adatok Adóazonosító TAJ-szám Bankszámla-szám (mivel a legtöbb helyen a munkabéreket napjainkban már csak banki átutalással fizetik ki). Szülői illetve gondviselői „engedély”

Az iskolaszövetkezeten keresztüli munkavégzés legfontosabb feltételei A Munkaszerződés kitöltése után bármelyik munkára jelentkezhet a munkavállaló diák, amit az iskolaszövetkezet kínál. Amennyiben a hallgató azonnal nem talál alkalmas munkát, jelentkezhet adatbázisba, vagy például kategorizált levelezőlistákra is (így e-mailban is lehet értesítést küldeni)! A nagyobb szövetkezetek aktuális ajánlataikat napi frissítésben a honlapjaikon is elhelyezik.

Teendők Fontos, hogy a diákok munkavégzés során feltétlenül vezessék, és a munkahelyen, a munkavezetővel írassák alá a Jelenléti ívüket, hisz ezzel igazolják, hogy dolgoztak. Fizetés minden ledolgozott hónapot követő hónap elején van. A félreértések elkerülése érdekében a munkába állás előtt mindenképp érdemes érdeklődni a bérezésről, illetve arról, hogy a bérből milyen összegek kerülnek levonásra (járulékok, SZJA).

J e l e n l é t i í v

Panasztételi lehetőségek Ha probléma adódik fel kell hívni a kapcsolattartót a szerződésben kikötött időpontban – 24 vagy 48 órával a munka beszüntetése előtt –, és ebben az esetben keresnek másik munkahelyet Amennyiben ez nem történik meg, akkor viszont a fizetésből vonnak le egy előre meghatározott összeget. Így előfordulhat, hogy a munkabeszüntetéssel elvész az addig megkeresett pénz. Minden esetben részletesen át kell olvasni a munkaszerződést, hogy ez ne történhessen meg!

Diákmunka fajták Rakodótól a hoszteszig Széles paletta Fizikai és szellemi munkák egyaránt Elvárások: Szellemi pozíció betöltéséhez:érettségi, számítógépes ismeret, nyelvtudás ritka Fizikai munkák:nincs semmilyen kikötés – az erősebb testfelépítés viszont nem árt.

Tipikus munkák Fénymásolás Postázás Adatrögzítés Telemarketinges Munka Fordítás Csomagolás Borítékolás Jegykezelés Szórólapozás

Hoszteszkedés Árufeltöltés Felszolgálás

Híresebb iskolaszövetkezetek www.melodiak.hu/ www.furgediak.hu/ www.pannonwork.hu/diakmunka/ www.jobbkezek.hu/ www.muisz.hu/diakmunka/

Előnyei A diák biztos lehet benne, hogy hivatalosan foglalkoztatják, és a munka végeztével megkapja a bérét (szövetkezeti garanciavállalás) Tapasztalat szerezés, gyakorlati hely is lehet a későbbiekben Az iskola végeztével önéletrajzba feltüntethet néhány céget, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhet, mely megkönnyíti a későbbi elhelyezkedést Az egész ország területén működnek és állásokat kínálnak Rugalmas munkákat ajánlanak, ami mellett a tanulás is könnyebb Elvégzik a bonyolultabb adminisztratív jellegű teendőket

Hátrányai Nem mérik fel szakszerűen az egyes diákok végzettségeit ezáltal egy diákmunkára nem biztos, hogy a legmegfelelőbbet választják ki Mérvadó a protekció Nem megfelelő a személyzeti kiépítettsége Diákok nem a teljes fizetésüket kapják meg

Köszönöm a figyelmet!