Popcsa Adrienne Evelin

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szöveg feldolgozása Fontok használata.
Advertisements

Hirdetési termékek – Display
CORPORATE IDENTIY (C.I.)
Belső, külső PR, a PR eszközei, céljai
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
A lkony S túdió portfolió „Cégünk a korrektség, pontosság és a színvonal hármasából gazdálkodik.”
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Budapest, február 7.. • Brief • A logó • Inspirációk és versenytárselemzés • A honlap • tervezése és végső felépítése • arculata és színrendszere.
Kommunikációs Főosztály
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Készítette: Szabó Zénó
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
„TEtt – program az áldozatokért és tettesekért”
University of Kent arculati kézikönyv
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
Az Axon Lízing és Pénzügyi Zrt. arculatának elemzése
Készítette: Köhler Ágnes 1. A prezentációban a Gödöllői Városi Múzeumot kívánom bemutatni és elemezni. Remélem bővebben tájékozódik az intézmény szolgáltatásairól.
…mű lehet: nyomtatott (névjegykártya, prospektus, levélpapír, boríték, jegyzetpapír, plakát) elektronikus (prezentáció, hírlevél, weboldal, multimédia,
Közönségkapcsolat (public relations)
Embléma, logotípia, piktogram, címer.
Paul Testud Kft. Imázs-elemzés.
Az Axon Lízing és Pénzügyi Zrt. arculatának elemzése
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Web site design (formatervezés) Forrás: Bokor Péter szakdolgozata (2002) és a benne megadott hivatkozások. 1.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Medical Spa közös kommunkációja Buktatók és kihívások Verik Orsolya Oxygen Medical.
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
Vállalati arculat.
Szótárak: fajták és tipologizálás
Építészet és kritika – az írott sajtó (OCTOGON) Márffy Benjámin.
1 INFORMATIKA III. alkalom október ELŐADÓ Jogi informatika - alapok.
2010-ben AZ ÉV KÖNYVTÁRA Egyházi Könyvtárak Egyesülése szakmai továbbképzése Veszprém, június 26.
Ügyfélkapcsolattal rendelkező munkahelyek. Ügyfélszolgálati munkahelyek Bankfallal lezárt számítógéppel támogatott ügyfélkapcsolati munkahelyek Amennyiben.
Nyilvánosság biztosítása
Levelezési alapismeretek
CD JOGTÁR KIEGÉSZÍTÉS Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Közlönytár.
Készítette: Szabó Zénó
SZÖVEG ÉS KÉP A KÉPMEZŐBEN
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentációkészítés összefoglaló
A szövegszerkesztés elmélete
Szövegszerkesztés.
Eger, AgriaMédia Könyvtárak az elektronikus tanulás szolgálatában Moldován István OSZK
Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
Levelezési alapismeretek
BRAND KIALAKÍTÁSA A KÖNYVTÁRBAN
Műszaki szerkesztés a könyv megtervezése és elkészítése, ill. ennek irányítása végleges szöveg elkészülésétől kezdve a nyomdába küldésig a kézirat tipografizálása.
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pápa július 1-3. KÖNYVTÁRI ARCULAT A FENNTARTÓ INTÉZMÉNY ARCULATI ELEMEINEK FELHASZNÁLÁSÁVAL Török Beáta Sapientia.
SZÖVEGSZERKESZTÉS III. ~ KARAKTERFORMÁZÁS ~
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
A jövő (e-)könyve Készítette: Szűcs Roland. Témáink Tények Miért jó olvasni? E-könyv és az olvasó eszközök Aki keres az talál A XXI. század e-könyve (demó)
Légrádi László (NHL4JL), Informatikus – könyvtáros szak, Második évfolyam A Public Relations elmélete és gyakorlata Beküldendő feladat: Egy arculatértékelési.
Pedagógiai Információ források
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Embléma, logotípia, piktogram, címer. Logotípia LOGÓ: a beszéddel kapcsolatos fogalom, a beszéddel kapcsolatos dologra utal A logó szó valójában az emblémában.
CMA 2014 B2B KOMMUNIKÁCIÓS MEGOLDÁSOK Digitális Média Tények Könyve 2013 Megjelenés: május.
Formai és stiláris elemei
Megjegyzés: Ez a brosúra nyomtatásra készült. Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a brosúra helyesen jelenik-e.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Egy plakát elkészítése, nyomtatási eljárások,
Játszótéri biztonság az új szabályozások tükrében
Zöld szervezetek és az Est Media Group közös kiadványa
Health Education in Secondary Schools – Activity Book
INFORMATIKA 2. alkalom -1. rész november 18. Gyakorló 001.
SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM KÖNYVTÁR ARCULATÉRTÉKELÉS 2004.
VIK Arculati Kézikönyv
INFORMATIKA 2. alkalom -1. rész október 6. Gyakorló 001.
Előadás másolata:

Popcsa Adrienne Evelin Projektmunka KTT 600-6 A Szépművészeti Múzeum könyvtárának arculati kézikönyve Projekt tagok: Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika Tóth Gusztáv Zsolnai Péter

Bevezető A Szépművészeti Múzeumban jelenleg lezajló változások következtében a múzeum új vezetősége egy új, a többi múzeumtól jól megkülönböztethető, de saját intézményeivel harmonizáló arculattal szeretne megjelenni. Ennek része a könyvtár új arculatának megtervezése is. Az arculat kidolgozásánál törekedtünk arra, hogy vizuálisan is mutassa a könyvtár legfőbb értékeit: az elkötelezettséget és a szakértelmet. Ezzel együtt pedig adjon egy egységes és jól használható rendszert, mellyel mindennapi munkánkat segíti.

Bevezető Akárcsak az üzleti világban, úgy a non-profit szférában is fontos, hogy egységes képet mutassunk magunkról ügyfeleink és partnereink számára, s ezt a képet folyamatosan gondozzuk, erősítsük. Az arculat ápolása természetesen nem lehet csupán egyetlen osztály feladata, ezért arra kértünk mindenkit, hogy a könyvben foglalt arculati szabályoknak megfelelően alkalmazza a könyvtár nevét, lógóját és valamennyi egyéb arculati elemét.

Tartalom I. Fejezet – Vizuális alapelemek II. Fejezet – Irodai nyomtatványok III. Fejezet – További nyomtatott anyagok IV. Fejezet – Elektronikus anyagok V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)

I. Fejezet – Vizuális alapelemek Az embléma színes változata és annak szerkezete Az embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozatai

Az embléma színes változata és annak szerkezete Az embléma két fő részből áll. A felső része egy nyitott könyv, mely a könyvtár tevékenységét szimbolizálja. Színeivel a fiatalosságra és lendületre utal. Az embléma alsó része informatív, a könyvtár teljes nevét tartalmazza. Határozott tipográfiával és kontrasztos betűivel stabil alapra helyezi az emblémát. A könyvtár teljes neve, de azon belül is a „könyvtár” szó kiemelése jól biztosíthatja az olvashatóságot, azon belül pedig a megkülönböztethetőséget a múzeum más egységeitől.

Az embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozatai

II. Fejezet – Irodai nyomtatványok Levélpapír Levélpapír (angol nyelvű változat) Levélpapír (szürkeárnyalatos változat) Faxpapír Boríték Névjegykártya

Levélpapír A levélpapír mérete: A4=210x297 mm. Papír: Rivers Tradition, fehér, 100 g. Betűk: Times New Roman. Színkód: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C

Levélpapír (angol nyelvű változat) A levélpapír angol nyelvű változata minden grafikai eleme megegyezik a magyar nyelvűével.

Levélpapír (szürkeárnyalatos változat) A szürkeárnyalatos levélpapír szerkezete és méretei teljesen megegyeznek a direkt színes változattal.

Faxpapír A faxpapír struktúrája a levélpapírra épül, figyelembe véve a printelés technika specifikációit. Ezért egyszínes (szürkeárnyalatú).

Boríték C6 boríték mérete: 162x114 mm. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

Névjegykártya Névjegykártya mérete: 162x114 mm. Papír: Rivers Tradition, fehér, 250 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Név: 11 pt Times New Roman 80 Beosztás: 8 pt Times New Roman 80 Cím: 7 pt Times New Roman 80

III. Fejezet – További nyomtatott anyagok Mappa Meghívó Előjegyzés, olvasójegy CD borító Zászló Ajándéktárgyak

Mappa A mappánál a lógó a jobb alsó sarokba kerül. A mappa hajtott mérete: 220x301 mm, dupla bígelésű gerince 5-10 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 320 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

Mappa A mappánál a lógó a jobb alsó sarokba kerül. A mappa hajtott mérete: 220x301 mm, dupla bígelésű gerince 5-10 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 320 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

Meghívó A meghívó kártya mérete: 150x100 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 250 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C A „Meghívó” felirat betűtípusa: 32 pt Elegant Script A kártya hátoldalán a folyó szöveg 16/24/14 pt Times New Roman 80.

Előjegyzés, olvasójegy

CD borító A CD borító kihajtott, vágott mérete: 240x120 mm, a hajtás bígelve. Papír: Rives Tradition, fehér, 100 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C A kiadvány stílusában megegyezik az előzőkkel.

Zászló A zászló mérete lehet változó, de a fekvő megjelenést válasszuk. Az embléma domináns, jól értelmezhető méretét fokozza a körülötte használt fehér aura. A jellegzetes színek használata segíti az arculati egységet.

Ajándéktárgyak Sokféle tárgy lehet arculathordozó. Legfontosabb szempont, hogy vegyük figyelembe az adott tárgy színét, anyagát és e szerint válasszuk ki a megfelelő emblémát. Lehetőleg tartsuk az arculati színeket. Ha egy tárgy alkalmas image kommunikációra is, mindenképpen használjuk az aktuális image elemeket.

IV. Fejezet – Elektronikus anyagok Weboldal A könyvtár weboldalaként a már meglévőt használjuk. A múzeum szintén tervezi az elektronikus megjelenés formáinak változtatását, de ez egy másik, nagy átfogó projekt feladata (On-line katalógus – a rendszer igazodjon a MOKKA-hoz vagy valamelyik nemzetközi lekérdező rendszerhez.)

V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok) Sajtóhirdetés Tájékoztatás Egyéb

Sajtóhirdetés A kiadvány stílusában megegyezik az előzőkkel, jellegzetes színvilágával, betűtípusaival segíti az egységes arculatot, ezen felül biztosítja az intézmény könnyű azonosíthatóságát.

Tájékoztatás

Egyéb Bélyegző Automata önfestékező bélyegző Méretek: 44x15 mm, 55x15 mm

Betűtípusok A kiadványok, az intézmény dolgozói által szerkesztett iratok stílusukban meg kell, hogy egyezzenek, hogy jellegzetes színvilágukkal, betűtípusukkal biztosítsák az egységes arculatot, az intézmény könnyű azonosíthatóságát. Ezért külön felhívtuk mindenki figyelmét, hogy a könyvben foglalt arculati szabályoknak megfelelően alkalmazza a könyvtár nevét, lógóját és valamennyi egyéb arculati elemét.

Köszönjük a figyelmet! Projekt tagok: Légrádi László (legradi@euroweb.hu) Popcsa Adrienne Evelin (apopcsa@euroweb.hu) Rácz Gábor (racz@shotgun.hu) Szűcs Erika (dzsadzsa@chello.hu) Tóth Gusztáv (gustawo@freemail.hu) Zsolnai Péter (pepeposta@vipmail.hu)