Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kommunikációs Főosztály

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kommunikációs Főosztály"— Előadás másolata:

1 Kommunikációs Főosztály
Új Széchenyi Terv kommunikációs kötelezettségek Hungler Diána, Kommunikációs Főosztály 2011. július 14.

2 Jogszabályi kötelezettségek az uniós fejlesztések kommunikációjában
Tájékoztatás és nyilvánosság feladata Az Európai Unió as programozási időszakra vonatkozó támogatásainak, fejlesztési forrásainak megismertetését, illetve ezek - Magyarország felzárkóztatásában játszott – szerepének és jelentőségének a közvéleményben történő tudatosítását a tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos feladatok biztosítják.

3 Ennek keretében… minden magyar állampolgárhoz el kell juttatni az információkat, hogy Magyarország fejlődéséhez és az életminőség javításához milyen forrásokkal és mely programokon keresztül járul hozzá az Európai Unió; teljes körű tájékoztatást kell nyújtani az európai uniós források elérését és felhasználását lehetővé tevő programokról, illetve a konkrét pályázati kiírásokról; a programok előrehaladtával be kell számolni az elért eredményekről.

4 A végrehajtás fázisai:
Az európai uniós forrásból társfinanszírozott fejlesztési lehetőségekkel, EU kohéziós politikájával és az Európai Regionális Fejlesztési Alappal, az Európai Szociális Alappal és Kohéziós Alappal kapcsolatos általános tájékoztatás fázisa A mozgósítás szakasza, a potenciális pályázók megszólítása A már nyertes pályázókkal, kedvezményezettekkel való kommunikáció fázisa Az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Európai Szociális Alap és a Kohéziós Alap eredményeinek széleskörű bemutatásának időszaka Partnerségi, illetve társadalmi egyeztetések szakasza (horizontális)

5 A végrehajtás szervezeti szintjei:
NFÜ - Kommunikációs Főosztály Új Széchenyi Terv (ÚSZT) brand bevezetése Közösségi hozzájárulás, Alapok kommunikációja Ernyőszintű kommunikáció Közreműködő Szervezetek aktivitásának koordinálása és ellenőrzése A kommunikációs elérések, aktivitások értékelése Közreműködő Szervezetek OP specifikus, célcsoportok szerinti szakmai kommunikáció A potenciális pályázókkal és kedvezményezettekkel való kapcsolattartás Kedvezményezettek A fejlesztés megismertetése és népszerűsítése helyi szinten A fejlesztés kivitelezési fázisainak bemutatása

6 Kommunikációs kötelezettségek
Közvetítőktől elvárt kommunikáció: A Kombinált mikrohitel, illetve a Hitelprogramok esetében megjelenik a pályázati felhívásban és a közvetítői szerződésekben az Új Széchenyi Terv Arculati Kézikönyv előírásai szerint kell megvalósítani Arculatváltás: január 14.

7 Arculati Kézikönyv letölthető: www.ujszechenyiterv.gov.hu

8 Arculati Kézikönyv letölthető: www.ujszechenyiterv.gov.hu

9 Kötelező arculati elemek áttekintése:
ÚSZT logó „MAGYARORSZÁG MEGÚJUL” szlogen

10 Kötelező arculati elemek áttekintése: (folyt.)
EU logó és az Európai Uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap (ERFA) megnevezésével Infoblokk 5. Betűtípus: DINPro, mérete mindig a tartalom függvénye

11 1. Új Széchenyi Terv (ÚSZT) logó
Magyar nyelvű Angol nyelvű Nagy logó Csak indokolt esetekben, kreatív megoldásoknál használjuk, egyéb esetben normál verzió!

12 2. „MAGYARORSZÁG MEGÚJUL” szlogen
Magyar nyelvű Angol nyelvű

13 EU logó és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével
Kombinált mikrohitel: ERFA mondat használandó

14 4. Infoblokk Kombinált mikrohitel: ERFA infoblokk használandó.

15 5. Betűtípusok használata:
Elsődleges fontkészlet (logók) Másodlagos fontkészlet (irodai, elektronikus alkalmazás esetén)

16 A logók tiltott használata:

17 Méretek meghatározása
A logókat csak arányosítva szabad kicsinyíteni. Minimális méret, távolságok a logók körül A logót FEHÉR háttér előtt kell használni!

18 Arculati Kézikönyvben megtalálható kommunikációs eszközök:
Sajtóhirdetés (szórólap, leaflet ennek alapján) PR hirdetés Sajtóközlemény Óriásplakát Citylight Plakát Molinó, pop-up, roll up Meghívó (többféle) Honlap és banner HTML alapú hírlevél

19 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
Hungler Diána Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Kommunikációs Főosztály


Letölteni ppt "Kommunikációs Főosztály"

Hasonló előadás


Google Hirdetések