Intézményfejlesztés és az intézményi innováció jellemzői

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanárképzés új szerepl ő je: a mentor Kotschy Beáta Eszterházy Károly F ő iskola Kotschy Beáta Eszterházy Károly F ő iskola 2009.
Advertisements

8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. Zalaegerszeg, szeptember 9. Innovációval, a régió oktatásának dinamikus fejlődéséért… „Gyermekeink jövőjéért”
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”

Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Kapcsolatrendszer név titulus eLearning Igazgatóság Educatio KHT.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - a felsőnyárádi óvodában Valló Péter intézményi folyamat szaktanácsadó
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Az új köznevelési rendszer jellemzői és várható eredményei
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Országos Kompetencia Mérés 2009 Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola Készítette: Jákliné Tilhof Ágnes.
Új helyzet a felsőoktatásban: a bolognai folyamat László Gyula PTE KTK november 15.
T ÁRSADALMI M EGÚJULÁS O PERATÍV P ROGRAM /08/1. K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS, EGYENLŐ HOZZÁFÉRÉS – I NNOVATÍV I NTÉZMÉNYEKBEN Ö NÁLLÓ I NTÉZMÉNYI.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
„Az ember is tud úgy tanulni, mint a patkány a labirintusban” 2Új tanulási módszerek az informatikában.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Szaktanácsadásról Miben segíthet a szaktanácsadó?
Pedagógus szerep és változásai
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
AZ ISKOLÁSKORBA VEZETŐ
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A magyar LLG Tanács ülése
Mayer József Budapest február 27.
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Kispálné Horváth Mária
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A szaktanácsadásról.
Motiváció a börtönoktatásban
MEGKEZDTÜK A FELKÉSZÜLÉST A TANULÓI LAPTOP PROGRAMRA
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Oktatás helyzete az óvodai nevelésben
A személyre szabott tanulást támogató tanári kompetenciák
HEFOP P /1.0 A működési folyamatok mintaszerű újraszervezése az integrált vidéki nagyegyetemek minőségközpontú működésének támogatása.
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
BTMN.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Az iskolai szervezet és fejlesztése
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
A 21. SZÁZADI TANÁR – TRENDEK, ELVÁRÁSOK, DILEMMÁK
Intézmény minőségirányítási programja
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
Iskolai szociális segítő
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Migráció az európai unióba: aktuális trendek, kihívások
Előadás másolata:

Intézményfejlesztés és az intézményi innováció jellemzői név titulus eLearning Igazgatóság Educatio KHT.

Tartalom Innováció fogalma Az iskolai innováció Az iskolai innováció jellemzői Tervezhető fejlesztés kifutási lehetőségei Rendszeralkotó folyamatok Külső innovátorok területei Helyi innovátorok területei

Az innováció fogalma Az innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelent, amely a későbbiekben megvalósítja az ötletet. (Százdi Antal)

Az iskolai innováció „Az iskola a közoktatási intézményrendszer egyik meghatározó eleme, ezért optimális működése társadalmi érdek. Az iskolának sikeresen kell igazodnia a változó környezeti elvárásokhoz, a társadalom képzési igényeihez „ (Százdi Antal)

Az iskolai innováció jellemzői „Az innováción az oktatásügyben olyan belső megújulást, a rendszeren belüli alkotóerők olyan sikeres mozgósítását értjük, amelynek végeredményeként valamilyen széles körben hasznosítható új termék, új eljárás alakul ki.” (Gáspár László)

Tervezhető fejlesztés kifutási lehetőségei TÍPUS BEMENET (kiindulási feltételek) TRANSZFORMÁCIÓ (pedagógiai aktivitás) KIMENET (megállapítható eredmény) I. Kedvező Erős Jó II. Átlagos Inkább jó III Gyenge IV. V. VI. inkább rossz VII. Kedvezőtlen VIII. Inkább rossz lX. Rossz meghatározott eredmények meghatározott kiindulási feltételekhez kötöttek, a kiindulási feltételek ismeretében nagy valószínűséggel előre láthatjuk a várható eredményeket, de a kiindulási feltételek és az eredmények közötti pedagógiai közvetítések (a pedagógiai folyamatok transzformáló hatásai) nagy mértékben gyengíthetik, vagy erősíthetik a kiindulási feltételek és az eredmények közötti determinációt. A gyakorlati pedagógiai munka nyelvére lefordítva, mindez azt jelenti, hogy a kedvező feltételek hatását ronthatja a rossz pedagógiai munka, és a kedvezőtlen feltételek hatását javíthatja a jó, pedagógiai munka, ám az a legkevésbé sem lehetséges, hogy a környezeti tényezők objektív hatását csak pedagógiai eszközükkel pótoljuk, vagy semlegesítsük A három rendszeralkotó tényező - a bemenet, a transzformáció, a kimenet kapcsolatából többé-kevésbé meg lehet ítélni a tervezhető fejlesztés kifutási lehetőségeit. A következő alaptípusokat emelhetjük ki: Gáspár László

Rendszeralkotó folyamatok Bemeneti tényezők Pedagógiai transzformációk Kimeneti eredmények A pedagógiai folyamatok"nagytársadalmi" környezete A reáltevékenységek rendszere A nevelési intézmény, pedagógiai állapota A pedagógiai folyamatok „helyi társadalmi" környezete A szándékolt nevelő hatások rendszere A neveltek szociokultúrális állapota A pedagógiai folyamatok (külső és belső) jogi szabályozása Az intézményi légkör A tanulónépesség szociokulturális adottsága A nevelők és a neveltek közötti kapcsolatok A pedagógiai-program Az iskolavezetés pedagógiai tudatossága A nevelőtestület összetétele IKT folyamat-szaktanácsadó, és a kompetenciaterület mentor (IKT mentor-szaktanácsadó) munkája, tudása, alkalmassága IKT folyamat-szaktanácsadó, IKT mentor- szaktanácsadó hatékonysága, módszerei, kapcsolattartása, hitelessége, munkaformái, attitüdje A változások beépítése a rendszerbe, szervezeti kultúrába A dia értelmezéséhez a képzőnek fontos ismernie a képzői kézikönyv 3. modul 5-17 oldalának szempontjait! Gáspár László

Külső innovátorok: Fejlesztések támogatása, kísérése Folyamatszint /IKT folyamat-szaktanácsadó Pedagógiai tevékenység szintjei/Kompetenciamentor Egyéb folyamat-szaktanácsadók Horizontális tanulás/Intézmények közötti kapcsolatok Jó gyakorlatok átvétele

Külső innovátorok: Kapcsolattartás Szupervízió Folyamatellenőrzés Folyamat tanácsadó Kapcsolattartás Monitorozó Szupervízió Folyamatellenőrzés Intézményi szintű diagnosztizálás Helyzetfeltárás Intézményi tudástérkép Erőforrás térkép Kockázatelemzés

Helyi innovátorok Intézményvezető, szakmai vezető, projektmenedzsment Feltételek megteremtése Kapcsolattartás, adaptációs folyamat támogatása Dokumentációs rendszer fejlesztése Produktumok legalizálása

Helyi innovátorok: Helyi tanterv Tanmenet Óravázlat Egyéni fejlesztési terv Mérés, értékelés Eszközválasztás Tanulásszervezés Intézményi alapdokumentumok Konzultáció

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! név Educatio KHT eLearning Igazgatóság Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ http://ikt.sulinet.hu http://sdt.sulinet.hu https://lms.sulinet.hu