Készítette: Babám Eszter, 9.e

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Üdvözlünk!. Az internetezők 90% - a vásárlás előtt a neten gyűjt információt 1998-ban 70 millió internetező volt a világon, ma kb. 2 milliárd.
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Pár szó a digitalizálásról
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
avagy a hálózatok hálózata
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Közösségi hálózatok alkalmazása internet marketingben
INTERNET.
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. • Telefon: • Telefax: •
Közösségi média és a könyvtár Trendek Közösségi média és a könyvtárak Trendek
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Készítette: Kozák Magdolna. Google  „google”: eredetileg „googol”, ami a matematikában azt a számot fejezi ki, ahol egy 1-es után 100 darab nulla van.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Készítette: Tóth Renáta Anna
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
A számítógép veszélyei és káros hatásai
A Szilícium-völgy sikerének titka
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
A Neumann Kht. a kreatív iparágak szolgálatában Mátrai Julianna Pályázati szakértő Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht november.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
A Selye János Egyetem informatikai hálózatának fejlesztése „ Lehetőségek az informatika fejlesztésére a környező országok magyar kisebbségi régióiban –
A Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola informatikai felszereltsége Helyzetkép és célkitűzések Gyulafehérvár, november 10.
Hálózati alapismeretek
Az internet.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Közösségi portálok használata
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
A hálózatok működésének alapelvei
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Az internetes keresési módszerek
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
iPhone Készítette: Egri Dóra
Az Internet.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Okostelefon felhő Prof. Dr. Gyimóthy Tibor Szegedi Tudományegyetem.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
DNS. Az interneten használt osztott név adatbázis, a DNS (Domain Name Service) folyton használatos: –minden web lap letöltésnél, –levél közvetítésnél.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
Készítette: Gál Imola.
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Internethasználat  Minden jog fenntartva. Az internet kialakulása Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. Az internetet kezdetben.
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Készítette: Babám Eszter, 9.e Az Internet Készítette: Babám Eszter, 9.e

Története Az Internet története az 1960-as évekre nyúlik vissza. 1969-ben az USA Hadügyminisztériuma telefonvonalon egy kísérleti jellegű, csomagkapcsolt hálózatot hozott létre (ARPAnet). A hálózathoz egyre többen kapcsolódtak hozzá (pl. oktatási és kutatási intézmények). Az ARPAnet mellett létrehozták a hasonló technológiával működő MILnet hálózatot, és 1983-ban a két hálózatot összekapcsolták. Az ARPANET-hez ezután több hálózat is hozzákapcsolódott; pl. a MInet (a MILnet európai megfelelője), a SATnet és műholdas hálózatok, az NFSnet, a BITnet, a USEnet, stb. Így alakult ki az, amit ma Internet néven ismerünk. Az 1990-es években már a nagy számítógépes kereskedelmi szolgáltató központok is elérhetőek lettek az Interneten keresztül és az üzleti alkalmazások köre azóta is rohamosan bővül. Jelenleg több tízezer különböző számítógépes hálózat érhető el az Interneten, kiszolgálva több tízmillió felhasználót.

Története Az Internet az intézményeken belüli információ szervezésére is hatással van: kialakult az intranet, az Internet technológiáját használó vállalati információs rendszer. Jelenleg Európát és Amerikát az óceánon át üvegkábelek kötik össze, és műholdon keresztül is lehetséges az adatok átvitele. A jövő lehetséges perspektívái közé tartozik az informatikai, hírközlő, telekommunikációs és szórakoztató iparágak összefonódása és az Internet hálózat egységes kommunikációs közegként történő használata. A nagy adatátviteli sebességet (un. sávszélességet) igénylő multimédiás alkalmazások új technológiai megoldások kifejlesztését igénylik, amelyek biztosítják a multimédia információk (pl. hangok, mozgóképek) folyamatos átvitelét, azaz pl. garantálják az átvitelhez szükséges minimális sávszélességet.

Az Internet világnapja május 18. Az internet világnapját szintén a Nemzetközi Távközlési Egyesület kezdeményezésére ünnepeljük. A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a fejlődő országokba és minden lefedetlen területre is eljusson a világháló. 2002-ben emlékeztek meg legelőször május 18-án az internet Világnapjáról. Egy évvel korábban, még 2001. április 3-án ünnepelték és a Távközlési Világnap miatt helyezték át. Ebből is látható, hogy az internet szempontjából tényleg nem túl nagy hagyományra tekint vissza ez a nap.

Internetfüggőség Mindennap bekapcsoljuk a számítógépet, és csak megnézünk pár dolgot rajta, majd észre sem vesszük, de elrepül az egész délutánunk vagy esténk. Egyre több embernél, egyre sűrűbben elfordul mindez. Az internet világa elvarázsol bennünket. Szeretünk böngészni a neten, híreket olvasni, játszani, ismerősöket keresni, és lehetne még sorolni. Viszont tény, hogy lassan függővé válunk tőle, talán mindenki más okból, de az internet meghatározó szerepet tölt már be egyre több ember életében. Függőség mégis akkor mondható el igazán, amikor már nem munka céljából ülünk le a gép elé, amikor szabadidőnket is ott töltjük, és ez életünk mindennapos részévé válik. Nem az újságokat lapozgatjuk, ha a hírekre vagyunk kíváncsiak, hanem az egérrel kattintgatunk, nem telefonon hívjuk fel az ismerősöket, hanem Skype-on, ahol ingyen beszélhetünk, amennyit csak szeretnénk. Maga az internet nagyon praktikus, sok mindenre használható találmány, de mégis óvatosan kell bánnunk vele. Nem szabad, hogy kitegye az életünk nagyobb részét, hisz ezáltal könnyen előfordulhat, hogy nem sokat mozdulunk majd ki a négy fal közül.

Internetfüggőség

Leggyakrabban használt weboldalak Facebook Youtube Google

Facebook A Facebook amerikai alapítású ismeretségi hálózat, amely 2004. február 4-én kezdte működését. Eredeti neve a Thefacebook volt. A világ egyik legnagyobb ismeretségi hálózata, amely 2011 februárjára már több mint 637 millió regisztrált felhasználóval működött. A 2009. januári Compete.com rangsorolása alapján a Facebook a világ leggyakrabban használt szociális hálózatává vált, a havi aktív felhasználók száma szerint, megelőzve a My Space nevű közösségi oldalt. 2009. november 25-én Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a Skype és a Twitter mintájára tőzsdére viszi a Facebookot. 2011 tavaszán a tőzsdei bevezetést még mindig korainak találták, és az időpontját 2012-re tették, közben azonban a Facebook értékét folyamatosan számítgatják és felbecsülik.

Youtube A YouTube egy olyan weblap, ahol a felhasználók videoklipeket tölthetnek fel és nézhetnek meg.  2005. februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott.  2006. novemberében a céget felvásárolta a Google, Inc. 1,65 milliárd dollárért (346,5 milliárd HUF) és azóta annak leányvállalataként működik.  A YouTube székhelye a kaliforniai San Brunoban található és az Adobe Systemsáltal fejlesztett Adobe Flash technológiát használja a videók megjelenítéséhez, ám lehet HTML5 módot is választani. A Time magazin megválasztotta a lapot a 2006-os év találmányának.  Az oldal aWeb 2.0-s forradalom szerves részét képezte és képezi ma is, így a megjelenő tartalmak döntő többségben egyszerű otthoni felhasználóktól származnak. A feltöltött tartalmak között egyaránt megtalálhatók film- és tévéműsorrészletek, zenei videók és házi készítésű videofelvételek is. A YouTube ugyan tiltja a jogvédett felvételek feltöltését, de 2010-ben már percenként 24 órányi videót töltöttek fel a felhasználók, így jóval nehezebbé vált elkerülni, hogy ne kerüljenek ki jogvédett anyagok az oldalra.

Google A Google egy amerikai, tőzsdén bejegyzett részvénytársaság, amit eredetileg magánvállalatként alapítottak 1998-ban, és aminek a nevéhez fűződik a Google keresőmotorkifejlesztése és üzemeltetése. A Google központja a „Googleplexben” található, Kalifornia államban, Mountain View-ban.  2011. március 31-i adatok alapján 28,768 alkalmazottjuk van. Eric Schmidt, aNovell volt elnök-vezérigazgatója lett a cég második vezérigazgatója, miután az egyik alapító, Larry Page távozott a posztról. A cég weboldala szerint „a Google küldetése a világ összes információjának rendezése, univerzálisan elérhetővé és hasznosíthatóvá tétele”. A Google üzletpolitikája időről időre vitákat ébreszt. Szerzői jogi viták kísérik a könyvkereső projekt működését, a kapott találatok például Franciaországban, Németországban, ill. Kínában folytatott cenzúrázása szintén megosztja a cég közönségét. A Google Earth megkönnyíti az egyébként más forrásokból is elérhető műholdas képek felhasználását, ebben pedig a kormányok és hadseregek nemzetbiztonsági kockázatot látnak.

Köszönöm a figyelmet.!  Források: http://fuggoseg.cikkpress.com/az-internet-vilaga/ http://www.inf.unideb.hu/~bodai/internet/internet_tortenete.html http://hu.wikipedia.org/wiki/Google,_Inc. http://hu.wikipedia.org/wiki/YouTube http://hu.wikipedia.org/wiki/Facebook