Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Tóth Renáta Anna

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Tóth Renáta Anna"— Előadás másolata:

1 Készítette: Tóth Renáta Anna
Tumblr & Twitter Készítette: Tóth Renáta Anna

2 Tumblr David Karp Marco Arment David Karp és Marco Arment, két
vezető fejlesztő 2007-ben alapította meg a Tumblrt. blogger rögtön átállt erre a felületre, és a szolgáltatást rövidesen már 3 millió felhasználó vette igénybe. 2009-ben kiadták a Tumblr iPhone-os alkalmazását, melyet Jeff Rock és Garrett Ross fejlesztett (Tumblerette). 2010-től már BlackBerry okostelefonról is használható. David Karp Marco Arment

3 Cégadatok Típus: magán tulajdonú részvénytársaság Alapítva: 2007
Székhely: New York, USA Vezetők: David Karp (Alapító, vezérigazgató), John Maloney (elnök) Iparág: ismeretségi hálózat, mikroblog Alkalmazottak száma: 172 Nettó jövedelem: 13 millió (2012)

4 Pénzügyi háttér A Tumblrt eredetileg Karp megtakarításaiból finanszírozták. Ő eredetileg az UrbanBay programtanácsadója volt. Ezen kívül többek között az Union Square Ventures, a Spark Capital, a Martin Varsavsky, John Borthwick (Betaworks), és Sequoia Capital is fektetett bele forró tőkét. A Tumblr két vezető befektetője ugyanaz, mint annak idején a Twitteré volt: John Maloney, az UrbanBay alapítója és felesége, Susan Maloney.

5 Elterjedése 2007 január: az első blog létrehozása.
2009 májusában már 1 millió blog létezett. 2011-ben érték el a 10 billió bejegyzést. 2011 októberében elkészült Barack Obama blogja. 2012 áprilisában csatlakozott a 100. alkalmazott a céghez. 2013 január: Chris Hadfield elküldi az első bejegyzést az űrből. 2013-ban a „tumblr” szó gyakrabban keresett a „blog” szónál a Google keresőjében. 2013. április 13-án már több, mint 102,6 millió blog, és több, mint 44,6 billió bejegyzés létezett a Tumblr-ön, és naponta 76,5 millió bejegyzést hoznak létre.

6 Miről szól? Egy mikroblogok írására alkalmas
felület, melyeken szövegeket, fényképeket, videókat, linkeket, idézeteket és hangfelvételeket lehet megosztani egy rövid blogon keresztül. A felhasználók követhetik egy másik felhasználó blogját, vagy akár sajátot is szerkeszthetnek. A blogok 2 jól elkülöníthető csoportja: Hipszter blogok Fandom blogok

7 Twitter A Twitter kutatási és fejlesztési projektként indult az Odeonál, amelyet Noah Glass és Jack Dorsey alapított, majd 2006 márciusában debütált. A Twitter csapata nyerte meg a 2007-es South by Southwest (SXSW) Web díját, blog kategóriában. A Twitter hihetetlen népszerűsége annak is köszönhető, hogy a fejlesztők idejében elérhetővé tették a Twitter API- ját (alkalmazásprogramozási interfész). Rengeteg új fejlesztés és mash-up jelent meg a felhasználók igényeinek megfelelően. (pl. a magyarul írókra szűrő, bár mára már megszűnt Turulcsirip)

8 Cégadatok Típus: magán tulajdonú részvénytársaság
Alapítás: július 13. Alapító: Obvious, LLC Székhely: San Francisco, California,USA Alapítók: Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams, Biz Stone Iparág: ismeretségi hálózat, mikroblog Nettó jövedelem: US $140 millió (2010) Alkalmazottak száma: 900+ (2012) Felhasználók: 200 millió (2013 február)

9 Pénzügyi háttér A Twitter több, mint 57 millió dollár kockázati tőkét vett fel a finanszírozásra, de a pontos szám nem ismert. Az első (A) finanszírozási fordulóban felvett összegről csak pletykák születtek, valahol 1 és 5 millió dollár között. A második (B) fordulóban ez már 22 millió volt ban, és a harmadik (C) fordulóban, 2009-ben pedig 35 millió dollár. Ezeket az Institutional Venture Partners-től és a  Benchmark Capital-tól szerezte, valamint egy meg nem nevezett harmadik tagtól. A Twitter befektetői: Union Square Ventures, Digital Garage, Spark Capital, and Bezos Expeditions

10 Elterjedése A cég már a kezdetektől rohamos növekedésnek indult.
2010 júniusában már naponta 65 millió bejegyzést küldtek el, másodpercenként kb. 750-et. Alig egy évvel később már 140 millió bejegyzés született naponta. 2012 márciusában ünnepelte a Twitter a 6. születésnapját, mikor bejelentették, hogy a felhasználók száma elérte a 140 milliót, a napi tweet-ek száma pedig a 340 milliót. 2012 decemberében az aktív felhasználók száma meghaladta a 200 milliót. (2011 szeptemberében még „csak” 100 millió regisztrált tag volt) Jelenleg a legtöbb követővel Justin Bieber rendelkezik (35 millió).

11 Mi a különbség a kettő között?
Tumblr Twitter Csak angol nyelven érhető el Minimális kor a csatlakozáshoz: 13 A bejegyzések hossza nem korlátolt Teljesen személyre szabható külső Kevesebb keresőfunkció „Sorba állíthatunk” bejegyzéseket Több nyelven is elérhető Nincs korhatár Nincs privát üzenetküldés Egy bejegyzés max karakterből állhat Csak bizonyos részek személyre szabhatók (háttér, avatar) Sokfajta szűrő a keresésekhez (név, kor stb.)


Letölteni ppt "Készítette: Tóth Renáta Anna"

Hasonló előadás


Google Hirdetések