Nexonbér Bér és munkaügyi program bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft
Advertisements

Táppénz és családtámogatási ellátások számfejtése modul
Bér modul munkafolyamatainak áttekintése
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
Munkajog és társadalombiztosítás II.
A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló évi LXXX. törvény évi változásairól.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Tárgyi eszköz nyilvántartás
Készletnyilvántartás
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
12. Munkaügyi rendszer.
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Comfort Bérelszámolási Szoftverünket
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
0608-as bevallással kapcsolatos problémák A hibalista lekérése: - Bejelentkezés ügyfélkapuba - Nyomtatványok / Hibalista igénylése menüpont (bár kód) (bár.
Hatékony HR költség-tervezés a válság idején
Cafeteria 2011 Dr. Orbán Ildikó.
Szombathely, Dr. Kovács Bernadett
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
Munkaügyi és Személyzeti Nyilvántartó Rendszer
Amit a diákmunkáról tudni kell
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
Ellátások, kedvezmények
Rendszer ismertető Vargha Máté. Cafeteria bevezetés ismert nehézségei A cafeteria rendszerek bevezetésének legfőbb akadálya a megnövekvő adminisztrációs.
Az Európai Unió más tagállamába kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási jogállása, közteher-fizetési kötelezettség Széll Zoltánné előadása.
Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés:
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Bérelszámolási rendszerek
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
A Magyar Államkincstár és a központosított illetményszámfejtés
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Tájékoztató az adózás rendjéről szóló törvény 2007-től hatályos változásairól.
ZRt.-vé alakulás Készítette: Budánovics Noémi. ZRt.-vé alakulás I. Tulajdonosi elhatározás II. Megvalósíthatósági tanulmány III. Közgyűlési döntés az.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése. Általános jellemzők Bérszámfejtő rendszer részeként működik, de külön kezelhető. Számfejtési lap készíthető.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Összehasonlító példák
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Részvénykönyv nyilvántartás
Bérszámfejtési ismeretek
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Intézményi munkaügy-statisztika megújításának lehetőségei Adminisztratív adatok felhasználásával Kadlecsik Roland Életmód,- foglalkoztatás- és oktatásstatisztikai.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Biztosítási jogviszony bejelentés, adatszolgáltatás
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

Nexonbér Bér és munkaügyi program bemutatása Készítette: Bisztrán Beáta Szélpál Szilvia

Általános tudnivalók A dos-os alapú Berenc programból lett továbbfejlesztve és ez már windows alapú A program 4 nagyobb egységre bontható: 1. bér modul 2. HR modul 3. nexontime 4. nexonjob

bejelentkezés

Bér modul Ezen a modulon belül található a bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása a Honorárium alpont, ahol a megbízási szerződéssel foglalkoztatottak nyilvántartása van Az OEP ellátások A családtámogatási ellátások

Bér modul További modulok Listák Átutalások Adatszolgáltatások Karbantartás Egyedi modulok Állományválltás

Bér modul dolgozói névsor

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása A dolgozó adatainak nyilvántartásába bele tartozik a személyes adatok, a családi állapotára vonatkozó adatok, végzettség-nyelvtudás, előző munkahely adatai, a jogviszonyára vonatkozó adatok, az állandó juttatások, a távolléti díj-szabadság, a munkavégzésre irányuló szerződések, a levonások, időadatok, számfejtések, halmozott járulék és adóadatok.

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása itt a személyes adatok találhatók, nem kötelező minden mezőt kitölteni, de vannak amik a számfejtéshez elengedhetetlenek

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása Az itt felvezetett adatok alapján működnek az adatszolgáltatások, és a szabadság számítás is azon gyermekekre számol szabadságot, akiknek be van pipálva a Szabad. szám. mező. Az Eltartás jellege a személyügyi nyilvántartáshoz tölthető ki. Az Eltartott kódja és a Kedvre jogosító hónapok száma az év végi adóbevalláshoz szükséges. A Családi kedvezmény beállítást a családtámogatási modul használja

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása az előző munkahelyek adatai itt találhatók

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása A képernyőn az iskolai végzettség és a nyelvtudás rögzíthető. Az itt beírt adatokat több modul is használja, ezért az adatokat célszerű a bizonyítvány, illetve az oklevél alapján már a dolgozó felvételekor pontosan kitölteni.

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása Az órakeretet a típusnak megfelelően kell meghatározni. Az átlagos napi órakeret az adatszolgáltatásokhoz szükséges. Amennyiben nincs kitöltve, akkor az órakeret alapján lesz meghatározva.

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása Minden béradatot egy kétbetűs kód megadásával kell rögzíteni. A juttatáskód határozza meg a program számára, hogy hogyan kell számolni vele, az adott bértétel kifizetése minek a terhére történik, valamint, hogy adós vagy nem adós, vagy járulék alap-e, stb. a jövedelem.

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása a jogviszonyhoz tartozó aktuális időadat naptár nézete

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása a jogviszonyhoz tartozó valamennyi időadat nyilvántartása itt van

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása a számfejtés összesített eredménye látható ezen a képernyőn

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása 4 fülön található a bevallásra kötelezett jövedelmek évközi nyilvántartása

A bérre és munkaviszonyra vonatkozó adatok nyilvántartása ezen a képernyőn van gyűjtve a járulék számításához szükséges adatok aktuális időszak és aktuális év bontásában

Főkönyvi feladás A főkönyvi feladás bontásai több szintű is lehet, melyek leggyakrabban kifizetőhely, egység, költséghely, munkaszám. A feladás bontása a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy költségnem annyi felé lesz alábontva, ahány szintű a bontás (Pl. 541 bérköltség lehet az I. és a II. költséghelyen is). A költségnemeket is meg lehet bontani. Bontani lehet akár fizikai – szellemire (Pl. 5411 fizikai, 5412 szellemi), ebben az esetben a FEOR szám kerül a Költségnem besorolásokhoz, illetve akár foglalkozási viszonyonként (Pl.: 5411 teljes munkaidős, 5412 részmunkaidős, 5413 nyugdíjas). Ezek a bontási lehetőségek mindkét esetben a besorolási adatok közül választhatók ki. Ezen a képernyőn megadható meg az az opció, hogy készüljön-e a feladás adataiból dolgozónkénti, vagy csoportonkénti fájl. Ez a beállítás a lista indításakor még módosítható.

Főkönyvi feladás itt kell felsorolni a bérlistában megjelenő, bérekhez, költségekhez, TB járulékokhoz, stb. tartózó számlaszámokat

Főkönyvi feladás a könyvelés szerinti ellenszámlák rögzítése itt történik

Főkönyvi feladás ha megfelelő a főkönyvi feladás adatai, akkor egy fájl készítésével megtörténik a feladás, amit a könyvelőprogram már tud használni

OEP ellátások Ennek pontos kitöltése egyrészt az egyéni járulék levonás megállapításához, másrészt a kimutatásokhoz szükséges.

OEP ellátások A gyermekápolási napok számát követhetjük nyomon.

OEP ellátások Ezen a képernyőn kell rögzíteni azoknak az 1 évet meghaladó közép-, vagy felsőfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányoknak az idejét, amelyeket a terhességi gyermekágyi segély, illetve a GYED folyósítása esetén a 180 napi biztosítási időbe be kell számítani.

OEP ellátások A jövedelem adatokat a dolgozó által leadott OEP jövedelem igazolás alapján kell felvezetni az előző munkahely adatainak további képernyőire.

OEP ellátások A dolgozó aktuális jogviszonyán lévő számfejtéseket tekinthetjük meg.

OEP ellátások Az ellátás típusai határozzák meg a program számára, hogy a jogszabály mely paragrafusát kell alkalmaznia. Ezért fontos, hogy pl. a kórházi ellátást a Kórházi ellátás (saját betegség) típussal jelöljük, mivel ez a táppénz ellátás mértékét befolyásolja.

OEP ellátások Itt tudjuk megnézni az adott ellátás számfejtésének részleteit. Az időtartam alatt a számfejtési időszak első, illetve utolsó napja mellett a napok számában az ellátás naptári napjainak száma jelenik meg. Az összegeknél jelenik meg az ellátás napi összege, százaléka, illetve itt tudjuk megnézni, hogy az OEP modul melyik juttatás kódon számfejtette az ellátást. Az ellátás teljes összegét az Összeg mezőben, az ellátás napi átlagát pedig a Táppénzalap alatt található Napi átlag (100%) soron láthatjuk.

OEP ellátás Az alap megállapítása után a képernyő bal oldalán az ellátás megnevezését, a figyelembe vett időszakot, és a napi átlagot láthatjuk, jobb oldalon pedig az ellátás megállapításakor figyelembe vett adatok szerepelnek.

Családtámogatási modul A GYES igényléshez az ellátás kezdetét kell rögzíteni. A végét nem szükséges beírni, kivéve, ha az igénylő hamarabb jön vissza dolgozni, mint ahogy lejárna az ellátás. A program figyeli a 3. életév betöltését, és az ellátást csak a lejáratig folyósítja.

Családtámogatási modul A bal oldalon az aktuális hónapot megelőző hó végéig számfejtett, a jobb oldalon pedig a tárgyhavi ellátások szerepelnek. A GySz. oszlopban az összes beszámítható gyermek száma látható, a Jog. oszlopban pedig a családi pótlékra jogosult gyermekek száma szerepel.

Listázás Bérjegyzéket Kilépők igazolásai Keresetnyilvántartó lap Ebből a programrészből lehet kinyomtatni a: Bérjegyzéket Kilépők igazolásai Keresetnyilvántartó lap Szabadságlista Üres álláshelyek Átlagos állományi létszám Munkaerőköltség-felvétel Havi gazdasági statisztikai jelentés Éves gazdasági statisztikai jelentés

Átutalások A dolgozók munkabérének és letiltásainak a bankszámlára átutalását végzi el a program listára vagy állományba.

Átutalások Az utalás sikerességéről az alábbi képernyőn tájékozódhatunk:

Átutalások adó és járulékok utalása a NAV felé

Átutalások Az átutalandó összegek az Önkéntes pénztári adatszolgáltatás elkészítésével egyidejűleg kerülnek ide, de csak akkor, ha - az ellenőrző lista után - listás vagy lemezes adatszolgáltatás is készült.

Adatszolgáltatások biztosítottak bejelentése - A program azokat a dolgozókat jelenti be, akiknek a lenti képernyőn ki vannak töltve az adatai. (

Adatszolgáltatások NAV adó- és járulékbevallás

A fentieken kivűl még a munkáltatónak a Adatszolgáltatás A fentieken kivűl még a munkáltatónak a következő statisztikákat kell megcsinálni: Családtámogatási ellátások elszámolása (OEP felé) GYED statisztika (OEP felé) Egészségbiztosítási statisztika (OEP felé) Adóelszámolás - megelőző évi kifizetői adatszolgáltatás. A kifizetői adatszolgáltatást minden év január 31-ig kell leadni az APEH felé. Az adatszolgáltatást csak elektronikusan lehet leadni, papíron nem! NYENYI adatszolgáltatás (ONYF felé) MÁTI-KIR adatszolgáltatás A költségvetési intézmények részére kötelező KIR felé történő adatszolgáltatást készíteni.

Adatszolgáltatás MÁTI-KIR adatszolgáltatás A költségvetési intézmények részére kötelező KIR felé történő adatszolgáltatást készíteni.

Adatszolgáltatás Költségvetési mérlegbeszámoló

Lekérdezések, listázások Tetszőleges szempontok szerinti lekérdezések, összesítések készíthetők. A lekérdezés formáját és tartalmát a felhasználó szabadon határozhatja meg.

Lekérdezések, listázások

Lekérdezések, listázások

Lekérdezések, listázások Egy tetszőleges lekérdezés végeredménye Excel fájlban.

Köszönjük a megtisztelő figyelmet!