A számítógép veszélyei és káros hatásai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

GYERMEKEINK ÉS AZ INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA VILÁGA
Több játékot az oktatásba Honti Pál. Előítéletek.
SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOSOK MOTIVÁCIÓINAK LONGITUDINÁLIS VIZSGÁLATA Kiss Orhidea Edith Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi.
Szenvedélyek fogságában - az alkohol
Az internet, a TV és társas támogatás összefüggései
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Szenvedélyek fogságában - a drogok
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
Digitális világ Irány a világháló!
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Body Mass Index vagyis Testtömeg index
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészségtan tizenéveseknek
MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata egy komplex ifjúsági szolgáltató rendszer egy eleme a kortárssegítés Ifjúsági iroda, közösségi tér Felkereső ifjúsági munka.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Alkoholizmus.
Alkoholizmus.
IKT: Információs és kommunikációs Technológiák
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Többmagos processzorok
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
MMORPG ONLINE SZEREPJÁTÉK JELENTŐSÉGE AZ EMBERI KAPCSOLATOK TÜKRÉBEN
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
Érelmeszesedés, Szívinfarktus, Sztrók
Immunrendszer Betegségei.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi Hogyan fogja a gyermekünk használni az internetet? Fiatal családok tervei az internetszabályozással.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
A krónikus kórházi kezelést igénylő gyermek ápolása
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Hogyan használd a PTC oldalakat? Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések.
Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések HOGYAN HASZNÁLD A PTC OLDALAKAT?
Test és lélek harmóniája
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Az internetfüggőség Kővágó pál és Bajusz Lili Október 10.
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Világjárványok az emberiség életében
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Nyílt rendszerek összekapcsolása
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
VT Mechatronics Kft. Támop / Győr, Ipari park 24. Az egészséges táplálkozás.
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
– Letölthető változat –
GRASSROOTS Gyermekvédelem
Káros szenvedélyek.
Játékszenvedély Készítette:ViniczayGábor Forrás:Wikipedia.
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
Az internet veszélyei Készítette:Lőrincz Mercedes
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Videójátékok veszélyei
Előadás másolata:

A számítógép veszélyei és káros hatásai

Számos kutatás és mindezek mellett a saját tapasztalatok is kimutatják, hogy a számítógép inkább káros a szervezetünkre,mint hasznos. Nem csak mentális, hanem fizikális problémákról illetve betegségekről beszélhetünk, bár sokkal több mentálisan károsító hatása van. Tagadhatatlan, hogy a mai, gyorsan fejlődő világban fontos szerepet játszik az emberek életében és ezáltal elkerülhetetlen a használata, de mindig tudnunk kell : hol a határ. A számítógépes „betegségek” legtöbbje a fiatalok körében terjedt el, akik a mértéktelen számítógép-használat hibájába estek bele. A legtöbb kiskorúnál akik a számítógéphez vannak szokva, a legsúlyosabb a probléma : ha nem játszik az aktuálisan kedvelt játékokkal, akkor nem könnyen talál barátokat.

Függőség A számítógép-függőség is hasonlóan komoly probléma, mint az alkohol vagy drog függőség. Főként a fiataloknál alakul ki. Ezek közül a fiatalok közül a legtöbben nem tudnak könnyen barátkozni, bezárkóznak. Agresszívvé, idegessé esetenként erőszakossá válhatnak és esetenként károsan hathatnak a környezetükre Sokan komolyan veszik, esetleg valósnak hiszik a játék történéseit

Káros anyagok A dán műszaki egyetem lakókörnyezettel foglalkozó nemzetközi kutatóközpontja a világon elsőként tudta igazolni, hogy a számítógépek káros hatással vannak az emberi szervezetre. A számítógépekből származó, levegőbe kerülő káros anyagok negatív hatással vannak a jó közérzetre. Az eredmények azt mutatják, hogy egy személyi számítógép mintegy 700 különböző anyagból épül fel, ezek 50 százaléka fém, 23 százaléka műanyag, 15 százaléka üveg. Sok felhasználó nem bírja a számítógépe szagát.

Gerincferdülés Ha valaki sokat ül a számítógép előtt, előbb utóbb megfájdul a háta, nyaka. Egy idő után el is gémberedik az emberek háta. Ha nem mozgunk eleget emellett, akkor rövidesen gerinc-problémák jelentkezhetnek.

Mozgásszegény életmód A mozgáshiány következményei közül a legfontosabb a testsúlynövekedés és az összes elhízással járó szövődmény. A gyermekkorban kialakuló súlyfölösleg növeli a felnőttkori magas-vérnyomás, cukorbetegség lehetőségét, illetve károsan befolyásolja az ízületek, csontok állapotát, számos mozgásszervi betegséget okozva később.

Szemfájás A szem megerőltetése sem kedvező túlságosan. Ha huzamosabb ideig erőltetjük a szemet, fájni kezd, majd egy idő után a fejfájás is társul hozzá. Lefárasztja a szemet.

Az internet káros hatásai Ha nem figyelünk oda kisebb gyermekeknél, hogy milyen weboldalakon böngészik, könnyen erőszakos képek áldozatává válhat. Szintén fiataloknál veszélyesebb még a chatelés. Sok fiatal nem tudja felmérni a veszélyét és könnyen bajba kerülhetnek ezáltal.

Az internet emberekre irányuló veszélyei Az interneten keresztül sok embert átvernek vagy becsapnak. Egyes emberek, esetenként szervezetek könnyen le tudnak nyomozni minket.

Széteső család A túlzott számítógép használat miatt a család közötti viszony is könnyen megromolhat. Sokan – és nem csak fiatalok! – inkább a számítógép előtt töltik idejüket, mint a családjukkal. Ugyanekkor, a barátok elhanyagolása is ebbe a kategóriába tartozik.

Lényegében én a számítógép és az internet káros hatásait foglaltam össze, de mindkettőnek vannak pozitív tulajdonságai is. A mindennapi életünkhöz egyre inkább hozzátartozik és használjuk is, tehát aki mértékkel számítógépezik, annak semmi problémája nem lesz.