Okostelefonok....

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az érintőképernyők.
Advertisements

Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
Az operációs rendszer.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
Szoftver Fogalma, típusai.
Készítette : Barati István Médiatechnológus asszisztens
A mobiltelefonok.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
A számítógép felépítése
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
Készítette: Alko-soft Bt A Braille eszközök általános jellemzői.
A MEK szolgáltatásai a mobil világ számára
Mobil eszközök programozása Mivel is kezdjem?
Mobil eszközök alkalmazása vállalati környezetben
mLearning megoldások Moodle környezetben
Ekler Péter Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Grafikus Feluletek 1 Grafikus feluletek Buzas Hunor.
Az operációs rendszer.
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
Nagy Gábor MF01-M2.
Az operációs rendszer.
BE KI Perifériák Számítógép.
Samsung Galaxy S a továbbfejlesztett technológiák ütőképes ötvözetét kínálja, ezáltal olyan felhasználói élményt garantál, mellyel minden elődjét felülmúlja.
Ember László Windows Update Windows frissítés.
A szoftver. A SZOFTVER -Azokat a szellemi javakat hívják összefoglalóan így -amelyekben kihasználhatjuk a hardverben rejlő -teljesítményt.
Hardware Hardver (ang.: hardware) alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Legegyszerűbb meghatározás talán, hogy a hardver.
Digitális Oktatási Alapcsomag Fontos dokumentumok, következtetések és státuszok megosztása a munkatársakkal A csapat tagjainak informálása és a fontos.
Internetes források alapján készítette:
Az operációs rendszer.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Elektronikus könyvtárak a mobil világban „BESZÉLJÜNK EGYMÁSSAL, TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” Könyvtárak összefogása a tudásért Országos Könyvtári Napok
Hordozható médialejátszók napjainkban
Gimp v2.2 Csanádi Norbert The Gimp.
Az operációs rendszereK
mLearning - A Moodle használata mobil eszközökön
A számítógép elindítása
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
Szoftverek.
A PDA felhasználási területei, jellemzői
Kedvenc mobilom Nokia Lumia 920: Készítette: Gera Imre
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
PDA és Okostelefon.
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
iPhone Készítette: Egri Dóra
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Kedvenc mobilom Készítette: Király András Felkészítő: Vitézné Szabó Hajnalka Bán Zsigmond Ref.Ált.Isk.AMI és Óvoda Tiszafüred Fő út
2. Operációs rendszerek.
A számítógép felépítése
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
Tárgy: e-mobil applikációk Mentor: Dr. Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert 2015, Szabadka Firefox Open OS.
Mobil operációs rendszerek
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
Az operációs rendszer.
TÉNYLEG SZÜKSÉGEM VAN APP-RA?. OKOSTELEFON HATÁSA AZ ONLINERA  Böngészés elsődleges csatornájává válik az okostelefon, az asztali gép egy kontroll eszköz.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Az operációs rendszer.
Számítógépes alapismeretek
Operációs rendszerek.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
A Linux operációs rendszer
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Az operációs rendszer  Minden jog fenntartva.
Előadás másolata:

Okostelefonok...

Okostelefonnak vagy smartphone-nak nevezzük a fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefonokat. Nincs egyértelmű meghatározás arra, hogy mi az okostelefon. Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszereszabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára. Mások meghatározásában a smartphone egyszerűen egy olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint e-mail, Internet és e-book-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet, vagy külsőUSB-s billentyűzet és VGA csatlakozó. Más szavakkal, egy olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni. Az okostelefon szó továbbgondolásával megjelent a fejlett képességekkel nem rendelkező készülékekre a „butatelefon” elnevezés. A képességeiben e kettő között álló telefonokat angol nyelvterületen feature phone-nak (magyarul elterjedtebb néven: középkategóriás telefonnal) is nevezik.

Okostelefonok. Balról jobbra, felül: iPhone 3G, Blackberry 8820, N okia N78, Nokia N81; alul:Nokia N95, Nokia E65, Nokia N70.

Nincs megegyezés az iparágban arról, hogy pontosan mi teszi az okostelefont, és a meghatározások az idő múlásával változnak. David Wood, a Symbian Ltd. ügyvezető alelnöke szerint, „az okostelefonok két alapvető dologban különböznek a hagyományos mobiltelefonoktól: ahogyan összerakják őket, és amire képesek.” Más definíciók különböző helyre teszik a hangsúlyt ezen két faktor között. „Az okostelefonok csak egyetlen evolúciós lépcsőfokot képviselnek a fejlődés folyamatában, így meglehet, hogy az eszköz egy ponton még kisebbé válik és egyáltalán nem fogjuk mártelefonnak nevezni, de egy integrált eszköz lesz […] a lényeges dolog itt, hogy az eszköz lehetőség szerint láthatatlan legyen, ne álljon a feladatot végző személy útjába” – véli Sacha Wunsch-Vincent, az OECD közgazdásza. A legtöbb, jelenleg okostelefonnak tekintett készüléken jól meghatározható operációs rendszer fut. Képességek tekintetében, a legtöbb okostelefon teljes értékű e-mailezésre képes éshatáridőnapló-funkcionalitást is tartalmaz. Az egyéb képességek közé tartozhat valamilyen plusz beviteli felület, mint egy miniatűr QWERTY billentyűzet, érintőképernyő vagy D-pad, beépített fényképezőgép, névjegyzék, gyorsulásmérő, beépített navigációs hardver és szoftver, üzleti dokumentumok olvasásának képessége, médialejátszó zene lejátszásához, fényképek és videoklipek nézegetéséhez, internetböngésző, vagy valamilyen biztonságos módszer az üzleti levelezés kezelésére, mint a BlackBerryben. A legtöbb okostelefon képes arra, hogy annyi nevet tároljon a névjegyzékben, amennyit csak a memória mennyisége lehetővé tesz, ellentétben a hagyományos telefonokkal, ahol ez szokásosan limitálva van. A legtöbb okostelefonon lehetséges akár 5000 nevet tárolni. Definíció

Az okostelefonokon található operációs rendszerek közé tartozik a Symbian OS, az iPhone OS, a RIMBlackBerryje, a Microsoft Windows Mobile-ja, a Linux, a Palm WebOS és a Google-féle Android. Az Android és a WebOS Linux alapra épül, az iPhone OS pedig a Unix- rokon BSD és NeXTSTEPoperációs rendszerekből származtatható. Operációs rendszerek

Az okostelefonok operációs rendszereinek piaci részesedése 2009 második negyedévében (Canalys). (az adatok nem tartalmazzák a Palm WebOS-ét, ami 2009 júniusában jelent meg

Sokan az okostelefon felhasználók közül még adatcsomagra sem fizetnek elő és alkalmazásokat nem telepítenek, egyszerűen örülnek az érintőképernyőnek meg a beépített alkalmazásoknak. Sajnos ez a réteg nem kevés embert jelent, platformtól függően akár 20-40 százalékra is rúg az okostelefont bután használók aránya. Sőt, ...az olcsó készülékek tömeges terjedésével ez ideiglenesen még akár tovább nőhet. Megjegyzés...

Remélem tetszett, mert sokat szívtam az ingyenes Officeal:- S