MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás
Advertisements

A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
A kölcsönös befolyásolás
Kompetencia - Interakció Összeállította: Alseczné Sipos Ibolya NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
OSZTÁLYSZERVEZÉS – KOMPETENCIA
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
MAG Készítette: Bojtor Attiláné NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola.
Angol nyelvi kompetencia
Kommunikációs stratégiák
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Asszertív magatartás és viselkedés technikák
Instrukció - Autonómia Megelőzés – Alkalmazkodás - Gondoskodás Készítette: Ludánné Pécsi Erzsébet NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola.
Differenciált tanulásszervezés szemlélete és módszerei
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
A szociális munka elméletek főbb jellemzői-V. Kognitív elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991( )
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
Összeállította: Horváth Csabáné NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Instrukció – kompetencia Megelőzés – Alkalmazkodás - Gondoskodás.
Hogyan írjunk motivációs levelet?
 Klikkelj az egérrel! :20:48
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Fegyelmezés Rokszin Mónika.
Alfred Adler individuálpszichológiája
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
A fejlesztő értékelés.
Dömötör Monika gyógypedagógiai tanár, szaktanácsadó április 6.
Külső instruktorok felkészítése Érintett területek A hátrányos helyzetűekkel történő foglalkozás kérdései Minőségbiztosítási elvárások, előírások.
A haldokló beteg ápolása
INVITEL InnoApps Fejlesztői különdíj 2010 NYERTESEK.
Asszertivitás E. Tóbiás Sára 2009.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Struktúrált gyakorlatok I. Yalom Alkalmazásuk célja: a csoport céljától és a csoportfolyamatoktól függ Funkcióik:  kezdeti társas rituálék időszakának.
Útmutatások a szerepjátékok alkalmazásához  Magyarázd el a szerepjáték alkalmazásának folyamatát  Magyarázatodban ne használd a „eljátszani” szót Mond.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Kedves Fiam ....
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
A testnevelésre vonatkozó sportiskolai kerettanterv ismerete.
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
A PYGMALION EFFEKTUS, A TANÁRI ELVÁRÁSOK HATÁSA A TANULÓKRA.
Differenciált tanulásszervezés 2. TKM1016L
Differenciált tanulásszervezés TKM1016L
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Mit tehet a beteg a jó orvos- beteg viszonyért?. A sikeres együttműködés alapköve a kölcsönös bizalom és tisztelet.
A beiskolázás előkészítése
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
♫ Kapcsold be a hangszórót ♫ Kapcsold be a hangszórót Kattintással folytasd Copyright © 2008 Tommy's Window. Minden jog fenntartva.
Tantra Indiából
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Az érzelmi zsarolás.
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Kakusziné Körtvélyesi Anikó
avagy hogyan birkózzunk meg szorongást okozó tanítási helyzetekkel?
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Langerné dr. Buchwald Judit Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézet
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
Közösen a bántalmazás ellen
Előadás másolata:

MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola

Interakció - Kapcsolat MAG MÁTRIX CELLA: KAPCSOLAT KOMPETENCIA AUTONÓMIA INTERAKCIÓ INSTRUKCIÓ OSZTÁLYSZERVEZÉS

Interakció - Kapcsolat MAG A pedagógus és a tanulók közötti interakció szerepe  Tanítás során és a mindennapi környezetben Meghatározza a csoport hangulatát Befolyásolja, kifejlődik-e a kapcsolat, kötődés érzése Tanítás, mint interaktív folyamat  Befolyásolja a másik viselkedését  Pedagógus elvárásai  tanulók teljesítménye, motiváltsága Milyen a jó interakció?  Javaslatok

MAG Interakció - Kapcsolat JAVASLATOK: MEGFORDÍTHATÓSÁG  Minden tanulót tisztelettel kezeljünk.  Tartsunk fenn szemkontaktust!  A kommunikáció iránya legyen megfordítható. MEGFORDÍTHATÓSÁG helyzetorientált kommunikáció pedagógus  gyerekek „Még mindig nem érted!”  „Ez az összeadás nehéz.”

Interakció - Kapcsolat MAG JAVASLATOK:  Mindig hallgassuk meg a gyerekeket!  Fogadjuk el kezdeményezéseiket!  Mutassunk érdeklődést! ÉRDEKLŐDÉS Tanulók kívánságai, érdekei  számításba veszi azokat. Hogyan végeznek el egy feladatot  tudatában van a mindennapi dolgoknak.

Interakció - Kapcsolat MAG JAVASLATOK:  Dicsérjük a gyerek viselkedését! Akkor is, ha hétköznapi dologról van szó!  Figyeljünk arra, hogy a gyerekek soha ne adják fel, és soha ne szégyenülhessenek meg!  Dicsérjük nyilvánosan, hogy mindenki hallja, de a hibákat csak az érintettel közöljük! HELYTELENÍTÉS KIFEJEZÉSE Helyzetre: Személyére: „De ügyetlen voltál, már megint kiöntötted a vizet!” „Víz van a padon. Légy szíves töröld fel!”

Interakció - Kapcsolat MAG JAVASLATOK:  Mutassuk ki az érzéseinket! Beszéljünk nyíltan a diákokkal az osztály hangulatáról, az osztályon belüli érintkezésről! Ezt akkor se mulasszuk el, ha éppen nem jól mennek a dolgok. AZ ÉRZÉSEK KIMUTATÁSA harag, szomorúság, elérzékenyülés…  érzelmek kezelése szomorú, boldog, rosszkedvű…  pedagógus érzelmei

Interakció - Kapcsolat MAG JAVASLATOK :  Ösztönözzük a gyerekeket a közös munkára!  Hagyjuk, hogy a gyerekek egymásnak magyarázzanak el dolgokat!  Vegyük figyelembe azt, amit a gyerek mond! EMPÁTIA gyerek nézőpontjából szemlél  erősödik a kapcsolat

Interakció - Kapcsolat MAG JAVASLATOK:  Ösztönözzük a gyerekeket arra, hogy bízzanak egymásban!  Bátorítsuk a tanulókat!  Részesítsük a gyereket személyes figyelemben! Légy Önmagad! Én ILYEN vagyok ELFOGADTOK Ez egy OLYAN hely

Interakció - Kapcsolat MAG  Gondoskodjunk arról, hogy a tanulók könnyen beszélhessenek a pedagógussal! ADAPTÍV OKTATÁS adaptív pedagógus aktívan figyel a gyerekekre személyes kapcsolatban áll képes együttgondolkodni rendelkezésre áll

Interakció - Kapcsolat MAG pedagógus – adaptív jegyek kihasználatlan helyzetek oka: lehetőségek keresése elég idő szánjunk elég időt a „gyerekkapcsolat”- ra tanulmányi eredmény

Köszönöm a figyelmet!