Két ellentétes kijelentés Istenről:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A kiáltó világ.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Az Élet Igéje április.
„Amikor szeretünk, Isten felé közeledünk, aki minden szeretet forrása és tűzhelye.” (George Sand)
Jézus Istennek nevezése
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Húsvét az élet ünnepe.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Mikor még semmi nem létezett..
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Jézus te vagy minden álmom
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Készítette: Hendrich Kíra
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Örvendjetek, vigadjatok,
Jézus, tiszta lényed nézve,
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Örvendjetek, vigadjatok,
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
Noé Bárkája.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Az Özönvíz.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Véred árán, hogy megválts.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Értékeld az elmúlt évet:
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Amikor kegyelmed elrabolt Foglyul ejtett Szerelmed szívemig hatolt
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Két ellentétes kijelentés Istenről: 1Jn. 4,8: … Isten szeretet. Zsid. 10,31 Félelmetes dolog az élő Isten kezébe esni.

Isten nem csak szeret, hanem gyűlöl is: Szeretted az igazságot, és gyűlölted a gonoszságot Az ÚR megvizsgálja az igazat és a bűnöst, szívből gyűlöli azt, aki az erőszakot szereti.

„de nem tértek meg cselekedeteikből” Isten ítéletéről Ítélet oka: Isten bűn iránti gyűlölete Ítélet: minősítés Megújulás lehetőségét magában hordozó ítélet „de nem tértek meg cselekedeteikből” Megújulás lehetőségét kizáró ítélet

Isten ítéletei a történelemben Özönvíz Történelmi esemény Akkori élet teljes pusztulása (8 ember kivételével) Ok: emberi bűn elhatalmasodása Kivédhető lett volna Sodoma és Gomorra pusztulása

Isten ítéletei a történelemben Egyiptomi 10 csapás 10 katasztrófális esemény Egyiptomban Ok: a Fáraó szívének keménysége Nem volt szükségszerű Ninive – egy elhárított katasztrófa Meghirdetett ítélet Nem következett be

Isten ítéletei: katasztrófák Oka: az ember bűnbeesése „Átkozott legyen a föld te miattad” Következmény: Embertől független természeti erők pusztító hatása Emberi tevékenységre visszavezethető pusztító erők ébredése (globális felmelegedés)

Katasztrófák: az emberi élet kísérői Ám. 1,1: Ámósz beszédei, aki a tekóai pásztorok közé tartozott. Ezt látta Izráelről Uzzijjának, Júda királyának, és Jeroboámnak, Jóás fiának, Izráel királyának az idejében, két évvel a földrengés előtt. Zak. 14,5: Akkor meneküljetek a hegyek szakadékaiba, mert a hegyek között a szakadék Ácalig ér. Úgy fussatok, ahogyan Uzzijjának, Júda királyának az idejében futottatok a földrengés elől!

Katasztrófák: az emberi élet kísérői 1138, Szíria, kb. 230.000 halott 1556, Kína, kb. 830.000 halott 1693, Olaszország, Szicília, 60.000 1775, Portugália, Lisszabon, 70.000 1908, Olaszország, Messina, 72.000 Napjaink katasztrófái

Isten szeretetének és gyűlöletének jele

Mi várható a jövőben? Ítélet a történelemben: Az ő hangja akkor csak a földet rendítette meg, most azonban ezt ígéri: „Még egyszer megrendítem nemcsak a földet, hanem az eget is. Zsd 12” És láttam, amikor feltörte a hatodik pecsétet: nagy földrengés támadt… (Jel. 6,12) „de nem tértek meg cselekedeteikből” Az utolsó ítélet

Jel. 20,11 - 15 És láttam egy nagy fehér trónust és a rajta ülőt: színe elől eltűnt a föld és az ég, és nem maradt számukra hely. És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint. A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint. És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába: ez a második halál, a tűz tava. Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették.

Ungár Aladár: Aki elfecsérelte a megtérésre adott időt, elmulasztotta az alkalmat, elutasította a kegyelmet, Krisztust semmibe vette, nem kerülheti el a kárhoztató ítéletet. Annak számára azon a napon Jézus Krisztus nem Megváltó, hanem Bíró lesz.

Isten előtt … Mindenkinek meg kell állnia Isten előtt Nem lehet elbújni Isten elől (139,5-12) Mármost elkezdődhet az ítélet az életünkben

Az utolsó ítélet elkerülhető Jn. 3,18 Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.