Lehetséges-e a mai világban Isten igéjéhez igazodni? Itt van a helye a szentek állhatatosságának és hitének Jelenések 13, 10 A pisztrángok szembe úsznak.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

A HÁROM FA.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Jézus Istennek nevezése
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
A házasság még nem a mennyország
és ebbe más is belehalt már…
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
az Istenfélőknek lesz jó dolguk.”
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Sámuel királlyá keni Sault
Dr. Gács Iván, BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1 Környezetvédelem Üvegházhatás.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A keresztség A befogadás szentsége.
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
Szent Teréz rózsakertje
Május 13. az első Fatimai Mária jelenés emléknapja
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Antropogén eredetű éghajlatváltozás A globális átlaghőmérséklet eltérése az átlagtólÉvi középhőmérséklet Pécsett 1901 és 2001 között.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Karácsonyi fények.
Istenünk, sok-sok feszültség,
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Asztal- és életközösség Jézussal
Sötét fenn az ég, fény sehol sem ég, Az arcomra álmos köd szitál.
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
A H I T M I N D E N D E N K I É Dévényi Erika.
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
Kreatív, és korszerű Egyház Folk Iván. "Aki azt akarja, hogy az Egyház maradjon meg olyannak, amilyen, az nem akarja, hogy az Egyház megmaradjon." Klaus.
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2012., Jóföldi Endre.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
2009. március Az Élet Igéje „Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” (Jn 16,23)
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Az Élet Igéje augusztus.
Mindig kapcsolatban Vele
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Mózes első könyve. Mózes első könyve Előadó: Zarka Péter.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
A HÁROM FA.
Jertek, boldog énekszóval Adjunk hálát Istennek,
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Előadás másolata:

Lehetséges-e a mai világban Isten igéjéhez igazodni? Itt van a helye a szentek állhatatosságának és hitének Jelenések 13, 10 A pisztrángok szembe úsznak az árral A gonosz idők apokaliptikus keretei

Földünk – lakóhelyünk! – veszélybe került! Ipari termelésFokozott CO 2 kibocsátás Üvegház hatás Felmelegedés Ha 2 C 0 -kal nő a hőmérséklet, kipusztul a földön élő fajok 1/3-a Trombitált az első angyal… megégett a föld harmada, megégett a fák harmada… Jelenések 8, 7 Elolvad az Északi-sark jege Melegszik a világtenger Összeomlik az Amazonas őserdei élővilága Felolvad Szibériában a földalatti jég. Ettől tovább fokozódik a felmelegedés A veszély oka többnyire emberi tevékenység

Földünk – lakóhelyünk! – veszélybe került! a vizek nitrátossá válnak Műtrágyával mérgezzük a talajt – a vizek nitrátossá válnak védtelenek vagyunk az UV sugárzással szemben Aerosolos gázokkal kilyukasztottuk az ózonpajzsot – védtelenek vagyunk az UV sugárzással szemben pusztít az erózió Kiirtottuk az erdőket – pusztít az erózió Teljesen elpusztul a föld, teljesen kifosztják… Gyászol, hervad a föld, elalél, hervad a világ… Gyalázatossá tették a földet lakói… mert megszegték az örök szövetséget… Ezért elfogynak a föld lakói, csak kevés ember marad meg. Ézsaiás 24, 3-6 A fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. Habakuk 3, 17 A veszély oka többnyire emberi tevékenység

Küszöbön áll az energiaválság Növekszik a Föld lakóinak száma: 20056,5 milliárd milliárd 20509,3 milliárd Növekednie kell az energia termelésnek is De a szén és a kőolaj készletek kifogyóban vannak: a kitermelés nem fokozható Olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig és nem is lesz soha. Máté 24, 21

Már jelen van (már átlépte a küszöböt) az erkölcsi válság hazugságönzésterrorizmus célt tévesztett szexualitás A folyamat megállíthatatlan A társadalom süllyedő hajóhoz hasonlít Ebben a hajóban nincsenek ateisták: „Ki-ki a maga istenét üvölté” Babits Isten igéje éppen erről beszél

Üres szeretet-tank Képtelen szeretni Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. Máté 24, 12 Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak Róma 1,28 Hinni az ördögök is tudnak. Mi az, amit nem tudnak? Képtelenek szeretni. Visky Péter

Akik befogadják Jézust, azoknak Ő feltölti a szeretet-tankját Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallják ezeket a prófétai igéket. Jelenések 1, 3 A reménység nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által. Róma 5, 5 Van remény!

Ne legyen más istened rajtam kívül! 2Mózes 20, 3 Járuljunk bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk! Zsid 4, 16 Isten parancsa és bátorítása: