Nehéz Drogok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A dohányzás.
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
 A szülők,az iskola és az egészségügyi dolgozók felelőssége időben ismertetni a gyerekekkel (még éves kor előtt) az egyes anyagokat, hatásukat,
A Drog és a Kábítószer fogalma
A DROGOKRÓL HáziPatika.com
Szenvedélyek fogságában - az alkohol
Készítette: Gungl Ádám, Schmuck Viktor
A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára
A depresszió korszerű kezelése
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Szenvedélyek fogságában - a drogok
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
Sportolás hatása szervezetünkre
Designer drogok Élettani hatás, legalitás, középiskolás korosztály
VÉRBETEGSÉGEK.
Bulémia Rövid leírás : A bulímia falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a beteg rövid idő alatt igen nagy mennyiségű étel - jellemzően.
Könnyű drogok.
Alkoholizmus.
Természetes kábítószerek
A Tüdő Légzés nélkül nincs élet.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
Asztma Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti.
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
Immunrendszer Betegségei.
Légzőszervrendszer betegségei
AZ ÉLETMINŐSÉG ALAKÍTÁS ELMÉLETE ÉS MÓDSZERTANA óra
Hőkezelés órai munkát segítő HŐKEZELÉSEK.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Az alkohol Készítették Csébi Reni Ferenczi Maxim Gelléri Peti
SZMOG. Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett.
A kényszeres drogfogyasztó személyisége, drogkarrier
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Drogok és drogfogyasztás
Keszitette:Szilagyi Emese
BRONCHITIS – HÖRGHURUT
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
DROGOK Kszitette: Készitette: Bagladi Bence,Strommer Daniel s Liebel Bence Bagladi Bence,Strommer Daniel és Liebel Bence.
Kábítószer Élvezők Információs Oldala Tovább
Korunk pestise, a drog.
Az internetfüggőség Kővágó pál és Bajusz Lili Október 10.
B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb.
VITAMINOK.
Légzőszervrendszer betegségei
KARNYÚJTÁSNYIRA A DROGOKTÓL, AVAGY MÁSKÉPPEN A PSZICHOAKTÍV szerekről
Készítette:Haller Gabriella 10.d ;)
A fiatalok és a drogok dr. Bobkó Éva.
3. Mi van a cigiben?. Mi van a cigiben? Formaldehid (konzerválás) Kadmium (akkumulátor) Nikotin (rovarirtó szer) Aceton (körömlakklemosó) Ammónia (WC.
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!
Nemi Betegségek.
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek A drogok.
Ciki a cigi! Dohányzás.
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek Az extasy.
Kábító szerek világa.
Káros szenvedélyek Készítette: Fördős Beatrix
Káros szenvedélyek: Drogok.
Káros szenvedélyek Drogok.
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
Nemi betegségek.
Készítette: eichinger vanda
Készítette: Mayer Vivien
Égető probléma – nemi betegségek a XXI. században
Kábítószer Bármely szer, mely a szervezetbe jutva megváltoztatja a hangulatot, az érzékelés minőségét vagy az agy működését.
Nyugtató hatású drogok
Előadás másolata:

Nehéz Drogok

Definíció Minden olyan növényi vagy szintetikus eredetű anyag,amely a szervezetbe kerülve megváltoztatja annak működését,illetve annak több funkcióját. Megváltozik az egyén közérzete,hangulata és viselkedése. A drogok rendszeres fogyasztása pedig a megszokás révén függőséghez vezet.

A legelterjedtebb kábítószerek Magyarországon a marihuána és az úgynevezett partidrogok: a speed és az extasy. E kábítószer típusokat szokta a köznyelv „könnyű drogoknak” nevezni. A „nehéz drogok” kategóriájába pedig a heroint, a kokaint, a crack-et stb. sorolják. A kábítószerek ilyen megkülönböztetése azonban helytelen, mert téves következtetésekre ad okot, mert eltérő módon és mértékben, de minden drog okoz függőséget.

Utcai neve:por, koksz, fehér hó, kokó Kokain és Crack kokain Anyaga:A kokacserje leveléből kivont kokain por formájú, míg a crack kristály formájú. A kokaint általában az orron át szippantják be, a cracket felhevítik és belélegzik. Utcai neve:por, koksz, fehér hó, kokó Története:Dél-Amerikából származik, az ott élő indiánok alkalmazták először, felfedezve, hogy fokozza általánosságban a teljesítőképességet. Vallási és törzsi szertartások alkalmával fogyasztották a kokacserje leveleit. Kr. e. 3000 körül a kokacserje levelének rágása egész Dél-Amerikában elterjedt volt éhséget csökkentő, energetizáló hatása miatt, s az istenek ajándékának tekintették.

Formái és használatai Crack:Az 1976-ban szintetizált szer (ami gyakorlatilag a kokain szabad bázisú formája) – speciális pipában elszívva –, sokkal nagyobb élményt okoz, mint a kokain maga (kivétel talán az intravénás adagolás). Kis kavicsok formájában árusítják, nevét a jellegzetes ropogásról, pattogásról kapta, égetés közben. Extrém módon károsítja a tüdőt és a felsőbb légzőszerveket. Igen gyors leépülést eredményez, s a használó már az első alkalom után erős vágyat érez a következő élményre, mely élmény nagyjából 30-45 perc alatt elmúlik. Pszichikai függése a heroinéval vetekszik.

Kokain:Por formában van jelen, a tiszta, finomított kokain hófehér, bár az utcán általában van valamilyen mellékszíne. Leginkább orrba szippantják, valamint a maradékot többnyire a fogínybe dörzsölik. Használható még cigarettában avagy pipában elszívva, bár mivel hő hatására igen instabillá válik, a veszteség elérheti a 80%-ot, azaz igen gazdaságtalan módja a drága szer felhasználásának. Vízben oldva injekcióban is beadható, bőr alá, izomba vagy vénába. Utóbbi esetben igen intenzív élményt okoz, bár túladagolási veszélye intravénás használat esetén nagyobb, mint a heroinnak. Savas folyadékkal keverve lenyelve is hatásos. Gyorsan kialakul az erős pszichikai függés.

Hatásai Hatását orrba szippantva 20-30 percen belül kifejti Hatásai Hatását orrba szippantva 20-30 percen belül kifejti. Intravénásan a hatás azonnal jelentkezik. A beszedés után rendszerint farkasétvágy jelentkezik, ami több napon keresztül ismétlődően tarthat. Neurológiai hatásai: Fejfájás Migrén Rohamok paranoia, skizofrénia Agyvérzés Hosszútávú mentális hatásai: Irritáltság,idegesség Fáradékonyság,fáradtság Paranoia,hallucinációk Kardiovaszkuláris hatásai: szívritmus-zavarok Szívelégtelenség Szívroham Légzőszervi hatásai: mellkasi fájdalom légzési nehézség légzési elégtelenség

Veszélyei Az orrba való felszippantás szétroncsolhatja az orr nyálkahártyáját. Terhes nőknél koraszülést,illetve magzatkárosodást okozhat.(Pl:Nyitott gerinc) Az egy tű használata több személynél AIDS-hez vezethet. Agyi érszűkületet és epilepsziát okozhat. Szívritmus zavart és koszorúér elégtelenséget. Túladagolás esetén halált.

Képekben

Heroin

A heroin (az ópiumhoz és a morfiumhoz hasonlóan) a mák nedvéből készül A tejes, nedvszerű ópiumot először kivonják a mákgubóból. Ezt az ópiumot morfiummá finomítják, majd tovább finomítják a heroin különböző formáivá. A heroint legtöbbször injekcióval juttatják a szervezetbe. Utcai neve:Gyilkos hó,Hernyó stb. Rövid távú hatása:Kezdetben feldobottság érzése, a bőr forrósága és a száj kiszáradása. A kezdeti hatás után álmosság. Zavaros elmeállapot, émelygés, hányás. Elvonási tünetek: nyugtalanság, csontfájdalom, nagyon kellemetlen érzések. Hosszú távú hatása:Fogak tönkremennek, ínygyulladás, az immunrendszer legyengül, sebekkel teli bőr, légúti megbetegedések, csökkenő szexuális tevékenység, képtelenség az orgazmus elérésére, depresszió.

Veszélyei A heroinhoz nagyon hamar alakulhat ki hozzászokás, illetve beteges lelki és testi függőség. Ilyenkor egyre több kell a gyönyörhöz, mert a szokásos adag teljesen hatástalanná válik. A heroin nagyon drága a kialakult vágy bűnözésbe, prostitúcióba kergeti használóját. Használata étvágytalanságot, székrekedést okoz, a szervezet leromlik. Használatakor a nem steril tű alkalmazása halálos betegségekhez vezethet (pl.: AIDS, hepatitis B, stb.). A heroin túladagolás halált okozhat (a légzést megállíthatja - így használója megfulladhat - sosem lehet tudni, hogy egy adagnak pontosan mennyi a tartalma).

Képekben

Új Drog; Krokodil

Az anyagot legálisan, az interneten lehet rendelni növényvédő tápszerként. A drogosok intravénásan adják be maguknak. A használók testén sebek és kelések alakulnak ki.

A házi készítésű drogot krokodilnak hívják A házi készítésű drogot krokodilnak hívják. A hatóanyag a dezomorfin, egy szintetikus ópiumszármazék, ami sokkal erősebb, mint a heroin, és egy sor komplex kémiai reakció után nyerik ki, a függők naponta többször is. Amíg a heroin 6-12 000 Forintba kerül dózisonként, a dezomorfint 600 Ft-os kodeintartalmú fejfájás-csillapító tablettákból és egyéb olcsó háztartási hozzávalókból “főzik”. A szegények kábítószere, a mellékhatások pedig borzasztók. A nevét azért kapta a nagytestű hüllőről, mert a mérgező anyagok gyorsan pikkelyessé, a szúrás helyén pedig zöldessé változtatják a bőrt. A java még csak most következik. A krokodil késői stádiumában lévők fényképei tényleg sokkolók. A bőr szürkévé válik, majd lehámlik, addig, amíg csak a csontok maradnak. Az áldozatok szabályosan megrohadnak.

Képekben

A droggal való kereskedést és a drogfogyasztást a törvény bünteti!

Havasi Boglárka Kalauz Viktória Köszönjük a figyelmet!!! Havasi Boglárka Kalauz Viktória