Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

A kommunikáció és a grammatika új megközelítése
MiniCRM kapcsolat bemutató
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az internetezés veszélyei
Elektronikus levelezés [webmail]
Hálózati és Internet ismeretek
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az Internet adta lehetőségek
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
I NTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ Készítette: Tratnyek Csilla
Microsoft Internet Explorer
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 1 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Netikett Internetes bűnözés
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
Dinamikus tömbök.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
7 DayWealth regisztrációs segédlet Havi 10 $ (2000Ft )befektetéssel A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! 8000Ft befektetéssel 50%-al több a.
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Elektronikus levelezés
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
7 DayWealth regisztrációs segédlet Már havi 10 $ (2000Ft) Befektetéssel indítható A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! Ezt NE hagyd ki ! Gyere.
7 DayWealth regisztrációs segédlet Havi 10 $ (2000Ft )befektetéssel A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! 8000Ft befektetéssel 50%-al több a.
Elektronikus levelezés
Közösségi oldalak használata
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 3 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
XChanger. org regisztráció, és pénzküldés A regisztrációhoz Kattints ide! A regisztrációhoz Kattints ide!
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
7 DayWealth regisztrációs segédlet Már havi 10 $ (2000Ft) Befektetéssel indítható A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! Ezt NE hagyd ki ! Gyere.
Fontos információk.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Internet, Elektronikus levelezés
Számítógépvírusok.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Élet az Interneten.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
NOKIA OKOSTELEFON KSZKI-s sajátosságok Postafiók beállítása Teendők vészhelyzetben.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Információ és kommunikáció
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
Előadás másolata:

Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu

Netikett (etikett a neten) (Net = háló, ebben az esetben az „internet” szó rövidítése.) ne írjunk csupa nagybetűvel, ez kiabálásnak minősül ne küldjünk túlzottan nagy mellékleteket. Pl. egy mai korszerű digitális fényképezőgép több (akár többezer) MB (megabyte) méretű képeket készít. Ebből néhány darab küldése gondot okozhat mind a küldőnek mind a címzettnek (idő, tárhely). használjunk smiley-kat (~szmájli), más néven emotikon-t (hangulatjel). Néhány klasszikus: :) :-) :D ;) :( ne küldjünk tovább láncleveleket (hoax)

, postafiók Ne felejtsük el: ahhoz, hogy ezni tudjunk, az internetre kell csatlakoznunk. Ezt valakinek fizetni kell: általában magunknak. Az cím mögött mindig egy postafiók áll. Maga az cím kb. a „postafiók neve”. (A két fogalom kb. ugyanazt jelenti.) Mint ahogy nincs bankkártya számla nélkül… A postafiókunk használatához ismernünk kell a szolgáltatónk internetes címét (ez kb. a postahivatalunk. Ide érkeznek a kapott leveleink és itt adhatjuk fel a küldötteket. Nyitva tartása folyamatos! Akkor is fogad, ha a a mi gépünk ki van kapcsolva.) a felhasználói / bejelentkezési nevünket (gyakran megegyezik az címünkkel) a jelszavunkat

Ingyenes vagy fizetős postafiók? 1.ingyenes postafiók nincs költsége (…) esetleg automatikus reklámszöveg kerül a megírt leveleink végére mekkora tárhelyet kapunk? beszél-e az általunk preferált nyelven? csak böngésző programmal használható? megbízhatóság: nem kérhetünk számon elveszett levelet, hosszú (több órás) továbbítási időt (mindezzel együtt: megbízható)

Ingyenes vagy fizetős postafiók? 2.fizetős postafiók ha előfizetünk egy internet-szolgáltatónál, többnyire a csomag tartalmaz postafiók(ok)at ( cím(ek)et) is vehetünk csak postafiókot címet is, internet-elérés nélkül mekkora tárhelyet kapunk? böngésző programmal is használható? megbízhatóság: jobb, mint az ingyenes szolgáltatások esetében

Hogyan kezeljük a postafiókunkat? 1.böngésző programmal a címsorba beírjuk a szolgáltatás címét (ezt segítheti a „Kedvencek / Könyvjelzők” vagy az „Előzmények” is) megadjuk a felhasználói nevünket a jelszavunkat és megnyomjuk a képernyőn a „Bejelentkezés / Belépés / Login” gombot A leveleink a „postahivatalban” maradnak, a számítógépünk csak terminálként működik, nem tárol. Nagy előny: bármilyen „internetképes” számítógépről ugyanígy működik, semmilyen beállítást nem igényel!

Hogyan kezeljük a postafiókunkat? 2.levelezőprogrammal egyszer, előzetesen beállítjuk a postafiók paramétereit (ezek: szolgáltatást biztosító (SMTP / POP3) számítógépek neve, felhasználói név, jelszó, esetleg egyebek) elindítjuk a levelezőprogramot Előny: a levelek a számítógépünkön tárolódhatnak, aktuálisan nem kell internetkapcsolat a régebben megírt és a már letöltött levelek olvasásához.

Példa a bejelentkezésre Cím: gmail.com Felhasználói név: ideig (kivéve 105) ( cím pl.: ) Jelszó (mindenkinek): asas1212