Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
A közfoglalkoztatás legújabb kérdései- Téli átmeneti közfoglalkoztatás év XXI. Országos Jegyző- Közigazgatási Konferencia Keszthely 2013.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
A közfoglalkoztatás évi rendszere
A közfoglalkoztatás legújabb kérdései
Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztály
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
A közfoglalkoztatás évi rendszere
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztály
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
2013 /2014 év i téli átmenet i közfoglalkoztatási program Komárom- Esztergom megyében november 6.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Az önkormányzatok lehetőségei a közfoglalkoztatásban Udvari, január 31. Lehel Andrásné ügyintéző Közfoglalkoztatási.
START mintaprogram és a Térfigyelő rendszer kapcsolata Szarvason Hodálik Pál Szarvas Város alpolgármestere.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Közfoglalkoztatás ’2011 Szolnok, október 26. Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős Államtitkár.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉS. Átlagos beérkezés: 51 nap után.
Közfoglalkoztatási programok évi tapasztalatai,
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
Jegyzői értekezlet szeptember 8.. Jegyzői értekezlet 2011 szeptember 8. Helyi lakásfenntartási támogatás Jogalkotási kötelezettség: Szoc tv. 38.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Hátrányos helyzetűek foglalkoztatása
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés A közfoglalkoztatás főbb prioritásai évben Kistelek április 21.
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés Fenntarthatóság a településüzemeltetésben A közfoglalkoztatás főbb prioritásai.
Családtámogató ellátások
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés és környezetvédelem A közfoglalkoztatás főbb prioritásai évben, a évi tervezés alapelvei.
A közfoglalkoztatás új rendszere és évi tervezése Festetics Palota Budapest, 2011.december 14. Lőrincz Leó főosztályvezető Közfoglalkoztatási és.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
KÖZFOGLALKOZTATÁS EREDMÉNYEI ZALA MEGYÉBEN ÉVBEN.
Tájékoztató a közfoglalkoztatás munkajogi kérdéseiről Baranya Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv Dr. Tihanyi Tamás.
Janovics László igazgató Pécs, október 16. Módosítások átvezetése: október 21. Tájékoztató a téli közfoglalkoztatásról.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
1 A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható támogatások Székesfehérvár, január 29.
Magán erdőgazdálkodók szerepe a évi közfoglalkoztatásban Szulimán Zsolt osztályvezető Stratégiai és Forráskoordinációs Osztály.
Hasznos tudnivalók a közfoglalkoztatásról civil szervezeteknek Vas Megyei Civil Információs Centrum információs napok.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Társadalmi integráció a kistelepüléseken A közfoglalkoztatás 2017
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
GYAKORLATI TAPASZTALATAI SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
„Út a munkához”program
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Tájékoztató a Veszprém megyében megvalósuló közfoglalkoztatási programokról 2012. évre vonatkozóan

A közfoglalkoztatás irányítása A közfoglalkoztatás tervezése, koordinálása 2011. július 01-től a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkársága, és a Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztály szakmai iránymutatása, ajánlása alapján országosan egységes elvek alkalmazásával történik. A támogatások nyújtásának szabályozása: A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. tv. A közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII.31.) Kormányrendelet A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011.(VIII.24.) Kormányrendelet A szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. tv. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

A 2011. évi CVI. tv. meghatározása szerint közfoglalkoztató Helyi és nemzetiségi önkormányzat, és ezek jogi személyiséggel rendelkező társulása, Költségvetési szerv, Egyházak, közhasznú, vagy civil szervezetek, Állami, vagy önkormányzati tulajdon kezelésével, fenntartásával megbízott, vagy erre a célra létrehozott szervezet, Állami, vagy magán erdőgazdálkodó, Vizitársulat, Vasúti pályahálózat üzemeltető, Szociális szövetkezet. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

A 2011. évi CVI. tv. meghatározása szerint közfoglalkoztatott Az a természetes személy, aki A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. rendelkezései szerint munkaviszonyt létesíthet, 16. életévét betöltötte és regisztrált álláskereső, vagy rehabilitációs ellátásban részesül. Közfoglalkoztatási jogviszony csak határozott időre létesíthető, amely nem lehet hosszabb, mint a közfoglalkoztatás támogatására vonatkozó hatósági szerződésben rögzített időszak. Ennek időtartama legfeljebb 12 hónap lehet, és próbaidő nem köthető ki. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Közfoglalkoztatási bér és garantált bér A közfoglalkoztatási jogviszony esetében, a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII.24.) Kormányrendelet alapján kötelező a közfoglalkoztatási bér és garantált bér alkalmazása. A bér összegétől kizárólag teljesítménybérezés esetén lehet eltérni. Ebben az esetben a 100%-os teljesítménykövetelmény túlteljesítése esetén magasabb bér is adható, azonban a támogatás alapja ekkor is a közfoglalkoztatási bér és garantált bér összege. A közfoglalkoztató ezen kívül csak béren kívüli juttatással növelheti a közfoglalkoztatási bér összegét, (étkezési hozzájárulás, tűzifa, ruhapénz, jutalom) –ehhez azonban a munkaügyi központ nem nyújt támogatást. A közfoglalkoztatási bér kifizetése heti bér részletekben történik. Ennek alkalmazása kötelező, amelytől a közfoglalkoztatott kifejezett kérelmére sem lehet eltérni. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Közfoglalkoztatási bér és garantált bér A közfoglalkoztatási bér bruttó összege 2012. január 01-től: Napi 8 órás foglalkoztatás esetén: Napi 6 órás foglalkoztatás esetén: Havibér: 71.800 Ft; Havibér: 53.850 Ft; Hetibér: 16.525 Ft; Hetibér: 12.395 Ft Napibér: 3.305 Ft. Napibér: 2.479 Ft. A közfoglalkoztatási bér szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése esetén adható, és teljes munkaidős foglalkoztatásra vonatkozik. A közfoglalkoztatási garantált bér összege 2012. január 01-től: Havibér: 92.000 Ft; Havibér: 69.000 Ft; Hetibér: 21.175 Ft; Hetibér: 15.881 Ft; Napibér: 4.235 Ft. Napibér: 3.176 Ft. A közfoglalkoztatási garantált bér legalább középfokú iskolai végzettséget, szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén állapítható meg, és ugyancsak teljes munkaidős foglalkoztatásra vonatkozik. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

A közfoglalkoztatás főbb területei Veszprém megyében 2012. évben Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás (6-8 órás); Kistérségi Startmunka Mintaprogram (Sümegi és Devecseri Kistérség); Országos Közfoglalkoztatási Programok; Egyéb Kistérségi Startmunka Mintaprogram (Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság -Tapolca-patak revitalizációja, Nyárád Község Önkormányzata –mezőgazdasági összekötő és feltáró út építése). Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja A közfoglalkoztatás támogatásának finanszírozási forrásai Veszprém megyében 2012. évben Támogatás megnevezése Keret (Ft) Érintett létszám (fő) Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 763 042 504 4 968 Országos közfoglalkoztatási program 1 500 241 831 2 446 Kistérségi startmunka mintaprogram 707 963 138 870 Egyéb kistérségi startmunka mintaprogram 119 708 682 52 Összesen 3 090 956 155 8 336 Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatása A támogatás elsősorban FHT-ben részesülők foglalkoztatására nyújtható, de regisztrált álláskeresők is közvetíthetők. Időtartama 2-12 hónap, azonban a támogatás átlagos időtartama kirendeltségi keret függvényében 2-6 hónap, elsősorban 6 órás foglalkoztatásra nyújtható –átmeneti foglalkoztatás. Támogatás mértéke a közfoglalkoztatási bér és szociális hozzájárulási adó összegének 70-100%-a. Közvetlen költségként a megállapított bérköltség támogatás legfeljebb 20%-a adható (foglalkozás-egészségügyi vizsgálat díja, munka- és védőruha, egyéni védőeszköz, munkába járással, munkásszállítással kapcsolatos költségek, munkavégzéshez nélkülözhetetlen munkaeszközök, tárgyi eszközök, kis értékű tárgyi eszközök költsége). Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás Jellemző munkakörök: Kommunális tevékenység (közterületek tisztántartása, parkgondozás, hulladékgyűjtés, ároktisztítás, fűnyírás); Parlagfű és egyéb allergén növények irtása; Idősek, szociálisan rászorulók gondozása, segítése; Konyhai kisegítő munka Önkormányzati tulajdonú épületek takarítása; Iskolák, óvodák, hivatali helyiségek karbantartása Irodai kisegítő tevékenység (adatrögzítés, irattárazás, postázás, kézbesítés); Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásban érintett létszám kirendeltségi bontásban Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Országos Közfoglalkoztatási Program Az országos közfoglalkoztatási programban elsősorban állami feladatok ellátása, „vis major” helyzetek kezelése a feladat, egész ágazatokat átfogó programok keretében: ár- és belvíz védelem, csatornák, védelmi művek tisztítása, karbantartása, iszapkiszedés, nádirtás, földmunkavégzés, erdészeti utak, séta és turista utak karbantartása, erdőtelepítések, erdők tisztítása, ápolása, fák nyesése, erdőművelési munkák, tűzpászták karbantartása, allergén növények irtása, természetvédelmi munkálatok. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Országos Közfoglalkoztatási Program Támogatás mértéke a bérköltség 100%-a (közfoglalkoztatási bér és garantált bér, valamint a szociális hozzájárulási adó összege); Közvetlen költségként a megállapított bérköltség támogatás legfeljebb 20%-a számolható el az alábbiak szerint: munka- és védőruha, egyéni védőeszköz költsége; munkába járással, munkásszállítással kapcsolatos költségek; foglalkozás-egészségügyi vizsgálat díja; munkavégzéshez szükséges munkaeszközök, tárgyi eszközök, kis értékű tárgyi eszközök költsége; 100 fő feletti foglalkoztatásnál a bérköltség 3%-a felhasználható szervezési költségre. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Országos Közfoglalkoztatási Program Közfoglalkoztató típusa Támogatás összege (Ft) Támogatott létszám (fő) Érintett létszám (fő) Állami erdőgazdaságok 959 057 198 767  1531 Nemzeti park 45 481 854 40 50 Vizitársulatok 292 452 621 225 348 Rendvédelmi szervek 80 108 012 80 117 Balaton-parti települések (idegenforgalmi közfoglalkoztatás) 38 087 082 90 129 Magánerdőgazdaságok 37 230 147 44 54 Kistérségi társulások (parlagfűmentesítési program) 47 824 917 165 217 Összesen 1 500 241 831 1 411 2446  Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Kistérségi startmunka programok Veszprém megyében a 311/2007.(XI.17.) Korm. rendelet szerint hátrányos helyzetű sümegi, valamint a 2010. évi vörös iszap ömlés miatt katasztrófa sújtotta kistérségnek nyilvánított devecseri kistérség vesz részt a programban. A program projektelemei: Mezőgazdaság (növénytermesztés, állattenyésztés), Mezőgazdasági utak rendbetétele; Belvízelvezetés (árkok, patakmedrek karbantartása, tisztítása); Illegális hulladéklerakó helyek felszámolása; Téli értékteremtő közfoglalkoztatás. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Kistérségi startmunka programok Támogatás mértéke a bérköltség 100%-a (közfoglalkoztatási bér és garantált bér, valamint a szociális hozzájárulási adó összege). Támogatható közvetlen költségek: Anyagköltség, Gépek, járművek működtetéséhez szükséges üzemanyag költség, Közfoglalkoztatás szervezésének, adminisztrációjának, ellenőrzésének költségei (80 fő foglalkoztatása felett), A munkák elvégzéséhez szükséges kis- és nagy értékű tárgyi eszközök beszerzése. A támogatás mértéke ebben az évben legfeljebb 120.000 Ft/fő/hó összegű volt. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Kistérségi startmunka programok Veszprém megye 48 településén 2012. február 01-én megkezdődött a kistérségi startmunka program négy projekteleme (belvízelvezetés, mezőgazdasági utak karbantartása, illegális hulladéklerakók felszámolása, téli értékteremtő közfoglalkoztatás) 473 fő közfoglalkoztatott teljes munkaidős foglalkoztatásával. A mezőgazdasági projektelem 2012. március 01-én indult el 209 fő foglalkoztatásával. Ennek keretében a települések szántóföldi, konyhakerti és fóliás növényeket (burgonya, borsó, bab, uborka, káposzta, saláta, paprika, paradicsom, csemege kukorica) termesztenek amelyből ellátják az önkormányzati intézményeket (iskola, óvoda, szociális otthon), természetbeni juttatásként a szociálisan rászorulók részére kiosztják, és kisebb részben értékesítésre is termelnek. Alapvetően a mezőgazdasági projektelemhez kapcsolódóan beszélhetünk értékteremtésről, amelyben az érintett 48 településből 21 önkormányzat vesz részt. A többi program elsősorban a mezőgazdasági projektelemet szolgálja ki, annak zavartalan működtetéséhez biztosítja a feltételeket. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

A kistérségi startmunka program 2012. évi forrásai   Mezőgazdaság Mezőgazdasági utak karbantartása Belvízelvezetés Illegális hulladéklerakó helyek felszámolása Téli közfoglalkoztatás Összesen Kistérség Támogatás Létszám Sümegi 125 735 112 120 927 107 64 613 59 21 894 25 5 167 10 338 336 313 Devecseri 111 577 97 121 652 105 102 067 98 16 248 24 18 084 45 369 628 369 Veszprém megye összesen 237 312 209 242 579 212 166 680 157 38 142 49 23 251 55 707 964 682 Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzés A kistérségi startmunka program mezőgazdasági projekteleméhez kapcsolódóan 2012. szeptember hónapban 11 tanfolyam indult el a településeken. A képzésen háztáji növénytermesztés-tartósítást oktatnak heti 1 nap elméleti és 2 nap gyakorlati oktatás keretében, 187 fő közfoglalkoztatott részvételével. Az országos közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódva kisgépkezelő és motorfűrész kezelő tanfolyamot indítunk 2012. október hónapban, 32 fő részvételével. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Egyéb startmunka mintaprogramok Veszprém megyében 2012. évben egyéb startmunka mintaprogram a pápai kistérséget érinti. Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság –Tapolca patak revitalizációja Közfoglalkoztatottak létszáma: 20 fő Támogatás mértéke: 21.253.617 Ft Feladatok: medertisztítás, cserje- és növényzet irtás, régi műtárgyak feltárása, tisztítása, felújítása A közfoglalkoztató 2013-ban a program folytatását tervezi magasabb létszám alkalmazásával Nyárád Község Önkormányzata – Nyárád-Kispodárpuszta közötti összekötő és mezőgazdasági feltáró út építése Közfoglalkoztatottak létszáma: 30 fő Támogatás mértéke: 98.455.065 Ft Feladat: 1.456 m útszakasz kiépítése. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Bio- és megújuló energiafelhasználási startmunka mintaprogram A program célja az önkormányzati tulajdonban levő intézményekben a meglehetősen drága gázfűtés kiváltása alternatív fűtési rendszer kialakításával. A program a társadalmi, gazdasági szempontból elmaradott, munkanélküliséggel sújtott települések támogatását célozza meg. A támogatás elemei: Bio- és megújuló energia felhasználású kazán beruházásának költsége (tervek elkészítése, hatósági engedélyek díja, kazán beszerzése, beüzemelése, faapríték tároló hely kialakítása). Faapríték előállító berendezés beszerzése (3-4 település összefogásával). A kazán üzemeltetéséhez 2 fő közfoglalkoztatott bérköltségének támogatása legfeljebb 12 hónap időtartamban. Veszprém megyében 10 település összesen 14 db kazán beszerzésére nyújtott be kérelmet, amelynek elbírálása folyamatban van. Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Köszönöm a figyelmet! Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja